Smukt syn på Havnefronten: Derfor går Utzon Center i rødt

Skrevet af: Michael Qureshi
FOTO:LARS HORN
FOTO:LARS HORN

Fra i eftermiddag vil du opleve Utzon Center gå helt i rødt, hvis du passerer den smukke bygning på Aalborgs Havnefront.

Klokken 15.30 tænder Utzon Center officielt det røde lys, som i aftes blev testet i mørket. Det kommer til at give en fantastisk smuk atmosfære omkring det berømte hus.

Men hvorfor går Utzon Center nu i rødt?

Det svarer direktør Lasse Andersson på, da MigogAalborg fanger ham før den officielle tænding af det “røde” Utzon.

“Der var engang en tysk-amerikansk arkitekt som sagde; Less is more. Bjarke Ingels siger; Yes is more. Her på Utzon Center siger vi; Red is more.

Man kan sige, at julen er blevet Utzonized, og det markerer vi på den her måde. Normalt er arkitekter ikke særlig glade for jul, men vi synes, at det her passer perfekt til vores hus og ikke mindst til Aalborgs Havnefront,” forklarer Lasse Andersson.

“Ja, vi kalder det selv for Danmarkshistoriens største nissehuer, haha,” fortsætter han.

Et enestående år for Utzon Center

Han understreger også, at den røde markering er en slags fejring og symbol på et enestående 2019 for Utzon Center.

“Utzon Center har aldrig haft det så godt, som vi har lige nu. Det er også en af grundene til, at vi markerer det med det røde lys, som vi holder tændt frem til slutningen af januar.

Vi har haft over 70.000 besøgende i år. Vi har fordoblet billetindtægterne, og vi har haft fantastiske udstillinger og events som har tiltrukket alt fra de yngste til ældre.

Vi har samtidig fået så meget opmærksomhed fra udlandet. Her har bl.a. New York Times og Monocle fremhævet Utzon Center som et stykke kultur, man skal opleve,” lyder det fra Lasse Andersson.

Mærker stor opbakning fra Aalborg

For Utzon Center betyder det også noget at skabe endnu mere liv i Aalborg, og noget hvor man lige spærrer øjnene op.

“Vi mærker helt generelt en enorm opbakning fra Aalborg og hele Nordjylland, og det vil vi også give lidt igen ved at lave sådan et tiltag her.

Vi laver ting på Havnefronten, inde i Aalborg og i hele verden. Det er meget i tråd med det vi gerne vil skabe,” forklarer Utzon Centers direktør.

Foto: © Lars Horn / Baghuset.

Leger arkitektur med børnene

Utzon Center har også skabt en Youtube-kanal for børn og laver også flere tiltag hvor de tager rundt og kigger på arkitektur i samarbejde med Jaguar.

“Arkitektur er fedest i virkelighed. Vi vil gerne vise alle, der besøger os, hvad god arkitektur betyder for vores liv. Vi har haft flere end 10.000 børn igennem huset i år, og vi leger arkitektur med dem. Når de så kommer hjem, så opdager de pludselig ting som måske rører dem, og de finder ud af, hvad flot arkitektur betyder for os alle sammen.

Det er lidt det samme med vores Youtube-kanal. Det er hardcore viden pakket ind i leg og sjov.”

Til sidst opfordrer Lasse Andersson alle at dele det Instagram-venlige Utzon Center i rødt på sociale medier.

“De bedste ambassadører for Aalborg er alle dem, der bor her og som besøger byen, så man skal endelig tage en masse billeder og få delt det her over det hele.”

Motion og socialt samvær under barsel: Mor og far kan komme i form i DGI Huset

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Mega hyggeligt.

Det lyder ikke umiddelbart som ord, man ville bruge til at beskrive et fitness hold, men hvis du spørger holdinstruktør og fitnesskoordinator Stine Rex er det netop, hvad Mor og Far i Form er.

Holdet, som udbydes i DGI Huset, er henvendt kvinder og mænd på barsel, og her vægters det sociale lige så højt som det fysiske udbytte.

”Da jeg selv var på barsel, fandtes der kun babysalmesang, så da jeg startede i DGI Huset, tænkte jeg med det samme, at vi skulle tilbyde noget mere til forældre på barsel.

Træningen giver masser af energi til forældrene og mig selv, og mange af dem på holdet bliver venner,” forklarer hun.

En ekstra mødregruppe

Den konstatering kan Mette Dyhrman Sørensen, der har været trofast holddeltager siden juli 2019, tilslutte sig uden tøven:

”Det er et super godt hold, og det er virkelig skønt at komme ud og få både motion og socialt samvær.

Det fungerer som en ekstra mødregruppe for mig.”

Mette Dyhrman Sørensen er mor til tre drenge og har haft to af dem med til træning – hvilket de har elsket, tilføjer hun.

I løbet af sit halve år på holdet er det ikke kun blevet til venskaber, men også en fysisk transformation, der siger spar to.

En gang om måneden måler Stine Rex holddeltagernes fedtprocent og muskelmasse for at finde deres såkaldte body age, der er et udtryk for en persons biologiske alder i kontrast til deres kronologiske alder.

Her er Mette Dyhrman Sørensen gået fra en kropsalder på 39 år til omkring 20 år.

”Jeg har fået meget mere energi,” fortæller hun.

Mette Dyhrman Sørensen med sin yngste dreng til Mor og Far i Form.

