Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En julefortælling for store og små: Snefald er snart klar på Aalborg Teater

Af Stine Kjølby Christensen

Line Nørholt, der spiller hovedrollen som pigen Selma i ”Snefald”, har en helt speciel medspiller, når årets juleforestilling for hele familien spiller på Aalborg Teater.

I stykket er hovedrollens bedste ven en hund, og sådan én er derfor med på scenen i levende live.

”Snefald” er et juleeventyr, der handler om skæbne, ensomhed og samhørighed. Selmas forældre døde i en ulykke, da hun var lille, og derfor bor hun hos sin nabo Ruth.

“Egentlig var det bare meningen, at Selma skulle være hos Ruth i to uger, men det er altså blevet til seks år.

Det er ikke altid nemt for Selma at bo hos Ruth, som godt kan være lidt stram i betrækket, men de finder ud af det,” forklarer Line Nørholt.

Alligevel er der en følelse hos Selma af ensomhed. I skolen føler hun sig anderledes, men så er det godt, at hun har hunden Casper – hendes allerbedste ven.

Drømmejobbet

Den 27-årige skuespiller har drømt om at stå på scenen, siden hun selv var en lille pige. Derfor var hun også lykkelig, da hun i foråret fik drømmejobbet på Aalborg Teater.

“Jeg er fra Hobro, så Aalborg Teater har altid været ”mit” teater. Her er jer kommet som barn sammen med min farmor, og har selv set juleforestillingen, da jeg var otte-ni år,” forklarer hun.

Allerede dengang drømte hun om at blive skuespiller, men havde svært ved at tro på, at det nogensinde skulle blive virkelighed. Og ”Snefald” har en særlig appel til mange af os, mener Line, der selv kan spejle sig i Selmas historie.

“Det er så fin en fortælling, der berører nogle temaer, der er vigtige for mennesker i alle aldre. Blandt andet det her med, at man selv er med til at vælge, hvem ens familie er, hvor vigtigt det er, at vi kan tilgive hinanden, og at man er helt ok, selv om man ikke lige passer ind.

Selma er en både stærk og klog pige, og selv om hun føler sig anderledes, finder hun sit mod til at sige fra og kæmpe for det, hun synes, er rigtigt. Og så finder hun ud af, at hun er god nok, som hun er, og at hun hører til lige der, hvor hun skal være.

Det er et meget fint budskab,” siger Line.

En julefortælling for store og små: Snefald er snart klar på Aalborg Teater

En vigtig fortælling

Når historien i ”Snefald” så samtidig er tilsat et godt drys julehygge, en masse sjove scener og en underlæggende rørende og vigtig fortælling om udvikling, kærlighed og samhørighed, så er grunden lagt til et rigtigt juleeventyr, som både store og små kan få noget ud af.

“Når man er barn og ung, er det meget almindeligt at være usikker. Så er det vigtigt at kunne spejle sig i andre, der heller ikke føler, at de passer ind.

Historien om Selma handler også om at finde ud af, at ”Hey, jeg er ok, og jeg hører til lige her” og at hun finder en ny forståelse af, hvem hun er.

Samtidig er der også et element af lidt uhygge, fordi det kræver en rejse ned i det underbevidste, for at man kan komme ud og opleve en udvikling. Men det bliver aldrig for uhyggeligt, og der er mange rørende og underholdende momenter undervejs,” understreger Line.

Selv om det er nyt for hende at have en hund som medspiller, giver det forestillingen en god drivkraft, mener hun.

“Selmas forhold til Ruth er jo lidt specielt, fordi Ruth er så tør og struktureret, mens Selma er meget impulsiv og roder – og så er der Casper, som pludselig tisser på gulvet midt i det hele.

Men det er med til at give historien humor og fremdrift, og uden at røbe for meget, så finder Selma også hen til et sted, hvor hun får nye venner og finder modet til at stå ved, hvem hun er,” fortæller Line.

Så på den måde ender det selvfølgelig godt, sådan som det skal i et rigtigt juleeventyr.

”Snefald” spiller på Aalborg Teaters Store Scene fra 21. november til og med 23. december 2020.

Køb billetter her

Del artikel

Andre læser også