Salling afholder Winemakers Festival: 10 vinhuse fra hele verden byder på vin

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Vi kan alle sammen mærke det – der er forår i luften. Og er der nogen bedre måde at fejre det på, end med et rigtig godt glas vin? Så skulle det måske være 35 rigtig gode glas vin?

I Salling gør man en stor indsats for hele tiden at have en stor og inspirerende vinafdeling med et bredt udvalg og altid med nye og spændende produkter.

Derfor går de igen i spidsen med et helt specielt arrangement, der kan være med til at inspirere og udvide kundernes vinhorisont.

På torsdag d. 4. maj klokken 13.00-18.00 gæster nogle af verdens bedste vinmagere Salling Super i forbindelse med det unikke event ”Winemakers Festival”.

Det drejer sig om hele 10 vinhuse af slagen, som er kommet for at inspirere og præsentere dig for helt nye og udsøgte vine fra de bedste steder i verden.

En perfekt mulighed for alle Aalborgs vinentusiaster – eller for dem, som gerne vil præsenteres for noget nyt.

Til eventen får deltagerne nemlig mulighed for at smage på intet mindre end 35 forskellige vine fra hhv. Italien, Spanien, Frankrig og Australien.

“Vi er begejstrede for, at vi er i stand til at tiltrække vinhuse af så høj kvalitet til Salling. Det bliver et spændende og lærerigt event, som giver vores kunder mulighed for at få en inspirerende oplevelse, hvor de kan smage på mange kvalitetsvine og snakke med de lokale vinmagere fra ti unikke vinhuse,” fortæller Anja Kibsgaard, stormagasinets chef i Aalborg.

Prisen for at deltage er 50 kr., og for det får du et klassisk Holmegaard-glas, som naturligvis må tages med hjem efter eventet. Glasset kan købes i Salling Super.

Derudover får deltagerne udleveret en flyer med en komplet oversigt over vinhusene, winemakerne og de mange forskellige vine, som kan smages på dagen.

Og ender du med at falde pladask for én eller flere, så er du næsten garanteret et suverænt tilbud fra vinhusene.

Følgende vingårde vil være repræsenteret på dagen:

Louis Latour Maison
Frankrig, Bourgogne
Det legendariske Domaine Louis Latour, der siden grundlæggelsen i 1797 har været med til at gøre vinene fra Bourgogne til de mest eftertragtede i verden.

Simonnet Febvre
Frankrig, Chablis
I dag ejes Simonnet-Febvre af Louis Latour – og det ejerskab har været med til at placere Simonnet-Febvre i toppen af hierarkiet i Chablis.

Yering Station
Australien, Yarra Valley
Yering Station er Victorias første vingård placeret i hjertet af Yarra Valley, hvor de første vinstokke blev plantet helt tilbage i 1838.

Pio Cesare
Italien, Piemonte
“Proprietor Pio Boffa har helt klart en stor passion for vin – og ejer nogen af de fineste vingårde i regionen” – The Wine Advocate.

Franz Haas
Italien, Trentino Alto Adige
Topproducent fra Alto Adige bl.a. kendt for vine som Pinot Noir Schweizer og Manna der ofte får 3 Glas i Gambero Rosso.

Parxet Gleva Estate
Spanien, Alella
Grundlagt for mere end 90 år siden og stadig et af de mest innovative Cava-huse i Katalonien.

Mas Oller
Spanien, Emporda
Ejeren af det prestigefyldte vinhus Can Ràfols dels Caus står også bag Mas Oller. Vinhuset roses både af Robert Parker og The Wine Advocate for at ”overlevere i stor stil”.

Bodegas Muga
Spanien, Rioja
“Muga er som den eneste spanske bodega, med på listen over de 35 mest efterspurgte vine I verden.” – Wine & Spirits

Artadi
Spanien, Rioja
Kultvinhus fra Rioja der bl.a. er kendt for sublime vine i moderne stil som fx El Pison, der i 2004 årgangen fik 100 point af Robert Parker Jr.

Bodega Mustiguillo
Spanien, Vino de la Tierra El Terrerazo Valencia
”Mustiguillo er beliggende i Valencia-regionen, hvor vinmager Toni Sarrion har kæmpet for at give Bobal-druen en renæssance.” – Robert Parker og The Wine Advocate

Læste du?

Gastromand besøger Rusk: Passion og kærlighed til Nordjylland i maden

 

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.