Smukt syn på Havnefronten: Derfor går Utzon Center i rødt

Skrevet af: Michael Qureshi
FOTO:LARS HORN
FOTO:LARS HORN

Fra i eftermiddag vil du opleve Utzon Center gå helt i rødt, hvis du passerer den smukke bygning på Aalborgs Havnefront.

Klokken 15.30 tænder Utzon Center officielt det røde lys, som i aftes blev testet i mørket. Det kommer til at give en fantastisk smuk atmosfære omkring det berømte hus.

Men hvorfor går Utzon Center nu i rødt?

Det svarer direktør Lasse Andersson på, da MigogAalborg fanger ham før den officielle tænding af det “røde” Utzon.

“Der var engang en tysk-amerikansk arkitekt som sagde; Less is more. Bjarke Ingels siger; Yes is more. Her på Utzon Center siger vi; Red is more.

Man kan sige, at julen er blevet Utzonized, og det markerer vi på den her måde. Normalt er arkitekter ikke særlig glade for jul, men vi synes, at det her passer perfekt til vores hus og ikke mindst til Aalborgs Havnefront,” forklarer Lasse Andersson.

“Ja, vi kalder det selv for Danmarkshistoriens største nissehuer, haha,” fortsætter han.

Et enestående år for Utzon Center

Han understreger også, at den røde markering er en slags fejring og symbol på et enestående 2019 for Utzon Center.

“Utzon Center har aldrig haft det så godt, som vi har lige nu. Det er også en af grundene til, at vi markerer det med det røde lys, som vi holder tændt frem til slutningen af januar.

Vi har haft over 70.000 besøgende i år. Vi har fordoblet billetindtægterne, og vi har haft fantastiske udstillinger og events som har tiltrukket alt fra de yngste til ældre.

Vi har samtidig fået så meget opmærksomhed fra udlandet. Her har bl.a. New York Times og Monocle fremhævet Utzon Center som et stykke kultur, man skal opleve,” lyder det fra Lasse Andersson.

Mærker stor opbakning fra Aalborg

For Utzon Center betyder det også noget at skabe endnu mere liv i Aalborg, og noget hvor man lige spærrer øjnene op.

“Vi mærker helt generelt en enorm opbakning fra Aalborg og hele Nordjylland, og det vil vi også give lidt igen ved at lave sådan et tiltag her.

Vi laver ting på Havnefronten, inde i Aalborg og i hele verden. Det er meget i tråd med det vi gerne vil skabe,” forklarer Utzon Centers direktør.

Foto: © Lars Horn / Baghuset.

Leger arkitektur med børnene

Utzon Center har også skabt en Youtube-kanal for børn og laver også flere tiltag hvor de tager rundt og kigger på arkitektur i samarbejde med Jaguar.

“Arkitektur er fedest i virkelighed. Vi vil gerne vise alle, der besøger os, hvad god arkitektur betyder for vores liv. Vi har haft flere end 10.000 børn igennem huset i år, og vi leger arkitektur med dem. Når de så kommer hjem, så opdager de pludselig ting som måske rører dem, og de finder ud af, hvad flot arkitektur betyder for os alle sammen.

Det er lidt det samme med vores Youtube-kanal. Det er hardcore viden pakket ind i leg og sjov.”

Til sidst opfordrer Lasse Andersson alle at dele det Instagram-venlige Utzon Center i rødt på sociale medier.

“De bedste ambassadører for Aalborg er alle dem, der bor her og som besøger byen, så man skal endelig tage en masse billeder og få delt det her over det hele.”

Melder nyt ud: Statsministeren holder pressemøde i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Efter adskillige måneder uden pressemøder med statsminister Mette Frederiksen er der nu nyt.

Således indkalder Statsministeriet til pressemøde i morgen lørdag klokken 11.00 med nyt om Covid-19.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelse fredag eftermiddag.

Der er højst sandsynligt tale om nyt fra seneste forhandlinger om genåbning af fase 4. Stigende smittetal har fyldt meget i forhandlingerne mellem Folketingets partier de seneste dage.

Blandt andet er der lagt op til, at nattelivet først får lov til at genåbne 31. oktober.

