Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trods Corona: Rekordfå butikslokaler i Aalborg står ledige

Af Stine Kjølby Christensen

De nordjyske kommuner under ét har ikke haft færre udbudte butikslokaler siden 2010, viser data fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk.

En enkelt by døjer dog med fraflyttede lejemål, mens Aalborg har markant lavest tomgang blandt de største byer – det kan betyde højere leje på et tidspunkt, påpeger to erhvervsmæglere.

Lavest registreret siden 2010

Trods et langvarigt coronaforløb og fremgang for nethandel er udbuddet eller tomgangen af lokaler til butikker, spisesteder og takeaway rekordlav i Aalborg og de 10 øvrige kommuner i Nordjylland.

Det viser tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

”I begyndelsen af året var udbuddet af butikslokaler faldet, så Nordjylland kom ned under landsgennemsnittet.

Siden er udbuddet faldet yderligere, nemlig med næsten 20.000 kvadratmeter gennem 2021 og ligger ved udgangen af året på lidt over 58.000 kvadratmeter.

Det svarer til 2,6 procent af de samlede butiksarealer i landsdelen – det laveste, vi har registreret siden 2010. Samtidig er omfanget af udbudte butikslokaler i Aalborg Kommune nu markant mindre end i de øvrige store byer,” siger adm. direktør Jakob Wegener fra Ejendomstorvet.dk.

Går godt i Nordjylland

Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er knap 1.400 lokaler til butikker, cafeer, spisesteder og takeaway udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk lige nu.

169 af dem ligger i Nordjylland – flest i Aalborg med 51, derefter følger Frederikshavn Kommune med 49 og Hjørring med 31 udbudte lokaler.

I de øvrige otte kommuner er udbuddet 8 lokaler og nedefter – i Rebild er fx kun et eneste lejemål udbudt i øjeblikket.

”Frederikshavn med de store færgeruter er udfordret af, at der under coronaforløbet har manglet svenske og norske gæster på strøggaderne.

Aalborg nyder derimod godt af stigende indbyggertal, opsparet forbrugslyst og det opsving, som præger dansk økonomi.

Mens det kan være lidt svært i sidegaderne, er der rift om de gode lokaler på de store strøg: Siden sommerferien har vi haft fem udlejninger alene på Bispensgade, og ved et af lejemålene ville tre virksomheder overtage lokalerne – det er nogle år siden, vi prøvede det sidst,” fortæller siger Martin Brasholt Mikkelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

Bedre shoppingoplevelse i Aalborg

Udbuddet af butikslokaler i Aalborg er faldet til blot 1,4 procent, men i Aarhus ligger det på 2,6 procent, i København på 3,5 procent og i Odense helt oppe på 4,5 procent ifølge Ejendomstorvet.dk.

”Aalborg Kommune har gjort meget for at skabe et hyggeligt miljø for at højne oplevelsen af shopping i midtbyen – bilerne er næsten væk, og der er etableret pladser og torve med fx nye bænke, ny beplantning og ny belysning.

Lejeniveauerne ligger mærkbart under, hvad det eksempelvis koster i Odense, og derfor er Aalborg en attraktiv by at etablere butik i, og derfor kan det ikke udelukkes, at lejeniveauerne kan ændre sig over tid,” siger Mattias Manstrup, partner i Nordicals Aalborg.

En del større kæder har benyttet turbulensen under coronaforløbet til at finde lokaler med bedre beliggenhed og indretning. Desuden har flere netvirksomheder valgt at supplere med fysiske butikker.

Del artikel

Andre læser også