Tømmermændsmad: Gode bud på Takeaway i Aalborg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er årets absolut største Takeaway-dag, når tømmermændene eller trætheden ovenpå nytårsfesten skal plejes.

Mange søger direkte mod de klassiske steder som McDonalds og Burger King for at sikre, at man får den rette mængde salt og fedtindhold, som kroppen hungrer efter.

Men der er adskillige andre gode steder i Aalborg, som også leverer varen her 1. januar, hvor man helst ikke vil andet end at være i afslapningstøj hele dagen lang.

Her er vores bud på den gode TakeAway oplevelse ovenpå nytårsbranderten.

Burgere

Grillen Burgerbar

Der er altid plads til guilty pleasure hos Grillen Burgerbar, der har fået etableret sig stærkt i Aalborg. Prøv en Fully Loaded eller den spicy Pablo. Deres chili-mayo er også helt outstanding.

Du kan spise inde på den store restaurant eller bestille hjem med Just Eat

Psst; Med vores fordelsklub ClubAalborg sparer du endda 20% på en menu – du kan melde dig ind helt uden binding her –

Læs mere om ClubAalborg her

Grillen Burgerbar
Ved Stranden 1
9000 Aalborg

Burger Shack

Kåret som Danmarks bedste burgersted ved en stor afstemning i Opdag Danmark. Kåret til Aalborgs bedste burger til AALBORG AWARDS. Jo tak, The Burger Shack kom, så og sejrede i Aalborg i 2018.

En Shack Burger Menu går man ikke af vejen med, men deres Chicken Burger Menu er også helt fortræffelig. Man kan spise derinde eller bestille på forhånd og afhente.

Burger BOOM

Det er virkelig solide burgere de laver på Vesterbro. Burger BOOM har måske ikke fået samme opmærksomhed som Burger Shack, men de fortjener ros for højt niveau og ikke mindst fri dressing.

Prøv en BOOM Burger med hele to bøffer i. Man kan spise derinde i dag eller bestille online og afhente.

Burger BOOM
Vesterbro 64
Aalborg

Mums

Mums er i det hele taget et af vores store yndlings takeaway-steder. Deres Deli laver fantastisk mad om det er klassiske danske tarteletter, sandwich eller burger.

Her 1. januar har de helt ekstraordinært åbent og laver deres Hang Over Burger. De laver den kun i begrænsede antal, så man skal bestille dem på forhånd via deres Facebook her.

MUMS
Gugvej 184
9210 Aalborg

Pizza

Azzurra

Kåret til Byens Bedste Pizza til AALBORG AWARDS og en institution i Aalborg. Azzurra laver pizza på ægte italiensk manér, og er et stærkt bud på aftenmåltidet dagen efter nytårsaften.

Deres Carpaccio med lufttørret skinke kan virkelig anbefales.

Man kan forudstille online og afhente et af deres tre steder i byen.

Azzurra
Nordkraft
Jens Bangsgade 15
John F. Kennedy Plads

Pizzeria Italiana

Dette lille sted på Reberbansgade laver toplækre pizzaer. Det er et af de største udvalg af toppings, du finder på Aalborgs bedste pizzeriaer.

Du får gode autentiske pizzaer bagt på den helt rigtige måde, og er en god måde at starte 2019 på.

Pizza Italiana
Reberbansgade 2
Aalborg

Sushi

SushiMania

Er du til Sushi, så gælder det altså SushiMania i dag, hvor man kan køre deres populære pick and mix koncept.

Så kan man få lidt af hvert præcis som i en slikbutik. Mange andre sushisteder holder lukket i Aalborg i dag, så SushiMania er klart bedste bud.

Disse SushiMania-butikker holder åbent i dag 1. januar 2019. SushiMania har en app, hvor du kan lave Quick Order og afhente. Find den her

Østerbro
Reberbansgade

 

 

Den sunde variant


Eatlow

Er du ikke til totalt junk og mange kalorier, så er Eatlow åbent her 1. januar. De kan i den grad levere en solid gang mad ovenpå nytårsaften.

De har blandt andet en saftig burger eller Quesadilla som fylder godt op i depoterne.

Eatlow
Reberbansgade 20
9000 Aalborg

Skaber ekstra tryghed: Politiet indfører videoovervågning til karneval

Skrevet af: Michael Qureshi

Nordjyllands Politi etablerer som en del af tryghedsindsatsen under lørdagens karneval i Aalborg 2019 midlertidig videoovervågning af Kildeparken samt relevante indfaldsveje for optogene, herunder særligt Vesterbro.

