Tømmermændsmad: Gode bud på Takeaway i Aalborg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er årets absolut største Takeaway-dag, når tømmermændene eller trætheden ovenpå nytårsfesten skal plejes.

Mange søger direkte mod de klassiske steder som McDonalds og Burger King for at sikre, at man får den rette mængde salt og fedtindhold, som kroppen hungrer efter.

Men der er adskillige andre gode steder i Aalborg, som også leverer varen her 1. januar, hvor man helst ikke vil andet end at være i afslapningstøj hele dagen lang.

Her er vores bud på den gode TakeAway oplevelse ovenpå nytårsbranderten.

Burgere

Grillen Burgerbar

Der er altid plads til guilty pleasure hos Grillen Burgerbar, der har fået etableret sig stærkt i Aalborg. Prøv en Fully Loaded eller den spicy Pablo. Deres chili-mayo er også helt outstanding.

Du kan spise inde på den store restaurant eller bestille hjem med Just Eat

Psst; Med vores fordelsklub ClubAalborg sparer du endda 20% på en menu – du kan melde dig ind helt uden binding her –

Læs mere om ClubAalborg her

Grillen Burgerbar
Ved Stranden 1
9000 Aalborg

Burger Shack

Kåret som Danmarks bedste burgersted ved en stor afstemning i Opdag Danmark. Kåret til Aalborgs bedste burger til AALBORG AWARDS. Jo tak, The Burger Shack kom, så og sejrede i Aalborg i 2018.

En Shack Burger Menu går man ikke af vejen med, men deres Chicken Burger Menu er også helt fortræffelig. Man kan spise derinde eller bestille på forhånd og afhente.

Burger BOOM

Det er virkelig solide burgere de laver på Vesterbro. Burger BOOM har måske ikke fået samme opmærksomhed som Burger Shack, men de fortjener ros for højt niveau og ikke mindst fri dressing.

Prøv en BOOM Burger med hele to bøffer i. Man kan spise derinde i dag eller bestille online og afhente.

Burger BOOM
Vesterbro 64
Aalborg

Mums

Mums er i det hele taget et af vores store yndlings takeaway-steder. Deres Deli laver fantastisk mad om det er klassiske danske tarteletter, sandwich eller burger.

Her 1. januar har de helt ekstraordinært åbent og laver deres Hang Over Burger. De laver den kun i begrænsede antal, så man skal bestille dem på forhånd via deres Facebook her.

MUMS
Gugvej 184
9210 Aalborg

Pizza

Azzurra

Kåret til Byens Bedste Pizza til AALBORG AWARDS og en institution i Aalborg. Azzurra laver pizza på ægte italiensk manér, og er et stærkt bud på aftenmåltidet dagen efter nytårsaften.

Deres Carpaccio med lufttørret skinke kan virkelig anbefales.

Man kan forudstille online og afhente et af deres tre steder i byen.

Azzurra
Nordkraft
Jens Bangsgade 15
John F. Kennedy Plads

Pizzeria Italiana

Dette lille sted på Reberbansgade laver toplækre pizzaer. Det er et af de største udvalg af toppings, du finder på Aalborgs bedste pizzeriaer.

Du får gode autentiske pizzaer bagt på den helt rigtige måde, og er en god måde at starte 2019 på.

Pizza Italiana
Reberbansgade 2
Aalborg

Sushi

SushiMania

Er du til Sushi, så gælder det altså SushiMania i dag, hvor man kan køre deres populære pick and mix koncept.

Så kan man få lidt af hvert præcis som i en slikbutik. Mange andre sushisteder holder lukket i Aalborg i dag, så SushiMania er klart bedste bud.

Disse SushiMania-butikker holder åbent i dag 1. januar 2019. SushiMania har en app, hvor du kan lave Quick Order og afhente. Find den her

Østerbro
Reberbansgade

 

 

Den sunde variant


Eatlow

Er du ikke til totalt junk og mange kalorier, så er Eatlow åbent her 1. januar. De kan i den grad levere en solid gang mad ovenpå nytårsaften.

De har blandt andet en saftig burger eller Quesadilla som fylder godt op i depoterne.

Eatlow
Reberbansgade 20
9000 Aalborg

Grønt lys fra regeringen: Studenterkørsel bliver tilladt i år

Skrevet af: Redaktionen

Så blev det officielt.

Årets studenter landet over får lov til at køre studenterkørsel. Det bekræfter Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

“For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i coronaens tegn.

Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Studenterkørslen er kun tilladt, hvis det foregår klassevist for at undgå større forsamlinger.

Ifølge DR er beslutningen truffet med bred opbakning på tværs af Folketinget.

Begrænsning på afslutningsceremoni

De kommende studenter kan altså godt begynde at leje køretøjer.

