Sådan falder du hurtigt og bedst på plads i din nye studieby

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Langt de fleste kender til at have sommerfugle og ondt i maven, når man skal i gang med noget nyt. Det kan virke utroligt angstprovokerende, fordi man jo gerne vil gøre det så godt som muligt. Hvad end det er et nyt job, en ny uddannelse eller noget helt tredje, så er det aldrig helt sjovt at begynde på noget nyt. Denne følelse kender især de unge, som er i gang med at søge uddannelse, og som efter sommer både skal starte nyt studie samtidig med, at de fleste skal flytte hjemmefra – måske til en helt anden by langt væk fra deres venner og familie, hvilket kan virke rigtigt skræmmende. Denne tid vil være fyldt med en masse nye og spændende indtryk, men det kan hurtigt komme til at virke overvældende, så det vigtigste er at være åben og imødekommende overfor de udfordringer, som der måtte opstå. Nedenfor er udformet en guide, hvis du står og skal til at flytte til Aalborg.

 

Find dit nye hjem

For at falde bedst på plads i din nye studiebolig, Aalborg, er det naturligvis vigtigt at have et sted at bo. Dette skal være dit hjem, hvor du kan lade op efter en lang dag med studierne, og det skal derfor være et sted, hvor du føler dig tryg og afslappet. Det kan være rigtigt svært at finde bolig, især fordi der er rift om dem, og hvis du er på SU, er budgettet også forholdsvis begrænset. Når dette er sagt, er det på ingen måde umuligt, for der bliver hele tiden bygget flere studieboliger. Hvis du leder efter et sted at bo, så kan du kigge efter studiebolig i Aalborg her, hvor der både findes lejligheder og bofællesskaber, så du kan finde noget til din smag.

 

Find et relevant studiejob

Efter du er kommet på plads i Aalborg, kan det være, at du gerne vil finde et job til at supplere SU’en. De fleste vil gerne have et relevant studiejob, da dette ser godt ud på CV’et, men disse studiejobs hænger ikke på træerne, da der er mange om buddet. Dermed sagt er det ikke umuligt, og det handler hovedsageligt bare om at holde øjne og øre åbne. Der findes rigtigt mange jobs derude, men de er oftest gemt, og nogle gange hjælper det at kende nogen, som kender nogen. Derfor er det en god ide at spørge din omgangskreds, for på denne måde får du hurtigere spredt dit budskab, og folk kan derved henvise til dig, hvis de hører om et ledigt job. Med måde uddannelse, bolig og job på plads, er det nu bare med at nyde studietiden i din nye studieby.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.