Gastromand besøger Rusk: Passion og kærlighed til Nordjylland i maden

Skrevet af: Gastromand

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Restaurant Rusk ligger i Brandstrupsgade i hjertet af Aalborg og drives til daglig af den passionerede og ambitiøse Mikael Valentin.

Mange vil nok huske netop denne placering for restaurant MEST, der lavede fransk bistromad i høj klasse. I dag er det ikke fransk, der er på menuen. Det er meget andet og med inspiration fra både Frankrig, Italien og Danmark.

Samlingspunktet for retterne er råvarer fra Nordjylland og fra nordjyske madproducenter, som arbejder med bæredygtighed og økologi.

Gastromand har tidligere besøgt Rusk under sidste års konkurrence om NM – Nordjysk Mad hvor deres hovedret gjorde sig bemærket og løb med sejren. Nu er turen heldigvis også kommet til at besøge dem i migogaalborg-regi.

Sammen med Anders også fra Gastromand fandt vi et hul til en frokost-aftale – og det skulle selvfølgelig være på Rusk.

Veloplagt tjener er opmærksom

Jeg ankommer kl. 13.00 som aftalt og får et glas Cremant de Bourgogne fra Albert Sounit – en sprød lille sag at starte på.

Den venlige og veloplagte tjener spørger mig et par gange, om jeg spiser alene, hvor jeg må forklare, at min medspiser er lige på trapperne. Efter 20 minutter får jeg et opkald fra en lettere stresset gastromand nr 2, der bander højlydt over trafikken og sværger at han er lige på trapperne.

Efter yderligere 20 minutter ankommer han temmelig ophidset og undskyldende – jeg har imellem tiden bestilt en omgang Limfjordsøsters med karamelliseret citron og vinagrette.

Anders når lige et komme ind, da jeg hapser den første. De smager himmelsk, og min iver og passion for østers er virkelig begyndt at tage fra! Jeg er nået til det punkt, hvor 6 slet ikke er nok, jeg forestiller mig kun, at det bliver “værre”.

Råvarer kommer fra Nordjylland

Vi snakker lidt med Mikael, som forklarer lidt om Rusk og fortæller lidt omkring deres råvarer, som kommer fra Nordjylland.

Deres perlebyg kommer fra Hjørring og deres bisonbøffer fra Blokhus – jeg vidste ærlig talt ikke, at vi havde bisonokser i Nordjylland, men klogere blev jeg.

Jeg lytter særligt efter, da Mikael fortæller om en af deres producenter af kød, der faktisk går så langt, at deres kvæg nedlægges af en rigtig jæger fra afstand med en riffel – fakta er jo, at dyret skal nedlægges og på denne måde undgår man at stresse dyret og sikrer en meget human afsked herfra.

Som jæger løfter jeg på min hat i anerkendelse – det er god stil.

Men vi er jo ikke kommet for at danse eller snakke så der skal mad på bordet.

Jeg har, inden Anders magtede at indfinde sig, tænkt på månedens “Rusker” som er “Skibberlabskovs” af bisonkød, jordskokker, maltgrene, syltede rødløg og karse samt “Nordjysk Stjerneskud” med rødspætte fra Hirsthals, røget souffle, tørret blåbærtang, friske agurker og tomat-mayo var vejen frem.

Nordjysk pasta og muslinger fra Limfjorden

Anders mener dog, at lidt “Nordjysk Pasta” af ristet rugmel og ølandshvede samt røgede muslinger fra Limfjorden og en lille tatar af okse-inderlår fra Himmerland lige skal tilføjes. “Tak for kaffe” tænker jeg!

Rækkefølgen tunes heldigvis af vores tjener, så vi starter med tatar med pommes og ramsløgsmayo samt stjerneskud, som begge sidder lige i skabet – undskyld udtrykket, men det gjorde de altså!

Navnlig stjerneskuddet er jeg helt vild med – perfekt stegt, lækkert med tomat-mayo og ja tang er åbenbart en favoritspise hos mig fra nu af hvis det er tørret – thumps up!

Vinen spiller også – begge tysk hvor tataren komplimenteres af en spatburgunder med lidt gode taniner i eftersmagen.

