Tæt på midtbyen: Nyt iværksætterhus åbner i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke mere end fire måneder siden, containerdørene blev åbnet til det splinternye BoxTown i Vestbyen.

BoxTown består af en række containere, som man har omdannet til Street Food-boder. Her er fokus på et lokalt fødevaremarked, hvor man kan købe nordjyske råvarer, som ellers kun findes i eksklusive butikker eller kun er forbeholdt restauranter.

Efter en forrygende opstartssæson med utallige oplæg, præsentationer, demonstrationer og workshops melder BoxTown nu ud, at den store succes og interesse fra aalborgenserne nu har medført, at containerbyen skal udvides.

Det er blandt andre Kathrine Skovsgaard, som står bag det helt nye tiltag – IværksætterBoxen – som officielt flytter ind i BoxTown d. 1. juni.

“Siden Byens Rum måtte lukke har jeg, som tidligere formand, været på udkig efter muligheden for at opstarte et lignende hus,” fortæller Kathrine.

500 kvm med plads til alle

Med hele 500 kvm., fordelt på to etager og centralt placeret på Strandvejen i Aalborg bliver det nye kontorfællesskab uden tvivl en fantastisk forlængelse af det BoxTown, som vi allerede kender.

Kathrine har stor erfaring i iværksættermiljøet og glæder sig til igen at kunne se og følge byens små fisk blive store sammen.

IværksætterBoxen skal være et mangfoldigt sted og kunne rumme iværksættere og ildsjæle fra hele byen, og Kathrine lover, at der bliver plads til alle slags.

“Om du er passioneret omkring udvikling af en nu idé, om du allerede er i gang, eller om du mangler studieplads til projektet, så er IværksætterBoxen noget for dig,” siger Kathrine og uddyber:

“Der kommer til at være flere lejeniveauer; fra enkeltborde til studio-pladser. Desuden håber vi, at vi kan være med til at hjælpe flere i gang med sparring og et tilbud om mentorer. Vi ved, at det kan være svært at komme i gang, så vi vil gerne stå klar med en håndsudrækning – uanset om du er fotograf, kunstner eller måske er ved at udvikle en app.”

Forplejningen er i top

Med sin fantastiske placering midt i Aalborgs nyeste food market har IværksætterBoxen selvfølgelig allerede inden åbningen både en kantine og flere slags madboder tilknyttet; så bedre lokation og forplejning kan man næsten ikke tænke sig!

 

Det bliver muligt at leje sig ind i Aalborgs nye iværksætterhus tidligst d. 1. juni, og for at komme i betragtning til et lejemål bedes man sende en mail til info@boxtown.dk ( “IværksætterBoxen” i emnefelt) med oplysninger om dig selv, hvad du vil arbejde med, hvor langt du er, samt hvad du gerne vil bruge huset til – og hvor meget.

 

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Det har blandt andet tvunget biografen i Kennedy til at holde lukket midlertidigt, men den genåbner heldigvis igen fra på torsdag. Det kan du læse mere om her.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i både Kennedy og City Syd viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster. Filmen vises i Kennedy lørdag den 15/8 klokken 15.30, mens du kan se den i City Syd søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Mad og koncerter på toppen af Aalborg: Kom til sprødt event på ROOFTOP i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvert år er der normalt Blå Festival rundt omkring i Aalborg med de fedeste Live Jazz-koncerter.

Grundet Covid-19 er selve festivalen i sin helhed aflyst, men der bliver heldigvis et par events som sikrer, at der stadig sker noget i Aalborgs midtby.

I næste uge afholdes der fire sprøde jazz-koncerter på Salling ROOFTOP med udsigt over Aalborg. DMI lover sol og lune temperaturer, så der bliver helt sikkert rift om pladserne.

Salling ROOFTOP frister med to stykker af caféens populære smørrebrød og en øl/et glas vin/sodavand samt koncert ved et bord til 175 kr. per person.

“Er du vild med jazz og blues? Så kom på Salling Rooftop, hvor du kan glæde dig til en række spændende artister på toppen af Aalborg,” skriver Salling i et pressebrief.

Kører fra onsdag til fredag

Det hele løber stablen fra onsdag d. 12. august i næste uge og kører torsdag samt fredag hvor der bydes på hele to fede koncerter med masser af god musik og livlig stemning.

Fredag d. 14. august er der som nævnt to koncerter både i løbet af eftermiddagen, som er perfekt til en slags fredagsbar, der skyder weekenden i gang.

Der er også koncert igen om aftenen. Begge koncerter er med populære HP Lange, som er et stort navn inden for jazz og blues.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues.

Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Programmet ser således ud;

Tim Lothar og Holger Daub
Onsdag den 12. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

Lundbye og Gudnason
Torsdag den 13. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 18.30-20:30
Se mere og book plads her

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.