Sendt i høring: Stort projekt med boliger kan snart blive en realitet

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Gug Bydelscenter
Gug Bydelscenter

I februar kunne vi fortælle om et projekt om et nyt bydelscenter i Gug som Torben Enggaard står bag.

Centeret skal ligge i den nordlige del af Gug på hjørnet af Byplanvej og Nøhr Sørensens Vej, hvor der skal opføres en bygning mellem 2-5 etager med 40 lejligheder samt en dagligvarebutik i stueetagen på 1.650 kvadratmeter.

Endvidere vil der under byggeriet blive etableret en parkeringskælder på 1.500 kvadratmeter.

Målet med området er, at det skal være attraktivt, trygt og sikkert for beboerne, og det skal kunne leve udenfor butikkernes åbningstid.

Mandag d. 9 april besluttede politikerne i Aalborg sig for at sende et udkast til en ny lokalplan for hjørnet af Byplanvej og Nøhr Sørensens Vej i høring.

Trænger til et løft og et nyt omdrejningspunkt

Foruden den nye bygning med de 40 boliger og erhverv i den nederste del, skal der foran bygningen etableres et bytorv, som skal være omdrejningspunktet for bylivet ved bydelscenteret.

Lang vej endnu

For at projektet kan blive en realitet, skal der udarbejdes et kommunetillæg, som ændrer centerområdets status til et bydelscenter. Denne ændring vil gøre, at dagligvarebutikkens areal kan overstige 1.000 kvadratmeter.

Endvidere skal kommunetillægget øge byggemulighederne fra 1 til 5 etage og en bebyggelsesprocent fra 40 til 168.

Lokalplanen er nu sendt i høring med forventelig godkendelse sommeren 2018.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.