Stor online succes fortsætter efter corona: Her er 5 webinarer du skal opleve

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Corona-krisen har tvunget de fleste brancher til at tænke i nye baner for at komme igennem en både svær, mærkelig og evigt omskiftelig tid.

Mange har især fået øjnene op for internettets mange muligheder, hvor vi kan mødes i nye fællesskaber – på sikker afstand.

Under corona har danskerne deltaget i alt fra sjove quizzer på Instagram, online bingo med resten af landet, online koncert med yndlingsbandet eller i en virtuel fredagsbar med kollegaerne.

Men danskerne har også brugt den ekstra tid derhjemme til at finde ny inspiration eller blive klogere på alt fra ledelse, politik, sport, kultur og mange andre spændende emner.

Det kan man for alvor mærke hos Danmarks største formidler af foredrag, Athenas, som har haft kæmpe succes med at tilbyde gratis online webinarer under navnet AthenasInspire.

“Responsen fra folk har overgået vores vildeste forventninger, og vi er sindssygt stolte af, at så mange mennesker har valgt at deltage i de gratis webinarer,” fortæller Søren Kristensen, stifter af Athenas.

Webinarerne fungerer næsten som et helt normalt foredrag; alt er live, og et foredrag har typisk en varighed på omkring 30 minutter. Du tilmelder dig webinaret via et link, og så kan du ellers fordybe dig i et givent emne uden at tænke på hverken dresscode, eller om du har en dårlig hårdag.

Selvom samfundet så småt er begyndt at være tilbage til en form for normalitet, har Athenas en god nyhed til hele Danmark. De gratis webinarer fortsætter nemlig resten af året, og der er masser af guf i vente.
Fem webinarer du ikke må gå glip af
Resten af sommeren er spækket med spændende webinarer, hvor du kan få indsigt i alt fra politik, børneopdragelse, parforhold, kommunikation, kropssprog og MEGET mere.
Her på redaktionen har vi udvalgt fem webinarer, som du ikke må gå glip af i juni:

Anne Glad – coronaforbrug og forbrugeradfærd

Kender Du Typen er og bliver et af DR’s mest populære programmer, og det skyldes ikke mindst de to livsstilseksperter i skikkelse af Anne Glad og Flemming Møldrup.

På fredag har du muligheden for at blive klogere på coronakrisen i godt selskab med førstnævnte.

Anne Glad kigger på danskernes forbrug under coronakrisen og sammenligner det med sidste gang, vi trak i forbrugshåndbremsen.
Hvad fortæller det om danskerne, at der pludselig ikke er salg i klimaprodukterne længere – eller at sommerhusene for en gangs skyld går som varmt brød midt i en krisetid? Endelig kommer hun med et forsigtigt bud på det kommende forbrug og en vældig positiv ting, vi tager med os ud af krisen.
Hvad: Anne Glad – coronaforbrug og forbrugeradfærd
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 11.15 – 11.45
Hvor: Du tilmelder dig gratis lige her
Pressefoto
Niels Ross – når festen slutter
Den 16. juni kan du deltage i et helt gratis webinar med hele Aalborgs Niarn.
Op gennem 00’erne storhittede og turnerede han til udsolgte koncerter. Men bag facaden kæmpede han med et massivt alkohol- og stofmisbrug.
I Danmark er alkohol en stor del af vores kultur og en naturlig del af vores sociale samvær. Af samme grund oplever mange, som Niels Roos, at drikkeriet tager overhånd og ender med at ødelægge alt og tage styringen over tilværelsen.
I dette tankevækkende webinar vil Niels Ross minde os om hvor farlig at alkohol egentlig er.
Hvad: Niels Ross – når festen slutter
Hvornår: Tirsdag den 16. juni kl. 11.15 – 11.45
Hvor: Du tilmelder dig gratis lige her
Pressefoto

Michael Brautsch – servicetjek på tilværelsen

Det er ikke sikkert, at navnen Michael Brautsch lige umiddelbart siger dig noget.

Men har du fulgt med i DR’s seerhit Gift Ved Første Blik har du helt sikkert både set og hørt på præsten med de vise ord.

I dette underholdende webinar vil Michael Brautsch give dig et servicetjek på din tilværelse – og tale om livets eksistentielle spørgsmål som: Hvad er meningen med livet?

