ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny forening skal øge kvaliteten på nordjysk mad og turisme

Af Michael Qureshi

Nordjyske erhvervsfolk indenfor restaurations- og hotelbranchen samt nordjyske fødevareproducenter har taget initiativ til oprettelsen af en ny forening, der skal øge kvaliteten i nordjysk gastronomi, fødevareproduktion og turisme oplevelser.

Dette sker med oprettelsen af foreningen Nordjysk Mad og Turisme, der har til formål at sætte dagsordenen for kvalitetsudvikling i Nordjylland inden for erhvervet.

Helt præcist er foreningens formål; at være en paraplyorganisation for netværk, der har til formål at fremme kvalitet, oplevelse og bæredygtighed i mad og fødevareturisme i Nordjylland og dermed bidrage til udvikling af regionen.

Det primære omdrejningspunkt for foreningens arbejde og for medlemmerne, er ønsket om højere kvalitet af såvel råvarer som serveret mad.

Det er virksomhederne i foreningen der står sammen i fællesskab og dermed  tager et fælles ansvar for at opnå foreningens formål, at opnå bæredygtig vækst og øget kvalitet i hotel- og restaurationsbranchen samt i den lokale fødevareproduktion.

Ny forening skal øge kvaliteten på nordjysk mad og turisme

Skabt på et grundigt forarbejde

Foreningen er skabt på toppen af et grundigt og flerårigt forarbejde, der i vid udstrækning er vokset nedefra – fra en gruppe ihærdige, aktive og sted- og kvalitetsdedikerede madvirksomheder i samarbejde med blandt andre græsrodsinitiativer som Boxtown, uddannelsesinstitutioner og udviklings- og forskningsinstitutioner i Nordjylland som UCN, Nordsøen Forskerpark, Regional Udvikling og Tech College Aalborg.

Det er Sarah Kruse fra Kruse Vask, der igennem de seneste år har arbejdet hårdt for at danne rammen for samarbejdet mellem virksomhederne og organisationerne, hvor hun fortsætter som sekretariatsleder i foreningen.

Hun har sammen med de ihærdige enkeltpersoner, fødevareproducenter og restauranter bag Nordjysk Mad og Turisme allerede stået bag flere events, der har haft som mål at sætte nordjysk mad på landkortet og ikke mindst gøre opmærksom på de fremragende og unikke råvarer i Nordjylland overfor regionens egne forbrugere.

Restaurant konkurrencen “NM – Nordjysk mad og lokale råvare”, Østerstorvedag, Hospitality konferencen CHME’17 og kokkekonkurrencen Copenhagen Cook-Off har fået en del opmærksomhed og “den slags begivenheder er nogle af de tiltag den nye sammenslutning vil bygge videre på til gavn for fødevareproducenterne og restaurationsbranchen.

Byrådsmedlem er bestyrelsesformand

Nordjysk Mad og Turismes bestyrelsesformand, byrådsmedlem Lasse Frimand-Jensen, siger:

”Madglæden stråler fra foreningens initiativtagere og som kommunalpolitiker med stor passion for det lokale, er det utroligt stærkt at sådan en organisation er stablet på benene af græsrødder, fødevareproducenter og kokke med sans for forretningsmulighederne i vores regionale råvarer.

Jeg ser enorme muligheder for Aalborg og hele Nordjylland i decideret madturisme og vores forenings samarbejde er unikt, da alle løfter i fællesskab og vi skaber bæredygtige muligheder for Regionen.

Mere bevidst om værdierne i nordjyske fødevarer

Næstformand i Nordjysk Mad og Turisme og hoteldirektør, Hjorhts Hotel, Mikael Valentin, siger:

”Vi skal blive meget mere bevidst om værdierne i de nordjyske kvalitetsfødevarer. Vi har så meget at byde på og vi nordjyder skal bruge de madvarer meget mere end vi gør i dag. Restauranterne gør det allerede, nogle endda så dedikeret at man kan sige at de hylder det nordjyske madkammer, og forbrugerne bør også have adgang til skaldyr, fisk, grøntsager, bær, krydderurter og kornprodukter, der smager af Nordjylland”

Mikael Valentin uddyber yderligere:

”VI vil være med til at skabe en kulturforandring blandt nordjyske forbrugere, hvor vi skal have lokal stoltheden tilbage. Vi skal besøge restauranterne og vi skal kunne købe produkterne i butikkerne. En stærk regional madkultur giver grundlaget for den madturisme vi så gerne ser udbygget i Nordjylland”.

Du kan se den nye hjemmeside her

Du kan finde deres Facebook-side her

 

Del artikel