Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan vælger du den rigtige gulvlampe

Af Annoncør

Inden du skal vælge din nye gulvlampe, er der nogle ting du skal have gjort op med dig selv. Det er nemlig væsentligt, at du ved, hvad du kigger efter før du påbegynder dit køb af en ny gulvlampe.

Annoncør betalt indhold leveret af Outletlamper.dk

En gulvlampe kan være en dominerende del af indretningen, og det er også en af de første man ser, når man træder ind i en stue. Herunder finder du fire tips som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige gulvlampe til din stue.

Find ud af, hvilken lampe der passer til din stil

Når du vælger en gulvlampe, skal du have i mente, at den gerne skal passe ind i stuen. Hvad farve er møblerne, billederne og væggene? Har du mange mindre nipse-ting stående, eller er din indretning mere simpel og minimalistisk. Har du flere rå naturmaterialer rundt omkring i stuen, som eksempelvis træ? Hvis du røde gardiner, eller farverige malerier på væggen kan en gulvlampe i en sjov farve passe perfekt ind. Er alle dine møbler derimod er grå eller hvide, vil en lampe i et mere minimalistisk design med neutrale farver formegentlig passe bedre ind.

Find ud af, hvor meget lys du har brug for

En anden ting der er vigtig at have styr på, inden du vælger gulvlampe er hvor meget lys den skal give. Hvis du har brug for skarpt læselys mens du sidder i sofaen eller i lænestolen, skal du sørge for, at lampens skærm er åben i bunden og at du kan dreje lampeskærmen. På den måde kan du rette lyset hen mod din bog mens du læser.

Justérbar eller ej?

Hvis du ønsker en lampe du kan justere i højden, er det også noget du skal holde øje med før du forelsker dig i en lampe som ikke har denne egenskab. Det fremgår ofte i produktbeskrivelserne af gulvlamperpå webshops hvis lampen kan justeres i højden. Hvis der ikke står noget, skal du ikke regne med, at den kan justeres.

Dæmpbar eller ej?

Hvis det betyder noget for dig, at lyset på din gulvlampe kan dæmpes, er det vigtigt du sørger for, at den lampe du køber kan det. Nogle lamper kommer med indbygget lysdæmper, mens andre kræver at du har en lysdæmperkontakt.