Store oplevelser i vente: Det glæder vi os til i Aalborg i 2020

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Aalborg Regatta
Aalborg Regatta

2019 har været endnu et år fyldt med fede oplevelser i byen – lige fra besøg af kæmpe verdensstjerner som Maroon 5 og Mariah Carey, The Tall Ships Races ved havnen og store musikalske oplevelser til både Fredagsfest, Skovrock, Nibe Festival, Vi Elsker 90’erne og GRØN.

Her på redaktionen har vi taget et kig på Aalborg i 2020, og det næste års tid byder på endnu flere oplevelser i vores dejlige by.

Derudover kan vi kun opfordre jer til at holde øje med MigogAalborg dagligt – vi skal nok sørge for at holde jer opdateret med alt, hvad der er værd at vide om Aalborg… også i 2020!

17.-18 januar: Aairport Festival

Vi starter med et brag.

Skandinaviens største indendørs EDM festival løber af stablen for allerførste gang lige her i Aalborg i januar.

Aairport Festival åbner dørene op til den nye store elektroniske musik festival med titlen “Dark Side of the Moon” med en kapacitet på 10.000 gæster både fredag og lørdag.

Det er et vildt line-up, som vi kan se frem til – lige fra R3HAB, Martin Jensen, Salvatore Gannaci, Vigiland og mange, MANGE flere. Få overblikket her.

En 40 meter brede specialbyggede hovedscene bliver omdrejningspunktet der i samspil med over 120m2 LED skærme, lasere, pyro og over 400 lysinstallationer kommer til at skabe en helt unik visuel oplevelse.

Destinationen tager dig på en 2-dages tur til det ydre rum hvor yderkanterne af vores galakse vil blive udforsket til elektronisk musik fra nogle af de største stjerner fra ind- og udland.

Få alle de vilde detaljer om festivalen her.

24.-26. januar: Coolshop Geeks Gone Wild

Det hele startede med bare 30 gæster i Fjellerad-hallen i 2005.

I dag er LAN- og esports festivalen Geeks Gone Wild den allerstørste af sin slags i hele Nordjylland og blandt Danmarks største.

“Det er en weekend hvor vi spiller computerspil, holder konkurrencer, griner, hygger os med vennerne og generelt bare deler vores fælles interesse – gaming!” skriver arrangørerne om Geeks Gone Wild 2020.

Du finder mere info her.

esport event

31. jan – 1. februar: Final4 Ishockey i Gigantium

I starten af december blev det afsløret, at Aalborg Pirates igen bliver værter for denne sæsons pokalturnering, Metal Final4.

I år kan vi se frem til en stor fanzone i foyeren med DJs, live musik og udskænkningszoner i samarbejde med Royal Unibrews eventafdeling, diverse aktiviteter for børn og unge, stort ”alternativt” pressemøde med alle deltagende hold, Playstation-turnering i samarbejde med Sports Gaming og selvfølgelig en uovertruffen stemning i forbindelse med de tre kampe i Bentax Isarena.

Du kan finde mere info her.

Foto: Bluelinemedia.dk

29. marts: Demokratifestival i Musikkens Hus

I det nye år kan vi se frem til en helt ny type festival her i byen.

Søndag den 29. marts 2020 starter Danmarks første Demokratifestival nemlig i Musikkens Hus, og entréen er gratis.

Demokratifestivalen er et helt nyt og enestående arrangement, hvor alle kan få lejlighed til at høre en række nye vinkler på tidens største samfundstemaer – og selv give deres besyv med.

Du kan møde spændende navne som Svend Brikmann, Bo Lidegaard, Emma Holten, Poul Madsen, Clement Kjersgaard, Pernille Vermund, Pia Olen Dyhr, og Søren Pape.

Du finder info lige her.

Foto: Musikkens Hus

3. april: Aalborg Awards i AKKC

Traditionen tro kan vi i vores artikel om højdepunkterne i det kommende år også afsløre datoen for Aalborg Awards 2020.

Det bliver den 3. april, at vi igen hylder Byens Bedste i mange forskellige kategorier – lige fra Årets Restaurant, Årets Burger, Årets Iværksætter, Årets Arbejdsplads osv.