Tag baby med til træning

Holdet foregår hver tirsdag og torsdag fra kl. 10.00 til 11.00, og Stine Rex fremhæver at ”alt er tilladt” i deres time:

”Du er velkommen til at have dit barn med til træning, hvis du ønsker det, og du kan også holde en pause i hjørnet, hvis det er det, du trænger til.

Det vigtigste er at være social og komme ned blandt andre.”

Selve træningens indhold varierer fra gang til gang, og der tages hensyn til at mødrene har været igennem en fødsel.

Der laves bl.a. cardio og styrketræning, hvor babyerne også kan bruges som vægte – et syn, der kan smelte selv de mest kolde hjerter.

Vigtigst af alt er der ingen forventning om, at de nybagte forældre skal være med hele tiden – har man kun kræfter til 10 minutters træning, kan man stadig være med.

Det eneste krav for at deltage på holdet er, at du som mor skal have gennemgået den obligatoriske otte ugers lægeundersøgelse.

Læs mere om Mor og Far i Form og tilmeld dig her.

Hvad: Mor og Far i Form
Hvor: DGI Huset, Nordkraft, 9000 Aalborg
Hvornår: Hver tirsdag og torsdag, kl. 10.00-11.00

Spændende foredrag: Få et unikt indblik i uopklarede og genåbnede danske kriminalsager

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Hvis du elsker at høre om True crime, har du nok at glæde dig til i den kommende tid.

Torsdag den 2. april inviterer Asser Hedegård Thomsen til foredrag om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår de foreløbige fund i et større forskningsprojekt om drab i Danmark – det kan du læse mere om her.

Lørdag den 18. april er det så tid til at høre lidt mere om de mange uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.

Foredraget er under kyndig ledelse af en af landets mest anerkendte eksperter inden for området.

Frederik Strand er museumsleder for Politimuseet i København og udannet cand. mag. i filosofi og historie samt ph.d. i politihistorie.

Han er forfatter til bøger om bl.a. uopklarede og genåbnede kriminalsager og om Rejseholdets historie.

Foredraget finder sted i Aalborg Universitets lokaler på Strandvejen og en billet koster 245 kr.

Det kan du se frem til

Folkeuniversitetet skriver følgende om foredraget:

“Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, Højbjergdrabet, Conni-/Conny-drabene, Joachim-sagen og de seks kvindemord i Københavnsområdet omkring 1990.

Leder af Politimuseet Frederik Strand har igennem flere år beskæftiget sig med uopklarede drab og genåbnede danske kriminalsager, og denne dag dykker han ned i, hvorfor nogle drabssager er forblevet uopklarede, og hvordan henlagte kriminalsager er blevet genåbnet igennem nye efterforskningsmetoder, hidtil ukendte spor, nye forbrydelser og teknologiske fremskridt.

De uopklarede og genåbnede sager giver også et alternativt indblik i Danmarkshistorien, hvor samfundets randeksistenser kommer til orde, og hvor tidligere tiders livsvilkår og menneskesyn åbenbares gennem kriminalitet.”

Hvad: Foredrag – uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.
Hvor: Aalborg Universitet, AAU (s12-14 / 315). Strandvejen 12-14, plan 2, lokale 315. 9000 Aalborg
Hvornår: Lørdag den 18. april kl. 10.00

Du finder billetinfo her.

Opfundet i Nordjylland: Tour de Grillbar er nomineret til en Zulu Award

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvert år hylder vi byen, når vi afholder Aalborg Awards. I 2020 finder det sted fredag d. 3. april, og det hører i snart MEGET mere om.

Men det er ikke kun til Aalborg Awards, at folk fra byen har mulighed for at vinde anerkendelse.

De nominerede til dette års Zulu Awards er blevet offentliggjort i dag, og der er aalborgensisk islæt i kategorien “Årets Webstar”.

Internetfænomenet Tour de Grillbar er nemlig nomineret til en Zulu Award i konkurrence med store stjerner som Ruben Søltoft, Ulrikke Falch, Elvira Pitzner og 2 x Mette (Statsministeren og hende som fik hacket sit navn).

Den helt store stjerne i Tour de Grillbar er selvfølgelig Dennis Okkerstrøm, Okker, men bag kameraet finder vi ingen ringere end aalborgenserne Thomas ‘Zjakalen’ Ridderholm og Sebastian Sander, som til dagligt også underholder med MigogAalborg TV.

“Vi er glade for, at et smadret koncept er gået så voldsomt viralt og er blevet nomineret til Danmarks største underholdningspris,” fortæller Zjakalen til MigogAalborg.

Tour de Grillbar går i al sin enkelhed ud på, at Okker smager sig igennem Danmarks mange grillbarer … og uddeler remouladeklatter som karakter.

Sebastian Sander står bag kameraet, mens serien er produceret af Zjakalen og Henrik Jøj Jensen, der opfandt fænomenet tilbage i 2015. Musikken står Mathias Bjørnskov for.

Tour de Grillbar har også leveret unikt indhold til vores læsere i form af Tour de Nordjylland, hvor Okker og Zjakalen besøgte de mest legendariske steder i vores region.

Men hvordan skal en eventuel sejr så fejres i ægte Okker-stil?

“Det skal da selvfølgelig fejres med hotdogs og champagne,” afslører Zjakalen.

Tour de Grillbar har samlet set flere millioner visninger på YouTube.

Du kan selv afgive din stemme til ZULU AWARDS 2020 her.

Du kan se meget mere Tour de Grillbar på YouTube.