Salling afholder Winemakers Festival: 10 vinhuse fra hele verden byder på vin

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Vi kan alle sammen mærke det – der er forår i luften. Og er der nogen bedre måde at fejre det på, end med et rigtig godt glas vin? Så skulle det måske være 35 rigtig gode glas vin?

I Salling gør man en stor indsats for hele tiden at have en stor og inspirerende vinafdeling med et bredt udvalg og altid med nye og spændende produkter.

Derfor går de igen i spidsen med et helt specielt arrangement, der kan være med til at inspirere og udvide kundernes vinhorisont.

På torsdag d. 4. maj klokken 13.00-18.00 gæster nogle af verdens bedste vinmagere Salling Super i forbindelse med det unikke event ”Winemakers Festival”.

Det drejer sig om hele 10 vinhuse af slagen, som er kommet for at inspirere og præsentere dig for helt nye og udsøgte vine fra de bedste steder i verden.

En perfekt mulighed for alle Aalborgs vinentusiaster – eller for dem, som gerne vil præsenteres for noget nyt.

Til eventen får deltagerne nemlig mulighed for at smage på intet mindre end 35 forskellige vine fra hhv. Italien, Spanien, Frankrig og Australien.

“Vi er begejstrede for, at vi er i stand til at tiltrække vinhuse af så høj kvalitet til Salling. Det bliver et spændende og lærerigt event, som giver vores kunder mulighed for at få en inspirerende oplevelse, hvor de kan smage på mange kvalitetsvine og snakke med de lokale vinmagere fra ti unikke vinhuse,” fortæller Anja Kibsgaard, stormagasinets chef i Aalborg.

Prisen for at deltage er 50 kr., og for det får du et klassisk Holmegaard-glas, som naturligvis må tages med hjem efter eventet. Glasset kan købes i Salling Super.

Derudover får deltagerne udleveret en flyer med en komplet oversigt over vinhusene, winemakerne og de mange forskellige vine, som kan smages på dagen.

Og ender du med at falde pladask for én eller flere, så er du næsten garanteret et suverænt tilbud fra vinhusene.

Følgende vingårde vil være repræsenteret på dagen:

Louis Latour Maison
Frankrig, Bourgogne
Det legendariske Domaine Louis Latour, der siden grundlæggelsen i 1797 har været med til at gøre vinene fra Bourgogne til de mest eftertragtede i verden.

Simonnet Febvre
Frankrig, Chablis
I dag ejes Simonnet-Febvre af Louis Latour – og det ejerskab har været med til at placere Simonnet-Febvre i toppen af hierarkiet i Chablis.

Yering Station
Australien, Yarra Valley
Yering Station er Victorias første vingård placeret i hjertet af Yarra Valley, hvor de første vinstokke blev plantet helt tilbage i 1838.

Pio Cesare
Italien, Piemonte
“Proprietor Pio Boffa har helt klart en stor passion for vin – og ejer nogen af de fineste vingårde i regionen” – The Wine Advocate.

Franz Haas
Italien, Trentino Alto Adige
Topproducent fra Alto Adige bl.a. kendt for vine som Pinot Noir Schweizer og Manna der ofte får 3 Glas i Gambero Rosso.

Parxet Gleva Estate
Spanien, Alella
Grundlagt for mere end 90 år siden og stadig et af de mest innovative Cava-huse i Katalonien.

Mas Oller
Spanien, Emporda
Ejeren af det prestigefyldte vinhus Can Ràfols dels Caus står også bag Mas Oller. Vinhuset roses både af Robert Parker og The Wine Advocate for at ”overlevere i stor stil”.

Bodegas Muga
Spanien, Rioja
“Muga er som den eneste spanske bodega, med på listen over de 35 mest efterspurgte vine I verden.” – Wine & Spirits

Artadi
Spanien, Rioja
Kultvinhus fra Rioja der bl.a. er kendt for sublime vine i moderne stil som fx El Pison, der i 2004 årgangen fik 100 point af Robert Parker Jr.

Bodega Mustiguillo
Spanien, Vino de la Tierra El Terrerazo Valencia
”Mustiguillo er beliggende i Valencia-regionen, hvor vinmager Toni Sarrion har kæmpet for at give Bobal-druen en renæssance.” – Robert Parker og The Wine Advocate

Læste du?

Gastromand besøger Rusk: Passion og kærlighed til Nordjylland i maden

 

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.