Information om billetinfo og nomineringer vil komme i løbet af januar, men vi kan allerede nu love, at det bliver endnu større og en endnu vildere fest i 2020.

Du kan fordrive ventetiden med at se alle vinderne fra sidste års show her.

4. maj: Frihedsfest 2020

Når datoen runder 4. maj 2020 præcis klokken 20.36 er det 75 år siden, at budskabet lød i radioen:

Danmark blev befriet efter fem års besættelse under 2. verdenskrig. Det vælger man nu at fejre med hele Nordjylland med en kæmpe fest på den specifikke dato lige her i hjertet af Aalborg.

Frihedsfesten 2020 bliver hele Nordjyllands fejring af friheden med begivenheder dagen igennem, og det hele kulminerer om aftenen I Aalborg, hvor der vil være frihedsgudstjeneste i Budolfi Kirke, stort fane- og lysoptog gennem byens gader, der leder de deltagende ned til havnen.

Her vil der være alsang, taler og til sidst en stor, gratis koncert med blandt andre Pernille Rosendahl og Shaka Loveless. Flere kunstnere vil blive præsenteret i løbet af foråret.

Du finder mere info her.

Foto: Harry_Dalby, Aalborg Stadsarkiv.

23. maj: Aalborg Karneval

Med temaet “Når jeg bliver stor …” er Aalborg Karneval igen klar til at starte en fest i Aalborgs gader i slutningen af maj.

Karnevallet imponerer år for år, og hvert år kommer der nye tiltag, der løfter oplevelsen endnu mere.

Aalborg Karneval har allerede annonceret de første stjernenavn.

Der er tale om KATO og Zookeepers, der bliver de første headline-kunstnere på Store Scene.

Vi har sat kryds i kalenderen!

Du finder mere info her.

Foto: Aalborg Karneval

1. juni: Royal Run

I pinsen i år var Aalborgs Midtby fyldt med liv og masser af glade mennesker.

Over 13.000 løbere deltog i årets Royal Run, hvor Kronprinsesse Mary spredte højt humør med sin tilstedeværelse.

Royal Run var en kæmpe fest i Aalborg, og Royal Run igen gæster Aalborg for tredje år i træk i 2020.

Det sker den 1. juni, og ligesom i 2019 bliver det næste gang Kronprinsessen, der gæster byen. Starten går på Nyhavnsgade ud for Aalborghus Slot, og målet er på Nytorv ved Gabels Torv med let adgang til Havneområdet.

Du finder mere info her.

Juni – august: Skovrock 2020

Skovrock fylder år efter år Skovdalen med en helt fantastisk atmosfære, og der er bare ikke rigtig sommer i Aalborg uden Skovrock.

Som sædvanligt bliver det nogle solide artister, der møder op under trækronerne til sommer:

6. juni Malurt & Lis Sørensen

25. juni Deep Purple

27. juni Rasmus Seebach

7. august Lars Lilholt Band

15. august Folkeklubben

21. august Queen Machine og Dodo & The Dodos

28. august Sound of Symphony: Burhan G, Hush, Noah & Pernille Rosendahl med Danmarks Underholdningsorkester

Du finder mere info her.

Sommeren 2020: Fredagsfesterne i Karolinelund

Ét af sommerens bedste udendørs arrangementer i Aalborg er fredagsfesterne i Karolinelund.

Hvert år glæder aalborgenserne sig til, at kunstnerne bliver offenliggjort af arrangøren Skråen, og i 2019 var både program og vejret helt i top.

Vi ved endnu ikke hvilke navne, der gæster Aalborg til sommer, men mon ikke der er en masse at se frem til.

18.-21. juni: Aalborg Regatta

Næste år vil Aalborg Havnefront for 7. gang danne rammen om Aalborg Regatta, hvor smukke skibe, musikalsk underholdning, et væld af vandaktiviteter, et legeland og meget andet indtager havnefronten.

Aalborg Regatta er blevet til på initiativ af Aalborg Waterfront, som er en forening, der består af en række erhvervsvirksomheder. I november blev det offentliggjort, at Hedegaard Agro og Aalborg Havn har doneret en million kroner til foreningen Aalborg Waterfront for at udbygge konceptet.

