Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smukt syn på Havnefronten: Derfor går Utzon Center i rødt

Af Michael Qureshi
FOTO:LARS HORN
FOTO:LARS HORN

Fra i eftermiddag vil du opleve Utzon Center gå helt i rødt, hvis du passerer den smukke bygning på Aalborgs Havnefront.

Klokken 15.30 tænder Utzon Center officielt det røde lys, som i aftes blev testet i mørket. Det kommer til at give en fantastisk smuk atmosfære omkring det berømte hus.

Men hvorfor går Utzon Center nu i rødt?

Det svarer direktør Lasse Andersson på, da MigogAalborg fanger ham før den officielle tænding af det “røde” Utzon.

“Der var engang en tysk-amerikansk arkitekt som sagde; Less is more. Bjarke Ingels siger; Yes is more. Her på Utzon Center siger vi; Red is more.

Man kan sige, at julen er blevet Utzonized, og det markerer vi på den her måde. Normalt er arkitekter ikke særlig glade for jul, men vi synes, at det her passer perfekt til vores hus og ikke mindst til Aalborgs Havnefront,” forklarer Lasse Andersson.

“Ja, vi kalder det selv for Danmarkshistoriens største nissehuer, haha,” fortsætter han.

Smukt syn på Havnefronten: Derfor går Utzon Center i rødt

Et enestående år for Utzon Center

Han understreger også, at den røde markering er en slags fejring og symbol på et enestående 2019 for Utzon Center.

“Utzon Center har aldrig haft det så godt, som vi har lige nu. Det er også en af grundene til, at vi markerer det med det røde lys, som vi holder tændt frem til slutningen af januar.

Vi har haft over 70.000 besøgende i år. Vi har fordoblet billetindtægterne, og vi har haft fantastiske udstillinger og events som har tiltrukket alt fra de yngste til ældre.

Vi har samtidig fået så meget opmærksomhed fra udlandet. Her har bl.a. New York Times og Monocle fremhævet Utzon Center som et stykke kultur, man skal opleve,” lyder det fra Lasse Andersson.

Mærker stor opbakning fra Aalborg

For Utzon Center betyder det også noget at skabe endnu mere liv i Aalborg, og noget hvor man lige spærrer øjnene op.

“Vi mærker helt generelt en enorm opbakning fra Aalborg og hele Nordjylland, og det vil vi også give lidt igen ved at lave sådan et tiltag her.

Vi laver ting på Havnefronten, inde i Aalborg og i hele verden. Det er meget i tråd med det vi gerne vil skabe,” forklarer Utzon Centers direktør.

Smukt syn på Havnefronten: Derfor går Utzon Center i rødt
Foto: © Lars Horn / Baghuset.

Leger arkitektur med børnene

Utzon Center har også skabt en Youtube-kanal for børn og laver også flere tiltag hvor de tager rundt og kigger på arkitektur i samarbejde med Jaguar.

“Arkitektur er fedest i virkelighed. Vi vil gerne vise alle, der besøger os, hvad god arkitektur betyder for vores liv. Vi har haft flere end 10.000 børn igennem huset i år, og vi leger arkitektur med dem. Når de så kommer hjem, så opdager de pludselig ting som måske rører dem, og de finder ud af, hvad flot arkitektur betyder for os alle sammen.

Det er lidt det samme med vores Youtube-kanal. Det er hardcore viden pakket ind i leg og sjov.”

Til sidst opfordrer Lasse Andersson alle at dele det Instagram-venlige Utzon Center i rødt på sociale medier.

“De bedste ambassadører for Aalborg er alle dem, der bor her og som besøger byen, så man skal endelig tage en masse billeder og få delt det her over det hele.”

Del artikel