En rigtig “Rusker”

Så skruer vi op for charmen og smagen, vi kommer nemlig til “Skibberlabskovs”, og det er sgu voldsomt – jeg vil faktisk udfordre en fuldvoksen mand, som virkelig mener han kan spise til, at nappe den ret samt en forret – hvis der efter den omgang er plads til mere, så giver jeg sgu!

Den er vild intens og smagsfuld og gud hvor er det fedt, at kokken på Rusk bare får lov til at folde sig ud! Mikael Valentin forklarer hertil, at de faktisk er helt efter bogen, at kokkene får lov til at eksperimentere, det er nemlig her, hvor de fede tiltag opstår.

Mangler lidt bid

Vores “sidste” hovedret er den “Nordjyske Pasta” som er lidt på prøvebasis, da Mikael gerne vil have lidt kritik.

Retten er faktisk godt tænkt, men der mangler noget bid i det ristede rugmel før det virker som “pasta” og så kunne nogle svampe og nødder være et godt indspark til at give retten noget kant og sprødhed, men med lidt justeringer så bliver det sikkert til en spændende og alternativ ret.

Vi slår over i de franske vine her både hvid og rød, som igen holder! Jeg føler, jeg er i gode hænder her! Desværre skal der køres senere, så vi må holde igen!

Til sidst vil vores gode tjener lige høre, om der er plads til dessert?

Vi kigger på hinanden og skal lige til at takke nej i kor, men da hun nævner, de har en fortolkning på “Gin/Tonic” er vi altså på alligevel.

Agurke-sorbet til dessert

Det er en mere frisk end en sød dessert, så hvis du er typen der ikke er “dessert-menneske” som Anders fx er, så er det lige noget for dig.

Det er en agurke-sorbet, enebær-creme, rosmarin og friskkværnet sort peber – jeg tager altså hatten af igen – det er innovativt og godt tænkt.

Afslutningsvis er vi enige om, at det er synd og skam at der er så forholdsvis få frokostgæster på en restaurant som Rusk en fredag til frokost? Folk skal vel have noget frokost ikke?

Retterne her ligger til 150 kr., hvilket næsten er det samme, som du må slippe for en burger.

Så hvad sker der? På Gastromand troede vi faktisk at “Caféburgeren” døde for flere år siden, men den må vi åbenbart trækkes med lidt endnu. Lige meget hvad vil vi gerne på Gastromand sende vores varmeste anbefaling til Rusk og Teamet for de gør det sgu godt! Så hop ud og spis nogle lækre frokoster kære læser!

Læste du?

Kræs for kendere: Her er 10 “hemmelige” madperler i Aalborg

La Bottega ligger midt inde i byen

Henrik Ørsnes hylder kærligheden: Flot tilbud på vielsesringe hele januar

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lige om hjørnet venter foråret, som er årstiden for kærlighed og forelskelse, og hvor amorinerne flyver om ørene på os.

Måske har du allerede fundet dit livs kærlighed … Måske har én af jer endda været nede på knæ … Måske er det et spørgsmål om måneder, før I skal sige ja til at dele livet med hinanden.

I så fald, er den nuværende kolde årstid bestemt ingen hindring for at forberede årets store kærlighedsfest.

I Aalborgs ældste smykkehandel, Henrik Ørsnes, der i dag drives af sønnerne Bo og Lars Ørsnes vil man nemlig hellere end gerne hjælpe med at gøre kærligheden komplet – hvilket ofte kan klares med noget rundt og smukt, der (måske) også glimter.

Derfor kan I i hele januar måned spare 20 % på netop forlovelses- og vielsesringe, og som en ekstra gave får I en flaske Moët & Chardon champagne med i købet, til at fejre jeres kærlighed med.

En evig kærlighedsinvestering

Når I vælger jeres ringe, så vælger I ikke kun et smykke, der skal forskønne den store dag. Derimod skal ringene holde ligeså lang tid, som selve kærligheden.

Det er altså en investering, og derfor noget, der for de fleste skal overvejes nøje.

“Vielsesringe er det evige symbol på kærlighed og den dag, man sagde ja til hinanden,” forklarer Bo Ørsnes og fortsætter:

“Der er derfor mange overvejelser, der skal gøres: Skal de være i guld eller sølv? Skal der være diamanter i? Skal de håndgraveres?

