Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt vildt: Aalborg-restaurant henter Michelin-kok

Af Stine Kjølby Christensen

I januar tiltrådte Thor Bastholm – der kom fra en stilling som kommerciel chef på Ruths Hotel – som hotelchef på Scheelsminde, og nu har Bühlmann-koncernen endnu en profil på plads til det setup, der skal tegne Scheelsminde i fremtiden.

Per 1. maj tiltræder Alexander Johnsen som ny køkkenchef på Scheelsminde.

Alexander Johnsen er uddannet fra Falsled Kro og har bl.a. været køkkenchef hos Restaurant Novel i Aarhus, som han på rekordtid sikrede en grøn Michelin-stjerne tilbage i 2023.

Derudover har Alexander Johnsen tidligere været beskæftiget hos prominente restauranter som Molskroen, Miró samt Treetop i Vejle.

Nu er det således lykkedes Bühlmann-koncerenen er trække den unge talentfulde køkkenchef fra det midtjyske og op til Nordjylland, hvor han skal stå i spidsen for Bühlmanns restaurant på Scheelsminde i Aalborg.

“Jeg er meget taknemmelig for muligheden for at stå i spidsen for et af de mest ambitiøse og fremtrædende køkkener i Nordjylland, og jeg ser frem til at bidrage til den fortsat positive udvikling af Scheelminde.

Vi skal bygge videre på Scheelsmindes i forvejen høje gastronomiske niveau og tilbyde vores gæster oplevelser, hvor vi på en og samme tid tilbyder klassiske retter i høj kvalitet og samtidig tør være kreative og skabe nye smagsoplevelser, der skiller sig ud fra den øvrige madscene.

Jeg glæder mig til at komme i gang,” siger den nye køkkenchef på Scheelsminde, Alexander Johnsen.

Har ledt længe efter en køkkenchef

Hotelchefen på Scheelsminde, Thor Bastholm, tilføjer:

“Jeg er utroligt begejstret over, at vi er lykkedes med at trække en profil som Alexander fra den østjyske madscene og herop til Scheelsminde i Aalborg.

Vi har ledt efter en køkkenchef, der vil kunne tilføre Scheelsminde såvel som Nordjylland noget nyt og inspirerende, og det er præcis, hvad vi får med Alexander.

Alexander er et af de mest lysende talenter på den danske kokkescene, hvor han blandt andet er en fast del af kokkelandsholdet og tidligere har været med til at hive en Michelin-stjerne hjem på rekordtid til Novel i Aarhus. 

Han har en stærk forankring i det klassiske franske køkken og er samtidig kendt for en yderst bæredygtig tilgang samt sit håndværk og kreative evner i forhold til at skabe enestående smagsoplevelser.

Store ambitioner

Også direktøren, Danni Bühlmann, er glade for det nye hold:

“Vi er ovenud tilfredse med, at vi med ansættelsen af Alexander nu har sammensat det hold, som skal føre vores nye strategi for Scheelminde ud i livet.

Både Thor og Alexander er markante profiler med stor erfaring fra den absolutte top inden for vores branche, og vi ser meget frem til nu at realisere vores store ambitioner for Scheelsminde.

I tillæg hertil vil vi desuden investere markant i en renovering af både værelser og faciliteter, så den samlede oplevelse og kvalitet vil blive løftet til et endnu højere niveau,” slutter han.

Del artikel

Andre læser også