Politiinspektør fra Nordjyllands Politi, Ole Kristensen, der har ansvaret for politiets indsats under Aalborg Karneval, siger;

“Vores indsats handler om at skabe tryghed for alle karnevallets deltagere og tilskuere. hvorfor vi er massivt til stede under hele karnevallet med både uniformeret og civilt politi.”

En politihelikopter vil konstant hænge over Aalborg for at have overblikket. Derudover har man de seneste par år terrorsikret paraderne mod tungere køretøjer.

Sidste år blev store politi lastbiler brugt, men politiet vil ikke oplyse, hvad man gør i år.

En del af politiets tilstedeværelse er også videoovervågning.

Formålet med overvågningen er at sikre ro og orden i Aalborg samt forebygge lovovertrædelser og give politiet styrkede muligheder for at efterforske eventuelle forbrydelser.

Et efterforskningsredskab

”Vi kan benytte videodokumentation som en del af vores efterforskning, fx hvis der opstår en voldssag,” siger politiinspektør Ole Kristensen.

Politiets optagelser lagres i 30 dage, hvorefter de slettes, medmindre de skal bruges i en konkret sag.

Nordjyllands Politi bekræfter, at den omstridte politiker Rasmus Paludan vil få politibeskyttelse ved sin tilstedeværelse under Karneval. Men de understreger, at det ikke ændrer deres prioriteter på den festlige dag.

Aalborg Karneval kan i år slå deltagerrekord. Læs mere om det her

Karneval kan slå rekord: Det kan du glæde dig til i år

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

I morgen sker det endelig: Nordeuropas største karneval er igen klar til at pakke Aalborg ind i fest, farver og masser af kærlighed.

Temaet i år er “De fire årstider”, som jo kan fortolkes helt frit.

Èn ting er dog sikkert; Vi får hverken besøg af årstiderne efterår og vinter, da vejret tegner til at blive helt perfekt med både tørvejr og fine temperaturer – læs mere om det her.

Sidste års karneval skrev sig ind i historiebøgerne med det højeste deltagerantal i paraden nogensinde, da hele 80.000 deltagere festede i Aalborgs gader.

“Det er altid svært at spå om, men vi regner med cirka samme antal i år,” fortæller Aalborg Karnevals daglige leder Kresten Thomsen.

Der er dog absolut mulighed for, at man overstiger rekordantallet fra 2018.

Kæmpe konfettitårn på Vesterbro

Deltagerne i paraden kan, udover en kæmpe folkefest, blandt andet se frem til et gigantisk konfettitårn ovenpå Cimbertyren, som bliver skudt af løbende.

“Vi har købt over 100 kg konfetti, så der bliver masser af fest og farver,” lover Kresten.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Fed musik i vente

Traditionen tro fortsætter festen inde i Kildeparken, hvor der allerede er underholdning fra klokken 11.00.

Musikprogrammet til dette års karneval byder på i alt otte headline-kunstnere.

Med to store svenske navne som AronChupa og Vigiland, og yderligere seks danske kunstnere som BroBrandon BealFaustixSnavs, Navid og Djämes Braun bliver 2019 et festfyrværkeri af populære kunstnere, hvor karnevalisterne både kan synge med og får ny musik i ørerne.

“Vi glæder os helt vildt til at feste med alle deltagerne, og så kan vi selvfølgelig kun opfordre folk til at bakke op om festen ved at opføre sig ordentligt, passe på hinanden og bakke om på karnevallet ved at købe et loyalitetsarmbånd,” siger Kresten.

Pas på hinanden

Nordjyllands politi er klar med 6 gode råd på Facebook, så alle får et sjovt og roligt karneval:

1) Få noget ordentlig morgenmad. Ja, det lyder da hyggeligt med et halvt rundstykke med pålægschokolade og 1-2-3-4 sidevogne til, men det er ikke en ordentlig bund. Tænk på, at dit næste måltid måske først er klokken 16.

2) Planlæg din brandert. Det lyder nederen og underligt og voksent, bevares, men det ér bare ikke fedt at blive smidt med en taxa hjem klokken 13, fordi man har drukket for meget morgenmad.

3) Drop stofferne. Et karneval med 100.000 mennesker er ikke dagen, hvor du har lyst til at få en psykose (det har man faktisk aldrig lyst til at få).

