Første gang i Aalborg: Stor madfestival holdes på Gl. Torv

Skrevet af: Michael Qureshi

Gastronomien boomer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland, hvor det kun er et spørgsmål om tid, før den første Michelin-stjerne lander i regionen.

Nu kan vi her i Aalborg glæde os til endnu en stor oplevelse på madfronten, når Nordjysk Madfestival afholdes for første gang.

Det bliver i weekenden lørdag den 15. og søndag den 16. september, at det går løs lige i hjertet af Aalborg på Gl. Torv.

Det er den nystiftede forening Nordjysk Mad og Turisme, som står bag det store arrangement, hvor man satser på, at flere tusinder kigger forbi i løbet af weekenden.

Medlemmerne af Nordjysk Mad & Turisme består hovedsageligt af Nordjyllands bedste restauranter samt oplevelsesvirksomheder og lokale producenter.

Østers Battle, foodtruck og gode drinks

Der bliver virkelig også noget at glæde sig til. I løbet af weekenden byder Nordjysk Madfestival på Østers Battle mellem flere af Nordjyllands bedste restauranter, markedsplads med madboder, foodtrucks, smagsprøver, bar, dyreskue samt konkurrence i Årets Grønt Ret hvor 10 af restauranterne deltager.

“Nordjylland har en unik madkultur med fantastiske råvarer og madoplevelser i topklasse. Det vil vi gerne fejre sammen med alle nordjyderne under Madfestivalen 2018. Jeg er rigtig stolt som formand over det engagement og fællesskab vores medlemmer har lagt i Madfestivalen.

Vi håber, at alle der deltager får smagt på, hvad vi kan byde på,” siger Lasse Frimand Jensen, formand for Nordjysk Mad og Turisme.

Et af de helt store tiltag, hvor publikum også kan få indflydelse, bliver Østers Battle.

Her får gæsterne mulighed for at smage 5 unikke retter med tilberedte østers, kreeret af 5 restauranter fra netværket Nordjyske Restauranter. Hver ret skal bedømmes, og her tæller gæsternes stemmer. Når man køber en billet, får man ved ankomst til madfestivalen udleveret et hæfte med opskrifterne på de tilberedte østers, samt en stemmeseddel, hvor man får mulighed for at stemme på din favorit østers ret!

Gæsterne har mulighed for at smage og bedømme alle 6 lækre tilberedte østers retter ved at købe en billet til 150 kr pr person inkl. Vinmenu.

Under madfestivalen vil der være underholdning for børnene, og de har selvfølgelig også mulighed for at smage de tilberedte østers. Der er sørget for en østers-børnemenu bestående af 2 tilberedte østers retter inkl. Drikkevare til 50 kr. Per barn.
Børnemenuen laves af Horne Efterskole‘s Foodlab linje.

Restauranterne der leverer de tilberedte Østers retter er:
– Restaurant Applaus
– nam
– Strandhotellet Blokhus
– Restaurant Essens
– Hjorths Hotel

Du kan booke din billet til Østers Battle allerede nu – lige her

Selve markedspladsen består af Pop-up restauranter fra nogle af de mest populære i Aalborg og i Nordjylland. BoxTown har en Foodtruck, og der kommer også en Nordjysk Bar med en stærkt sammensat trio i cocktailrestauranten Studie 4, Nordisk Brænderi og Guldbæk Vingård.

Få lækre smagsprøver fra de bedste restauranter

Derudover er steder som BUSK Økologi, Egholm Folkefarm og Bøgebæk Økologi (æg) repræsenteret. På markedspladsen får man mulighed for at købe lækker mad og drikke samt få smagsprøver af de lækre nordjyske råvarer fra de lokale producenter.

Der kommer som nævnt også et regulært dyrskue på Gl. Torv, hvilket hører blandt sjældenhederne så centralt i en storby som Aalborg. Her kan man bl.a. få lov til at fodre dyrene.

Det bliver desuden ret specielt, når bl.a. Frilandsgrise fra det kendte Rosenbeck Frilandskød kommer helt ind i Aalborgs midtby, og man kan på tætteste hold se og høre om de forhold som deres grise lever under. Blandt andet er Frilandsgrisene hos Rosenbeck kendt for at elske at sove længe hver dag.

Kulminerer med kokkekonkurrence

Hele Nordjysk Madfestival kulminerer om søndagen med den store prestigefyldte kokkekonkurrence Årets Grønt Ret.

Her dyster 10 af Nordjyllands bedste restauranter i Årets Grønt Ret 2018, hvor 90% af tallerknen skal bestå af grøntsager og kun 10% af andet, f.eks. protein!

Kokkene går i gang kl. 11:30, og den første restaurant skal servere første ret kl. 13:00. Herefter skal der serveres en ret hvert tiende minut.

Køkkenerne er opstillet så alle har mulighed for at se på og følge med i hvordan kokkene tilbereder deres ret.  Til at bedømme retterne er der fundet et professionelt dommerpanel, som vil give alle retterne point.

Kl. 15:15 er der præmieoverrækkelse til vinderen.

Nordjysk mad og turisme er en paraplyorganisation for netværk der har til formål at fremme kvalitet oplevelse og bæredygtighed i mad og fødevareturisme i Nordjylland og dermed bidrage til udvikling af regionen. Du kan læse mere om den nye forening her

Her er det fulde program for Nordjysk Madfestival 2018
Lørdag 15. september
Kl. 11:00 – 16:00 – Markedspladsen og dyrskue er åben
Kl. 11:00 – Officiel åbning
Kl. 11:30 – 14:30 – Østers Battle
Kl. 15:00 – Præmieoverrækkelse Østers Battle

Søndag 16. september
Kl. 11:00 – 15.30 – Markedspladsen og dyrskue er åben
Kl. 11:30 – 15.00 – Kokkekonkurrence – Årets Grønt Ret 2018
Kl. 15.15 – Præmieoverrækkelse Årets Grønt Ret 2018

Du kan også holde dig opdateret på begivenhederne lige her

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.