Derfor kan vi kun have store forventninger til Aalborg Regatta 2020.

1.-4. juli: Nibe Festival 2020

Ingen sommer uden kolde fadøl, gode venner og lækker musik i Skalskoven i Nibe.

Der er allerede præsenteret store danske navne som Lukas Graham, Rasmus Seebach, Alphabeat, Malurt og Jonah Blacksmith og programmet bliver løbende opdateret med både store danske og internationale navne.

Du kan sikre din billet her.

Foto: Christine Luca, MigogAalborg

19. juli: GRØN 2020

Ingen sommer uden Grøn (Tidligere kendt som Grøn Koncert), og 19. juli vil festlighederne traditionen tro starte på Trianglen.

Sidste års program talte store kunstnere som Kato, SAVEUS, Alphabeat, Kesi, Dizzy Mizz Lizzy og Scarlet Pleasure.

Der hersker vist ingen tvivl om, at vi i 2020 kan se frem til mindst lige så store navne.

Du finder billetter lige her.

Foto: Morten Rygaard

29. august: Vi Elsker 90’erne

Vi Elsker 90’erne kommer heldigvis igen til Aalborg i august næste år, og det bliver lørdag d. 29. august.

Efter en længere periode med hårde forhandlinger om lokation kom det endelig på plads. Og vi kan nu se frem til den største Vi Elsker 90’erne fest nogensinde i Aalborg på Dyrskuepladsen ved Agrii Nord Idrætscenter i Skalborg.

Cascada med kæmpe hits som “Everyone time we touch” og “Murder on the Dancefloor” kommer blandt andet til Aalborg.

Der er også allerede breaket to boybands. Nemlig BoyzLife bestående af Brian McFadden (Westlife) og Keith Duffy (Boyzone), og så East 17.

Vi Elsker 90’erne plejer at være en kæmpe fest, og med de navne, der er offentliggjort indtil videre, bliver der garanti for nostalgi og fuld gas til sommer.

Du finder billetinfo her.

10 oktober: Oktoberfest i AKKC

I 2020 kan vi også se frem til den ultimative oktoberfest i AKKC (Aalborg Kongres & Kultur Center) med plads til over 1000 gæster.

Oktoberfesten i AKKC bringer den sydtyske tradition til et helt andet niveau end tidligere set i Aalborg, og selveste DJ Ötzi giver livekoncert.

Der bliver masser af fed underholdning hele aftenen igennem, og der serveres en lækker buffet med ægte oktoberfestmad serveret af Restaurant Papegøjehaven. Derudover kan man selvfølgelig købe masser af gigantiske oktoberfest-fadøl og andre drikkevarer i baren.

Du finder billetinfo her.

Kæmpe hits på stribe: Vi Elsker 90’erne afslører nye navne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efter en længere forvandling, blev det i slutningen af november endelig besluttet, at Vi Elsker 90’erne også kommer til Aalborg i 2020, og denne gang større end nogensinde.

Den vilde 13 timers 90’er fest rykker 29. august ind på Dyrskuepladsen ved Agrii Nord på Hobrovej i Skalborg.

De første navne er allerede offentliggjort, og nu er Vi Elsker klar med de næste fede navne.

Og der er virkelig lagt op til en fest med masser af hits.

“FREESTYLER … RAKKA MAKKA FAWN!” (Rock the microphone)

Det første nye navn på listen er Bomfunk MC’s, som havde et vaskeægte verdenshit med nummeret Freestyler.

Det er stadig et nummer, der virkelig kan sætte gang i en fest, selvom det blev udgivet tilbage i 1999.

176 millioner visninger på YouTube vidner også om en vis popularitet.

Boyband-nostalgi i Aalborg

East17 og Boyzlife er allerede offentliggjort på plakaten.

Og boyband-temaet fortsætter med offentliggørelse af A1 og 5IVE.

A1 kender de fleste nok for megahittet “Caught in the middle”, som kan smelte ethvert pigehjerte.

5IVE har solgt mere end 10 millioner plader på verdensplan, og her i Danmark er de nok mest kendt for “Keep on movin’” og “Everybody get up”

Dermed er der virkelig lagt op til vaskeægte boyband-feber på Dyrskuepladsen til sommer.