Vi er meget åbne overfor ønsker og idéer, så ved os skal man ikke være bange for at drømme stort.”

Traditioner der følger med tiden 

Henrik Ørsnes har været et kendt navn i bybilledet i over 40 år, og i dag er det sønnerne, der står bag det velrenommerede navn.

I Aalborg har Henrik Ørsnes afdelinger i hhv. Aalborg Storcenter samt på Boulevarden.

Gennem årene er det lykkes Henrik Ørsnes at følge med tidens trends inden for både ure og smykker, men samtidigt bibeholde de stolte traditioner, der gør det eksklusive køb til noget helt unikt.

I dag er miljøet og butiksindretningen opbygget åbent og inspirerende, hvor kunderne i deres eget tempo kan gå drømmende på opdagelse i en himmel af guld, sølv og funklende ædelstene.

Derudover har Henrik Ørsnes også bevæget sig ind på de digitale platforme, hvor blandt andet sociale medier og en online webshop er medvirkende til, at smykkeshoppingen er inden for rækkevidde hele døgnet rundt.

“Vores mange forretninger rummer hver især forskellige produkter, så nogle af vores kunder efterspurgte muligheden for at kunne finde alle vores brands og private labels samlet på ét sted,” forklarer Bo Ørsnes.

Henrik Ørsnes på Boulevarden.
Henrik Ørsnes i Grøn Gade i Aalborg Storcenter.
Henrik Ørsnes i Ny Gade i Aalborg Storcenter

Alle skal have en god oplevelse

Men modsat den tendens, vi ser med at de fysiske butikker, i stigende grad lukker ned og i stedet erstattes af en udelukkende digitaliseret forretning, så bliver dette ikke aktuelt for Henrik Ørsnes.

“Selvfølgelig skal vi være moderne for at fremtidssikre os selv, men vi ved også, at en stor del af vores kundeklientel stadig har et behov for at have smykkerne mellem hænderne og få den personlige rådgivning, de har brug for.

Derfor er vores fokus på vores fysiske butikker mindst ligeså vigtig for os. Alle kunder skal have en god oplevelse.” slutter Bo Ørsnes.

Find den Henrik Ørsnes butik der ligger tættest på dig her.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19

Omringet af smuk natur: Her kan du bygge nyt og lækkert tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Velkommen til Høje Støvring – et område som er i rivende udvikling, og hvor mange flotte boliger skyder op fra jorden.

Hvis I drømmer om at bygge nyt, bo tæt på grønne områder, og ikke mindst i kort køreafstand fra storbyen, så bør du læse videre.

Foruden en fredet natur, så rummer dette nybygger-område en masse oldtidshistorie.

Her er to gravhøje og et lille levn af Hærvejen, men det skal man bestemt ikke lade sig skræmme af – der er nemlig mange muligheder for at bygge fede huse mellem de fredede naturarealer.

Byggegrundene udstedes i to etaper

Nybolig Støvring står for salget af byggegrundene. De bliver solgt over to etaper, hvor skilningen mellem de to etaper er mellem en af gravhøjene.

”Inden længe flytter de først nye beboere ind på etape 2 – mange af dem med helt unik panoramaudsigt over den fredede ådal.

Der bygges virkelig flotte, arkitekttegnede villaer. Da grundene er store, de fleste mellem 1100 og 1200 kvm, er der god udsigt til naturen, uanset hvilken grund man vælger,” fortæller ejendomsmægler Inge-Lene Ebdrup, der er indehaver ved Nybolig Støvring.

Første etape ligger på den side af gravhøjen, der er tættest på Støvring by.

Men man skal være hurtig, for første etape er snart udsolgt.

Anden etape ligger på den anden side af gravhøjen, og ligger længere inde i dalen med Mastrup Å- og sø i bunden.

Minder fra fortiden

Midt i området ligger minderne fra fortiden, hvor to gravhøje og et lille levn af Hærvejen har sin helt egen historie fra oldtiden.

Området er flot kuperet og skråner ned til Mastrupdalen, hvor bækken løber igennem. I bunden af Mastrupdalen er der en lille sø, hvor man blandt andet kan fiske efter ørreder.

Ved Høje Støvring bor du tæt på naturen, samtidig med, at du kun er få kilometer fra Støvring centrum.