Elev testet positiv for COVID-19: Hele klassen er sendt hjem

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En elev fra Handelsgymnasiets afdeling på Turøgade er testet positiv for Covid-19.

På Turøgade har man derfor hjemsendt hele klassen (3.T) og de tilknyttede undervisere.

Det skriver Aalborgs Handelsskole.

Virtuel undervisning for klassen

Hjemsendelsen betyder, at 3.T fra på mandag vil modtage virtuel undervisning. Undervisningen vil derfor foregå på samme måde, som under nedlukningen før sommerferien.

Alle elever i klassen er desuden blevet bedt om at tage en test over to omgange. Første test skal ske søndag (4 dage efter seneste kontakt med den smittede), og der skal igen foretages en test tirsdag (6 dage efter).”

Eleverne må igen komme tilbage til klasselokalet, når de kan fremvise to negative tests foretaget med 2 dages mellemrum.

Øvrige elever på Turøgade

“På Handelsgymnasiet Aalborg følger vi alle anbefalinger fra myndighederne, som vi er i tæt dialog med. Herfra lyder meldingen, at det kun er elever med direkte kontakt (elevens klasse) til den pågældende elev, som skal sendes hjem.

Alle øvrige elever skal møde ind til almindelig klasseundervisning, og selvfølgelig stadig være særlig opmærksom på symptomer for covid-19,” skriver skriven.

Myndighederne står for den yderligere opsporing af nære kontakter til den pågældende elev.

“Vi vil stadig opfordre til at holde god afstand og sørge for god håndhygiejne samt benytte de opstillede sprit-dispensere, der findes på alle skolens afdelinger.”

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Weekenden er reddet: Få lækre kebab-specialiteter for kun 30 kr.

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

Denne uge har vi valgt at dedikere til en af de mest populære takeaway-retter i Danmark.

Siden mandag har du nemlig haft mulighed for at købe kebab-retter til kun 30 kr. fra nogle af byens allerbedste steder.

Kebab Festival kører til og med på søndag, så der er stadig masser af muligheder for at prøve de mange lækre specialiteter.

Du kan kun få de lækre specialiteter gennem MigogAalborg til den særlige pris og kun i den kommende uge, fra mandag den 10. august og frem til søndag den 16. august.

Du bestiller helt enkelt via vores online system og medbringer blot voucheren på restauranten.

De fleste af stederne kan du bestille allerede fra klokken 11.00 og resten af dagen – så du bestemmer selv, om du vil nyde lækker kebab til frokost eller til aften.

Få overblikket her:

Bogø Reberbansgade & Bogø Østerågade

Bogø deltager i Kebab Festivalen med deres butik i Østerågade og Reberbansgade. Hos Bogø får du lækker og velsmagende okse/kyllinge kebab, med mange muligheder indenfor dressing.

Du får: 1 x græsk pitabrød el. fladbrød med valgfri kebab el. falafel
Vælg mellem oksekebab, kyllingekebab el. falafel. Pitabrødet kan smørres med den dressing, du ønsker. Vælg blandt hjemmelavet hummus, chili og hvidløg. Hertil salat, agurk, tomat og dressing.

Falafel House

Falafel House ligger på i Reberbansgade. Hos Falafel House er de særligt specialister i lækre og sprøde falafler, men med deres kebab akkompagneret af bradbladet persille sesamolie, sumac og løg, er Falafel House absolut også et besøg værd.

Du får: 1 x fladbrød med oksekebab
Hertil bredbladet persille, sesamolie, sumac og løg.

Kebab House

Kebab House ligger i Danmarksgade. Når du køber mad derfra er meget hjemmelavet. Bla. deres sharwarma og dressinger. Kebab House inviterer dig til at komme glad og sulten.

Du får: 1 x pitabrød m. oksekebab
Pitabrød m. frisk oksekebab vendt i orientalske krydderier, salat og dressing.

Zaferan

Zaferan ligger på Østerbrogade i Nørresundby. Hos Zaferan kan du opleve smagen af det autentiske persiske køkken, og mærke varmen ved den traditionelle iranske gæstfrihed.

Du får: 1 x pitabrød med oksekebab
Oksekebaben er krydret med iranske spices. Hertil salat, agurk, tomat og dressing.