Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tips til at få et bedre overblik over din økonomi

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Økonomien kan være skræmmende og overvældende for mange, men det er vigtigt ikke at lade sig stresse over de mange tal, da det er ærgerligt at lade husholdningen påvirke dit mentale helbred. Men fat mod! Du kan på flere måder forbedre overblikket og således gøre din egen økonomi mere håndterbar. En måde at danne sig et bedre overblik kunne for eksempel være at lave en aftale med din bankrådgiver. Du kan også lave en liste over dine månedlige indtægter og udgifter, eller du kan ansøg om samlelån, hvis du har gæld fra flere kreditorer samtidigt. Der er altså hjælp at hente mange steder.

Du kan tilmelde dine regninger til betalingsservice

Blandt udgifter i husholdningen er det typisk at have flere faste regninger at betale. Det kan være uoverskueligt at stå med alle regningerne hver måned, men hvis du tilmelder dem til betalingsservice, bliver det klaret automatisk. Så behøver du heller ikke at frygte en pludselig rykker fra en ubetalt regning. Overvej at tage en snak med din bankrådgiver, som vil kunne vejlede dig om dette. Vedkommende vil også kunne oplyse dig om andre redskaber, som din privatbank gratis stiller til rådighed for sine kunder.

Du kan lave et budget

I dag bruger vi mange forskellige slags lister til at overskue hverdagen med. Kalenderen er eksempelvis en oversigt over dine fremtidige planer, og indkøbslisten gør det nemt at huske, hvad du mangler i køleskabet til aftensmaden. På samme vis kan du lave en liste over dine månedlige udgifter såsom forbrug, husleje, afdrag af lån mm. og dine månedlige indtægter, hvilket kunne være fra arbejde, SU eller andet. Sådan et budget kan give en fremragende indsigt i din privatøkonomi, og du kan derved vurdere, hvor mange penge, du står tilbage med på månedlig basis og tilrettelægge økonomien herefter. Listen kan også dække over ugentlige udgifter og indtægter, og den kan altså designes efter behov. Listen kan være et uvurderligt redskab, som kan give dig meget mere overskud til andre mål og aktiviteter og hjælpe dig med at træffe velovervejede økonomiske beslutninger.

Du kan ansøge om et samlelån

“Mange bække små gør en stor å” er et gammelt, dansk ordsprog, som beskriver, hvordan flere mindre sager eller anliggender samlet set kan blive én stor sag. Dette kan være med et bestemt mål for øje og give rigtig god mening. Når det kommer til økonomien, er det ligeledes en god idé at samle dine værdier i en bankkonto, og det samme gælder også dine 

lån. Der er virksomheder, som stiller platforme til rådighed, der tillader dig at samle dine lån såsom forbrugslån og kviklån ét sted som et samlelån. Udover at sådanne platforme giver dig et bedre overblik over dine lån, er der også den fordel, at et samlelån kan tilbyde dig en lavere rente end de lån, som du optager ved forskellige kreditorer.

Del artikel

Andre læser også