Baby don’t hurt me!

Vi Elsker kan også offentliggøre en gammel kending på plakaten.

Vi får nemlig mulighed for at skråle med på gigahittet “What is love”, når Haddaway igen kommer til VI Elsker her i Aalborg.

Annonceret på Vi Elsker 90’erne plakaten indtil videre :

– Maxi Jazz (Faithless) A Personal DJ Set
– Antiloop
– Coolio
– Cascada
– Boyzlife
– Captain Hollywood Project
– 2 Unlimited
– DJ SASH!
– Robin S
– Brooklyn Bounce
– Darren Bailie of the Guru Josh Project
– East 17
-Bomfunk MC 

-Blumchen  
-Haddaway  
-A1  
-5ive  

Du finder billetinfo lige her.

Forbudt for børn: Kom til spændende foredrag om retsmedicin og drab

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Stockphoto
Stockphoto

Interessen for True crime er voldsom, og du kan finde tonsvis af både bøger, film og tv-serier om det spændende emne.

Med så meget materiale, kan det måske også være svært at vide, hvad man skal tro på?

Men bare rolig – nu kan du snart blive klogere på emnet fra en vaskeægte ekspert.

Torsdag den 2. april inviterer Asser Hedegård Thomsen nemlig til foredrag om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår de foreløbige fund i et større forskningsprojekt om drab i Danmark.

Foredraget finder sted på Trekanten her i Aalborg og billetten koster 125 kr.

Spændende, uhyggeligt og forbudt for børn

Trekanten skriver om foredraget:

“Retsmedicinske problemstillinger omtales jævnligt i forbindelse med kriminalsager og indgår ofte i bøger, film og tv-serier.

En væsentlig del af retsmedicinerens arbejde er at undersøge afdøde for at afgøre, om de er slået ihjel af en anden person. Dette er oftest ganske nemt, men kan til tider volde problemer.

Er der f.eks. tyve stiklæsioner i ryggen på en bagbundet person og ikke nogen kniv på findestedet, er det oplagt, at der er tale om drab.

Men hvad nu hvis der er en enkelt stiklæsion i brystet på en person, og kniven sidder i brystet? Så kan der i princippet være tale om alle tre unaturlige dødsmåder; ulykke, selvmord eller drab.”

Der er vist ingen tvivl om, at du kan få nysgerrigheden stillet, når Asser Hedegård Thomsen lægger vejen forbi Aalborg.

Hvad: Foredrag – Retsmedicin og drab
Hvor: Trekanten – Salen, Sebbersundvej 2A, 9220 Aalborg Ø
Hvornår: 2. april kl. 17.00

Du finder billetinfo her.

Lækkerier og fed udsigt: Salling Rooftop inviterer til International Pandekagedag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er efterhånden en mærkedag for det meste, men vi vil alligevel godt slå et slag for én af de vigtigste: International Pancake Day.

Det finder i år sted den 25. februar 2020, og det er faktisk en ældgammel tradition.

Den er efter sigende startet som en kristen tradition, da man fastede i 40 dage op til påske, og her var søde sager strengt forbudt.

Det var derfor oplagt at få ryddet op i skabene, og få brugt både på æg, mælk og hvedemel … og findes der noget mere genialt end pandekager?

Du kan selvfølgelig vælge at fejre den hellige dag hjemme foran dit eget komfur, eller du kan nyde en, to, tre eller fire pandekager i selskab med en af byens bedste udsigter.

Pandekager med udsigt

For på Salling Rooftop fejrer de nemlig også International Pandekagedag.

Tirsdag den 25. februar kan du således nyde nybagte dessertpandekager med flere forskellige lækre toppings/fyld.

“Har du børn med, kan de nyde pandekagerne og farvelægge fine Rasmus Klump tegninger imens,” skriver Salling om dagen.

Pandekagerne koster 35 kr. stykket og er med topping efter eget valg.

Hvad: International Pandekagedag
Hvor: Salling Rooftop
Hvornår: Tirsdag den 25. februar fra kl. 10.00

Du finder mere info her.