Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Succesfuld Nordjysk Madfestival: Sender stort beløb videre til restauranterne

Af Michael Qureshi

Søndag sluttede en intensiv halvanden uge med Nordjysk Madfestival.

Sidste arrangement, ud af over 70 forskellige, blev rundet af hos Rosenbeck Frilandskød med madmarked og fællesmiddag.

Fra torsdag d. 26. august og så frem til søndag d. 5. september var der fuld smæk på events og aktiviteter i Nordjysk Madfestival, hvor hovedparten var placeret i Aalborg.

Nu er det så tid til at afrunde og reflektere over denne omgang af Nordjysk Madfestival, der blev den mest omfattende i rækken.

Hos arrangør Sarah Kruse hos Nordjysk Mad & Turisme melder man om en vellykket madfestival, hvor der især har været tiltrængt støtte til restaurationsbranchen.

Succesfuld Nordjysk Madfestival: Sender stort beløb videre til restauranterne
Teamet bag Nordjysk Madfestival

Har sendt over 700.000 kr. til restauranterne

Med flere måneders nedlukning sidste år og i de første fire måneder i 2021, så har de brug for alt, hvad de kan få.

“Restauranterne er glade, og flere har haft fuldt hus også i hverdagene.

Billetsalget har sendt 700.000 kr. til restauranterne, og det er altså KUN billetsalg.

Så der har også været noget at hente på drikkevarerne.

Festivalen vil gerne booste erhvervslivet. Derfor går billetsalget til restauranterne og de forskellige arrangører.

Det kan vi gøre, fordi vi ikke har en fysisk festivalplads. Vi har formået at flytte gæsterne ud til restauranterne, og NM dagene var praktisk talt udsolgte.

Så de er glade, fordi der er noget eksponering og synliggørelse, vi har fået skabt nogle fede oplevelser og så har de samtidig tjent penge på det,” forklarer Sarah Kruse til MigogAalborg.

Succesfuld Nordjysk Madfestival: Sender stort beløb videre til restauranterne

Har ændret formatet

Hvordan har forløbet været?

“Vi har jo ændret vores måde at holde festival på.

Tidligere afholdt vi det på Gammeltorv midt i Aalborg, men nu har vi ikke en fysisk festivalplads.

Begivenhederne har været spredt ud i Aalborg og Nordjylland. 

Vi har gjort meget ud af  at have stor diversitet, så der har været noget for unge og ældre, studerende.

Der har stort set været noget for enhver smag, og så har vi også forsøgt at koble andre genrer på.

Såsom litteratur og mad, kurser om mad og vi har også haft et børneprogram.

Succesfuld Nordjysk Madfestival: Sender stort beløb videre til restauranterne

Alle har været rigtig glade for setuppet. Vi skaber ikke bare oplevelser, men også omsætning til erhvervslivet.

Alle vinder på det, og alle får værdi.

Gør I det igen næste år?

Ja, selvfølgelig. Der er allerede blevet lavet aftaler til næste år. Vores samarbejdspartnere vil gerne have mere.