Sker i morgen: Rytterstatuen på John F. Kennedys Plads skal flyttes

Skrevet af: Michael Qureshi

I fremtiden kan vi glæde os til at opleve en helt nyt John F. Kennedy Plads med en Plusbus-station.

For at gøre plads til den kommende Plusbus går Aalborg Kommune nu i gang med at rydde John F. Kennedys Plads.

Rytterstatuen af Kong Christian den 9. flyttes derfor midlertidigt i depot, mens pladsen ryddes og omdannes til et nyt, attraktivt byrum med plads til både busser, ophold og aktivitet.

Selve flytningen finder sted tirsdag den 19. maj kl. 07.00.

I september 1910 kom C.J. Bonnesens rytterstatue af Christian den 9. til Aalborg, hvor den blev indviet ved en storstilet folkefest på Nytorv.

Tusinder af mennesker var samlet for at overvære afsløringen af den kongelige statue.

Også kongeparret, Frederik den 8. og dronning Louise, kronprinsparret, den senere Christian den 10. og hans gemalinde, Alexandrine, samt prinsesse Dagmar deltog i festlighederne.

Gennem tiden er rytterstatuen blevet flyttet flere gange.

I 1926 blev pladsen på Nytorv for trang på grund af busserne, og rytterstatuen blev flyttet til Banegårdspladsen – som i dag hedder John F. Kennedys Plads.

Her stod statuen i et anlæg med træer og blomster indtil 1995, hvor pladsen af trafikale hensyn blev omlagt.

I den forbindelse flyttede man rytterstatuen hen til det sted, hvor den står i dag – nemlig i krydset ved Boulevarden og Steen Blichers Gade med front mod Boulevarden.

Nu står rytterstatuen så igen over for en flytning. Tirsdag den 19. maj kl. 07.00 bliver den sendt til opbevaring i depot, mens gravemaskiner indtager John F. Kennedys Plads.

Ingen nem opgave at flytte den 12 fod høje statue

Det er Aalborg Kommune, der i samarbejde med AVAS står for flytningen af rytterstatuen. Men man flytter ikke bare en 12 fod høj bronzestatue med en vægt på knap 2 tons sådan uden videre.

Forud for flytningen er den blevet tilset af en konservator, der hjælper med at planlægge flytningen, så statuen ikke tager skade.

“Rytterstatuen trænger til en kærlig hånd. De mere end 100 år på bagen, har virkelig sat sine spor. Men den er blevet flyttet før, så det kan den også godt klare igen.

Det er dog altafgørende, at løftestropperne sidder korrekt. Ellers risikerer vi, at den bliver ødelagt under flytningen,” oplyser konservator Katja Sonne-Hansen.

Efter en dag med grundig besigtigelse og masser af gode råd og vejledning er statuen nu klar til at flytte i depot, hvor den også vil blive renset og få et servicetjek.

Kommer tilbage til en helt ny plads

Når rytterstatuen i slutningen af 2021 vender tilbage til John F. Kennedys Plads, er det med udsigt til en helt ny og forandret plads.

Udover at blive Plusbus-rutens største og vigtigste knudepunkt, der sammenkobler Aalborg og regionens kollektive trafik, bliver John F. Kennedys Plads samtidig omdannet til et attraktivt byrum med grønne områder, der indbyder til ophold for alle byens borgere og gæster.

Sådan skal den nye John F Kennedy Plads se ud

“Med etableringen af Plusbus-ruten gennem byen, har vi fået mulighed for at gentænke og omdanne John F. Kennedys Plads, så den i højere grad passer til den storby, Aalborg er i dag.

Hvordan pladsen helt præcist kommer til at se ud, er endnu for tidligt at løfte sløret for. I samarbejde med vores rådgivere arbejder vi lige nu på at få indretningen på plads.

Men én ting er sikkert. Fremover vil alle, der ankommer til Aalborg med tog eller bus til dette trafikale kraftcenter, opleve en ny velkomst til byen, og borgere og besøgende får et flot og dejligt byrum til ophold og aktivitet,” siger Svend Erik Pedersen, der er projektchef for Plusbus og stadsingeniør i Aalborg Kommune.

AALBORG SUSHI FESTIVAL – FÅ LÆKRE MENUER TIL 99 KR.

MigogAalborg har lavet en Sushi Festival som kører i denne uge. Få bl.a. 24 stykker sushi fra nyåbnede Yummi eller 18 stk. sushi fra populære Suzumi. Læs mere her

 

 

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.