4) Hold fast i vennerne! Og snak endelig med dem. Sig til, hvis du skal over for at snakke med hende i Pikachu-kostumet, eller hvis du skal finde et sted at tisse, så de kan vente på dig.

5) Begrav stridsøksen (og karnevalsvognen)
Skal du i kilden, eller gider du ikke slæbe på din vogn mere, så husk, at du kan begrave den over for Kildeparken. Så bliver der kvitteret med en øl og en highfive.

6) Tømmermændene kommer i løbet af aftenen, så hvis du ikke kan holde til at smutte i byen efter 12 timer i sprit, så husk at have tanket op på chips, panodiler og Sex and the City derhjemme. Så er du klar igen søndag.

Du kan læse mere om Aalborg Karneval her.

Tall Ship Races markerer 20 års jubilæum i Aalborg: Sådan bliver det i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er sket meget i Aalborg siden 1999.

Hvor Havnefronten bestod af slidte pakhuse, grusparkering og få visuelle oplevelser, så er det helt modsat her 20 år senere.

Havnefronten stråler med Utzon Center, Musikkens Hus og mange lækre bygninger langs kajen.

Rekreative oaser er placeret blandt kulturhuse, ungdomsboliger og ejerlejligheder. Studerende tager en pause fra bøgerne på en af de mange loungestole langs fjorden. Der indbydes til ophold og hygge.

Det er langt fra det billede af byen, der var første gang man var vært for Cutty Sark – der senere blev omdøbt til Tall Ship Races.

Sådan så det ud første gang i 1999

“Under Cutty Sark i 1999 blev det tydeligt, hvordan Limfjorden kan samle folk og binde Aalborg og Nørresundby sammen.

Alle tog The Tall Ships Races til sig, og mange fik øjnene op for mulighederne ved fjorden.

Herefter gik udviklingen af havnefronterne i gang, og det er lykkedes at skabe fantastisk flotte havnefronter, hvor vi nu har mulighed for at holde store koncerter med fjordkig, skabe en bred variation af aktiviteter i det store arrangementsområde kombineret med oplevelser ombord på skibene,” siger Søren Thorst, der er eventchef i Aalborg Kommune.

Vært for femte gang i juli

Aalborg er for femte gang værtshavn for The Tall Ships Races i dagene 3-6 juli 2019. Byen har tidligere været vært i 1999, 2004, 2010, 2015.

I år er faciliteterne endnu bedre og endnu flere end sidst.

“Vi har fået kulturbroen, der sammen med shuttlefærgerne gør det lettere for folk at opleve skibene på begge sider af fjorden.

Vi markerer, at Nørresundby Lystbådehavn er blevet færdig med musikscene, barområde og et af de store sejlskibe.

Østre Havn er også forvandlet siden sidst.

Det er blevet et lille paradis for vandsport, boliger, iværksættermiljø, café og supermarked. Her placerer vi de mindste skibe, så de ligger i læ derinde.

På pladsen foran Musikkens Hus laver vi et loungeområde,” fortæller Søren Thorst.

Binder en oplevelsessløjfe

Variationen af tilbud langs havnefronterne har været vigtig for forvandlingen og succesen, mener Henrik Jess Jensen, der er formand for Havne- og Teknikgruppen.

“The Tall Ships Races er en juvel for Aalborg og nordjyderne, for den har vist de udfoldelsesmulighederne, der er ved at være placeret lige ned til den smukke Limfjord.

Havnefronterne er indrettet rekreativt, så de besøgende kan tage en pause, en aktivitet og så en pause igen.

I både vest og øst er der skabt mulighed for at krydse Limfjorden med Egholm-færgen og Kulturbroen, og undervejs møder du et væld af oplevelser, så i år kan vi for første gang binde en oplevelsessløjfe hele vejen rundt om havnefronterne.,” siger Henrik Jess Jensen begejstret.

Det er første gang, at Aalborg er starthavn for The Tall Ships Races. Med et samlet besøgstal på over 3,1 mio. besøgende har The Tall Ships Races været de største begivenheder i Aalborgs historie.

I år har erhvervs-parret Eigild og Sonja Christensen doneret det der bliver Danmarkshistoriens største fyrværkerishow til Aalborg og Tall Ship Races.

Det er i øvrigt også dem, der står bag den gigantiske familiefestival Raise for Kids på Flyvestation Aalborg på søndag, hvor Mads Langer, Joey Moe, Onkel Reje og mange andre optræder. Læs mere om det her