Ingen røg: Slut med rygepauser på Nordjyllands største arbejdsplads

Skrevet af: Michael Qureshi

Med 18.000 arbejdspladser er Aalborg Kommune Nordjyllands største arbejdsplads. Det er derfor mange mennesker, som bliver involveret, når der snart indføres rygeforbud i arbejdstiden.

Det skriver både Nordjyske og TV2 Nord.

Mandag var der i kommunen møde i Magistraten (kommunens øverste ledelse), hvor et flertal af medlemmerne udtrykte et ønske om at gøre arbejdstiden i kommunen røgfri.

“Ud af de syv medlemmer gik seks af dem ind for det. Det gælder Socialdemokratiets, Radikale Venstres og Venstres repræsentanter. Enhedslisten var imod,” siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen til TV2 Nord.

Slut med rygepauser

Beslutningen skal nu også behandles i byrådet, før man kan gøre den endelig.

Men det betyder sandsynligvis, at det snart er helt slut med rygepauser i arbejdstiden for alle ansatte i Aalborg Kommune.

Hos Enhedslisten siger man til Nordjyske, at det er for vidtgående at indføre røgfri arbejdsplads.

“Folk, der vil stoppe med at ryge skal have hjælp til det, men jeg synes, at det er meget vidtgående, at man på den her måde vil forhindre folk i at ryge i en pause,” siger miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen til Nordjyske.

Er røgfri kommune

Aalborg Kommune er i forvejen en røgfri kommune. Så man må ikke ryge i kommunens lokaler, bygninger, biler og så videre.

På Facebook skriver Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen;

“Nu skal kommunens medarbejderrepræsentanter og ledelse i HMU i gang med at udforme nogle regler i forhold til den røgfri arbejdstid, der giver mening og fornuft i forhold til Aalborg Kommune.

Med røgfri arbejdstid i Aalborg Kommune tager vi endnu et stort skridt, for at fremme folkesundheden i kommunen.”