Tømmermændsmad: Gode bud på Takeaway i Aalborg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er årets absolut største Takeaway-dag, når tømmermændene eller trætheden ovenpå nytårsfesten skal plejes.

Mange søger direkte mod de klassiske steder som McDonalds og Burger King for at sikre, at man får den rette mængde salt og fedtindhold, som kroppen hungrer efter.

Men der er adskillige andre gode steder i Aalborg, som også leverer varen her 1. januar, hvor man helst ikke vil andet end at være i afslapningstøj hele dagen lang.

Her er vores bud på den gode TakeAway oplevelse ovenpå nytårsbranderten.

Burgere

Grillen Burgerbar

Der er altid plads til guilty pleasure hos Grillen Burgerbar, der har fået etableret sig stærkt i Aalborg. Prøv en Fully Loaded eller den spicy Pablo. Deres chili-mayo er også helt outstanding.

Du kan spise inde på den store restaurant eller bestille hjem med Just Eat

Psst; Med vores fordelsklub ClubAalborg sparer du endda 20% på en menu – du kan melde dig ind helt uden binding her –

Læs mere om ClubAalborg her

Grillen Burgerbar
Ved Stranden 1
9000 Aalborg

Burger Shack

Kåret som Danmarks bedste burgersted ved en stor afstemning i Opdag Danmark. Kåret til Aalborgs bedste burger til AALBORG AWARDS. Jo tak, The Burger Shack kom, så og sejrede i Aalborg i 2018.

En Shack Burger Menu går man ikke af vejen med, men deres Chicken Burger Menu er også helt fortræffelig. Man kan spise derinde eller bestille på forhånd og afhente.

Burger BOOM

Det er virkelig solide burgere de laver på Vesterbro. Burger BOOM har måske ikke fået samme opmærksomhed som Burger Shack, men de fortjener ros for højt niveau og ikke mindst fri dressing.

Prøv en BOOM Burger med hele to bøffer i. Man kan spise derinde i dag eller bestille online og afhente.

Burger BOOM
Vesterbro 64
Aalborg

Mums

Mums er i det hele taget et af vores store yndlings takeaway-steder. Deres Deli laver fantastisk mad om det er klassiske danske tarteletter, sandwich eller burger.

Her 1. januar har de helt ekstraordinært åbent og laver deres Hang Over Burger. De laver den kun i begrænsede antal, så man skal bestille dem på forhånd via deres Facebook her.

MUMS
Gugvej 184
9210 Aalborg

Pizza

Azzurra

Kåret til Byens Bedste Pizza til AALBORG AWARDS og en institution i Aalborg. Azzurra laver pizza på ægte italiensk manér, og er et stærkt bud på aftenmåltidet dagen efter nytårsaften.

Deres Carpaccio med lufttørret skinke kan virkelig anbefales.

Man kan forudstille online og afhente et af deres tre steder i byen.

Azzurra
Nordkraft
Jens Bangsgade 15
John F. Kennedy Plads

Pizzeria Italiana

Dette lille sted på Reberbansgade laver toplækre pizzaer. Det er et af de største udvalg af toppings, du finder på Aalborgs bedste pizzeriaer.

Du får gode autentiske pizzaer bagt på den helt rigtige måde, og er en god måde at starte 2019 på.

Pizza Italiana
Reberbansgade 2
Aalborg

Sushi

SushiMania

Er du til Sushi, så gælder det altså SushiMania i dag, hvor man kan køre deres populære pick and mix koncept.

Så kan man få lidt af hvert præcis som i en slikbutik. Mange andre sushisteder holder lukket i Aalborg i dag, så SushiMania er klart bedste bud.

Disse SushiMania-butikker holder åbent i dag 1. januar 2019. SushiMania har en app, hvor du kan lave Quick Order og afhente. Find den her

Østerbro
Reberbansgade

 

 

Den sunde variant


Eatlow

Er du ikke til totalt junk og mange kalorier, så er Eatlow åbent her 1. januar. De kan i den grad levere en solid gang mad ovenpå nytårsaften.

De har blandt andet en saftig burger eller Quesadilla som fylder godt op i depoterne.

Eatlow
Reberbansgade 20
9000 Aalborg

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.