Som følge af beslutningen bliver der dog sat begrænsning på studenternes afslutningsceremonier på uddannelsesstederne, hvor de får overdraget deres afgangsbeviser.

Translokationerne skal afholdes klassevis og ikke som vanligt med samtlige afgangselever samlet til et stort arrangement.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Lars Seier med vild konkurrence: Udlover 26 Michelin-middage for to personer

Skrevet af: Redaktionen

Milliardæren og restaurantindehaveren af intet mindre end to danske Michelin-restauranter, Lars Seier, er i sit gavmilde hjørne.

Han udlodder nemlig 26 middage for to personer med vin på en dansk Michelin-restaurant.

Alt du skal gøre er at fortælle ham om dit bedste måltid – uanset om det er svigermors frikadeller eller et af dine utallige besøg på det lokale pizzaria gerne her i Aalborg – eller noget helt tredje.

Støtter en presset branche

Lars Seier er medejer af Danmarks eneste tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium samt den vilde Alchemist som kaldes for verdens vildeste restaurant.

Nu udlodder Seier 26 gratis middage for 2 personer med menu og vine på Michelin restaurant.

Én middag på hver af de danske Michelin restauranter – alle på hans regning.

Lars Seier ved, det er en vanskelig tid for de danske restauranter, og denne konkurrence er derfor hans “beskedne” bidrag til en presset branche.

Der er dog også en anden tanke med konkurrencen:

“Samtidig vil jeg gerne give nogle af de folk, der måske ikke så tit kommer på de prisbelønnede steder, en chance for et sublimt måltid. Det der nok nogen der trænger til efter de sidste par måneder,” fortæller Lars Seier på Facebook.

Er du så heldig at vinde kan du b.la. komme på besøg hos Noma i København, Kadeau på Bornholm, Ti Trin Ned i Fredericia eller måske hans egen restaurant, Alchemist, i København.

Der er jo desværre ingen i Aalborg eller i hele Nordjylland, men der er ikke langt til eventuelt Aarhus eller en sviptur til København med SAS eller DAT fra Aalborg Lufthavn.

Den fulde liste kan ses lige her.

Michelinstjerner 2019

Sådan deltager du i lodtrækningen

“Her skal du fortælle om det bedste måltid, du har fået i dit liv. Det kan være på restaurant herhjemme eller i udlandet, men det må også gerne være på det lokale pizzaria eller hjemme hos din bedstemor,” forklarer Lars Seier.

Deadline for deltagelse er onsdag d. 24/06 kl 24.00.

Du kan deltage på Seiers Facebook-profil lige her

Ikke mange fly ud af landet: Rejsevejledninger rammer Aalborg Lufthavn hårdt

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

Endnu en usædvanlig stille måned i Aalborg Lufthavn er afsluttet, og konsekvensen af Europas nedlukning ses stadig tydeligt i udenrigs- og chartertrafikken.

I maj 2020 var der således en tilbagegang på 100 procent i antallet af charterpassagerer til og fra Aalborg Lufthavn – med 0 charterpassagerer i år mod 14.472 passagerer i maj 2019.

Udenrigstrafikken går også 100 procent tilbage i maj 2020, da 0 passagerer er registeret i maj 2020 mod 45.830 passagerer i maj 2019. 103 passagerer udgør det, der kaldes andet trafik.

Det skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Fraråder rejser til mange lande

Myndighedernes forlængede rejsevejledninger, hvor de fraråder rejser til alle øvrige lande end Norge, Island og Tyskland får også store konsekvenser for trafikken i Aalborg Lufthavn.

KLM har dog meddelt, at de genoptager ruten Aalborg-Amsterdam med en daglig afgang fra den 15. juni, og meget mere bliver det nok ikke til med fly ud af landet fra Aalborg Lufthavn.

“En sommersæson uden chartertrafik, og kun marginalt udenrigstrafik kommer til at gøre ondt på os og hele branchen,” siger Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

Indenrigstrafik øges

Til trods for dét synes en lille optimisme at spire, idet indenrigstrafikken begynder at røre på sig.

Indenrigstrafikken går således ’kun’ tilbage med 95,0 procent, således rejste 3.722 passagerer til og fra København i maj 2020 mod 74.300 passagerer i 2019.

“Fra 8. juni får SAS selskab på Aalborg – København ruten af DAT, der starter med at flyve 3 daglige afgange.

Samtidig flyver DAT allerede til Bornholm fra Aalborg, og her har flyene særdeles pæne belægningsprocenter, så efterspørgslen på dansk indenrigs er stigende,” siger Søren Svendsen.

I august starter Great Dane Airlines også op med fire daglige afgange til København, så på den rute er der lagt op til skarpe priser.