Har vi opnået dét vi vil? Hvordan forvalter vi vores tid? Er vi tilstede i nuet eller kigger vi hele tiden fremad med forhåbning om, at ”det hele snart bliver rigtig godt”?

Hvordan skal vi forholde os både i medgang og modgang? Og er der nogle dele af dit liv, som du bør have op til revision? Kort sagt, hvad er vigtigt for dig og hvorfor er det vigtigt for dig?

Hvad: Michael Brautsch – servicetjek på tilværelsen
Hvornår: Onsdag den 17. juni kl. 11.15 – 11.45
Hvor: Du tilmelder dig gratis lige her
Pressefoto

Trump – og de andre

Oplev et gratis webinar med USA eksperten Niels Bjerre Poulsen, hvor der sættes fokus USA og det forestående præsidentvalg.

Bliv opdateret på den seneste udvikling og hør Niels Bjerre Poulsens bud på, hvad der kommer til at ske til præsidentvalget og hvilken indflydelse det får for Danmark og resten af verden.

Lektor Niels Bjerre-Poulsen, forsker i amerikansk historie, og har bl.a. en Ph.d. grad fra University of California, Santa Barbara. Han er lektor på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, og har de sidste 25 år skrevet en lang række bøger og artikler om amerikansk historie, og samfundsforhold i USA.

Igennem to årtier har han også hyppigt analyseret og kommenteret amerikansk politik og kultur i de danske medier, ligesom han har været en flittig foredragsholder indenfor amerikansk historie, politik og kultur.

Niels blev i 2015 tildelt Syddansk Universitets forskningsformidlingspris for sin formidling af amerikansk politik, og i 2018 blev han af universitetet indstillet til Forskningsministeriets formidlingspris.

Hvad: Trump – og de andre
Hvornår: Torsdag den 18. juni kl. 11.15 – 11.45
Hvor: Du tilmelder dig gratis lige her
Pressefoto
David Guldager – udnyt den digitale verden efter coronaen
David Guldager er udover at være vært på Go’ Morgen Danmark på TV2, en af landets førende gadget/digital trends-eksperter.

I dette webinar ser han nærmere på de muligheder den digitale verden har givet os efter coronaen.  Du får et interessant indblik i den teknologiske udvikling og digitale trends der er lige nu – og hvad den betyder for dig og dit arbejde.

Hvad: David Guldager – Udnyt den digitale verden efter coronaen
Hvornår: Torsdag den 25. juni kl. 11.15 – 11.45
Hvor: Du tilmelder dig gratis lige her
Pressefoto
Du kan selv få det fulde overblik over de gratis webinarer lige her.

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.

Godt nyt til cyklister og fodgængere: Kulturbroen genåbner en uge før tid

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er godt nyt til alle jer, der har savnet cykel- eller gåturen over Kulturbroen den sidste måneds tid.

Som en del af det løbende vedligehold på den 82 år gamle jernbanebro har Banedanmark udskiftet de bevægelige brolejer, og det har de gjort på rekordtid.

Aalborg Kommune har netop meldt ud, at Kulturbroen allerede genåbner på mandag den 10. august kl. 10.00.

Det er en uge tidligere end planlagt.

Trist melding: Spilnu.dk Grand Prix 2020 aflyses

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sidste år fejrede Aalborgs største cykelløb, Spilnu.dk Grand Prix, 10 års jubilæum, men i år bliver der ikke mulighed for at se tour-stjerner og danske ryttere i Aalborgs gader.

Årets løb er nemlig aflyst på grund af covid19-situationen i Danmark.

“Der er trist at måtte meddele, at det ikke ikke længere er muligt at afvikle årets gadeløb i Aalborg som traditionen tro har flere kendte Tour de France ryttere til start.

Vi har til det sidste håbet at smitte tallene ville forbedre sig så vi kunne afvikle løbet i oktober, men da det desværre går den forkerte vej med Corona-udviklingen, ser vi ikke andre udveje end at aflyse årets gadeløb i Aalborg,” fortæller løbsdirektør Jonas Winter Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Vender stærkt tilbage i 2021

“Til gengæld kan vi allerede nu meddele, at Spilnu.dk Grand Prix vender tilbage igen i 2021, såfremt Covid-19 situationen til denne tid tillader større arrangementer igen,” afslutter Jonas Winter Mikkelsen.