Flere og flere søger fra Aalborg mod Støvring, og det forstår man godt. Ved en køretur gennem bymidten finder man masser af indkøbsmuligheder, flere folkeskoler, gymnasium, svømmehal, sportshaller og meget mere.

Transport til byen er heller ikke et problem, da byen har egen togstation, og tager man bilen, ligger Støvring kun et stenkast fra motorvejen mod både Århus og Aalborg.

Læs og se mere om Høje Støvring her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Så gik den ikke længere: Sørensen’s ved Havnefronten er lukket

Skrevet af: Michael Qureshi

Der skyder en masse nye spændende spisesteder op i Aalborg.

Vi har blandt andet skrevet om dem, vi glæder os allermest til i 2019 – dem kan du læse om her.

Men hvor der er medgang, så vil andre også opleve det modsatte. Den mere triste skæbne har den store restaurant Sørensens Restaurant og Musikbar måtte lide.

Den er netop lukket helt, og restauranten drives ikke videre. Tilbage står store lokaler nyligt indrettet med en udsigt til Aalborgs Havnefront.

Billeder fra sommer

 

Gamle Casa Blanca lokaler

Det var her, at det legendariske buffet-sted Casa Blanca engang lå, og hvor Jacobs Fiskerestaurant senere prøvede lykken uden held.

Det var fyrværkerimanden Martin Sørensen, der med store armbevægelser åbnede Sørensen’s i oktober 2017.

Restauranten blev totalt renoveret og indrettet lækkert. Der var ambitioner i køkkenet, og i weekenderne skulle det være stedet, man tog hen for dem over 35-40 år. Med live-musik og cocktails.

Men blot et år senere i oktober 2018 trak Martin Sørensen stikket, og i CVR-registeret står Sørensens ApS som værende under konkurs.

Det er i øvrigt langt fra første gang Martin Sørensen oplever en konkurs, kan man læse i CVR-registeret. Her står 13 selskaber som enten ophørt efter konkurs eller værende under konkurs.

Aalborg Fyrværkerifabrik og virksomheden Carbide står som de eneste i normal status.

Mange søvnløse nætter

Da Martin Sørensen trak sig fra Sørensen’s, overtog event-manager Ole Juul driften, men kort før nytår meldte han ud, at han ikke var manden til at føre Sørensen’s videre.

På sin Facebook lavede han et offentligt opslag, hvor han blandt andet skrev;

“Jeg nåede desværre aldrig at samle det hold i Restauranten, jeg havde håbet på, og dermed heller ikke sætte det præg på stedet jeg ønskede mig.

Den korte tid har dog på ingen måde været forgæves, selv om det har givet mange søvnløse nætter, frustrationer og håbløshed, så har jeg også mødt mange nye dejlige mennesker haft masser af grin, fået mange flotte tilbud og vel nærmest aldrig spist og drukket så lidt som i den periode. Lidt grotesk med egen Restaurant.”

Over for MigogAalborg uddyber Ole Juul.

“Den helt korte version er, at jeg ikke helt vidste, hvad jeg gik ind til. Men jeg fandt ret hurtigt ud af, at det var svært at få en god forretning ud af stedet. Så derfor gik jeg, før det økonomiske løb for meget baglæns,” siger Ole Juul.

En af Aalborgs flotteste restaurations-ejendomme

Det er nu Nybolig Erhverv, der har fået opgaven til at leje lokalerne med adressen Ved Stranden 4 ud.

“Jeg synes personligt, at det er en af Aalborgs flotteste restaurations-ejendomme. Den står knivskarpt efter renoveringen, og med overtagelse overtager man samtidig al inventar uden afståelse. Så det er faktisk kun et depositum, og så er man i gang,” siger Mads Jespersen til MigogAalborg.

Sådan ser der ud på Sørensens

Med over 600 kvadratmeter fordelt på to etager, så er det en stor restaurant, men bestemt attraktiv for større kæder. Der er også et kæmpe ude-serverings område, som kan udnyttes i lunere tider.

“Der er faktisk allerde nogen af de større restaurationskæder fra København, som har kigget på muligheden. Derudover har der også været interesse fra lokale her i Aalborg, så jeg er positiv omkring, at der snart er liv i lokalerne igen,” forklarer Mads Jespersen.

Du kan se lejeopstillingen på lokalerne her