Så er truppen udtaget: Disse danske stjerner kommer til Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Anders Kjærbye
Foto: Anders Kjærbye

I slutningen af juni kunne vi fortælle, at det danske herrelandshold i fodbold skal spille en testkamp mod Luxembourg på Aalborg Portland Park   d. 15. oktober.

I dag kunne landstræner, Åge Hareide, så løfte sløret for den trup, som skal tage kampen op mod Luxembourg her i byen, men også til EM-kvalifikationskampen tre dage inden, d. 12 oktober, hvor Danmark skal møde Schweiz i et udsolgt Parken i København.

Det er store navne som Kasper Schmeichel, Simon Kjær og Christian Eriksen, der gæster Aalborg, men også AaB-helten Henrik Dalsgaard kan se frem til at træde ind på den grønsvær, hvor han fik sit gennembrud.

Foto: DBU

Der er stadig ledige billetter til kampen, hvor der nok skal blive god stemning på stadion.

Flere landskampe i Aalborg i oktober

Aalborg fortsætter med at være hjemmebane for U21-landsholdet, og derfor kan vi også se frem til en EM-kvalifikationskamp mod Nordirland på aalborgensisk græs.

Det sker torsdag d. 10. oktober kl. 19, hvor der som altid er gratis entré.

Hvad: Danmark – Luxembourg
Hvor: Aalborg Portland Park
Hvornår: Tirsdag d. 15. oktober kl. 19.00

Du kan finde billetinfo lige her.

Vinderprojekt afsløres i denne uge: Kom til gratis rundvisning på Spritten

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Claus Rene Pedersen
Foto: Claus Rene Pedersen

Omdannelsen af den gamle spritfabrik på Spritten er i fuld gang, og området kommer i fremtiden til at blive et helt nyt byrum med fokus på kunst og kultur.

Det gamle stykke kulturarv, Aalborg Spritfabrikker, skal bevares men samtidig omdannes til Artcenter Spritten – et ambitiøst sted for moderne samtidskunst.

Og på torsdag, d. 21. november, offentliggøres det, hvem der vinder arkitektkonkurrencen for Artcenter Spritten i Aalborg.

I den anledning inviteres alle interesserede til rundvisning og præsentation af vinderprojektet – efter først-til-mølle-princippet.

“Vi glæder os rigtigt meget til at afsløre vinderprojektet.

Det bliver kulminationen af lang tids arbejde med at forløse ambitionerne om et nyt artcenter i samklang med de smukke fredede bygninger på Spritten Aalborg og det kommende spektakulære kunstværk af Tomás Saraceno, Cloud City Aalborg.

Jeg håber også at en masse borgere får lyst til at se præsentationen,” siger Peter Spøer, bestyrelsesformand for Ejendomsfonden Artcenter Spritten, i en pressemeddelelse.

Foto: Claus Rene Pedersen

Rundvisning og præsentation af vinderprojekt

Fra 13.30 til 14.30 er der mulighed for at komme på en rundvisning på ”Spritten”, og det kan du tilmelde dig til lige her.

Fra 15.00 til 17.00 er der så præsentation af vinderprojektet på KaffeFair, Strandvejen 19 i Aalborg, hvor du kan tilmelde dig lige her.

Til præsentationen vil der være mulighed for at høre om tankerne bag Spritten-projektet, borgmester Thomas Kastrup-Larsen vil byde velkommen og fortælle om Sprittens betydning for Aalborg – historisk og i fremtiden, og så vil man selvfølgelig få præsenteret vinderprojektet og høre vinderarkitekterne fortælle om deres visioner for Artcenter Spritten.

Programmet

Kl. 13.30 – 14.30: Rundvisning på Spritten. Mødestedet er porten ved CA Olesens Gade.
Kl. 15.00 – 17.00: Vinderprojektet afsløres på KaffeFair, Strandvejen 19, 9000 Aalborg.

Hvad: Rundvisning og præsentation af Artcenter Spritten
Hvor: Kaffefair og Spritten
Hvornår: Torsdag d. 21. november

Vild start: Over 5000 gæster besøgte Jul i Zoo i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

I fredags var der premiere på Jul i Zoo for første gang nogensinde i havens historie.

Det er i den grad noget, som har tiltrukket folks opmærksomhed, og allerede i den første åbningsweekend har flere tusind gæster oplevet den fantastiske julestemning i haven.

Aalborg Zoo melder om, at over gæsterne strømmede til fra fredag og weekenden igennem, hvor over 5000 besøgte dyrene omgivet af det nye julelys.

“Vi har forberedt Jul i Zoo i de sidste mange måneder og har glædet os enormt til at vise det frem, så det er naturligvis en stor glæde, at se så mange gæster og høre deres meget positive reaktioner,” siger Henrik Johansen, direktør i Zoo.

Lysvandring gennem haven

Når gæsterne træder indenfor i Zoo bydes de velkommen af en Bjørnemand i juleudgave og herefter begynder en stemningsfuld vandring gennem smukke lyslandskaber, der tager udgangspunkt i de egne dyrene kommer fra.

Ruten gennem Zoo er designet sådan, at lys og stemninger skifter og der hele tiden venter gæsterne nye overraskelser.

På vejen gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter. De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, og i den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

For de mindste er det især Julemandens hytte, der vækker begejstring. Her kan man gå indenfor og møde Julemanden og hviske sine største ønsker i hans øre.

Udover de smukke lyslandskaber kan julegæster i Zoo også glæde sig til en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog. Og det er selvfølgelig ikke jul uden noget til ganen.

Rundt om i de hyggelige boder kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler eller spændende specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika.

Ny juleattraktion

Det er første gang Aalborg Zoo satser så massivt på fejring af julen, og i Zoo håber de, at det i mange familier bliver en fast tradition at besøge Zoo i juletiden.

“Vi har længe haft ambitioner om at gøre noget særligt ud af julen og give gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af dyrene og haven, og nu kan vi endelig præsentere en unik juleoplevelse, som henvender sig til hele familien,” siger Henrik Johansen.

Med Jul i Zoo føjes en ny dimension til julefejringen i Aalborg, og gennem et stærkt samarbejde på tværs af byens interessenter, Aalborg City, Visit Aalborg, Aalborg Events og City Syd, er Aalborgs position og brand som Juleby nr. 1 blevet styrket.

Åbningstider Jul i Zoo
15.-30. november: Fredag – søndag kl. 16-21

1.-30. december: Alle dage kl. 16-21, dog undtaget 24. december

Trak mange turister til: The Tall Ships Races førte til 51 mio. kr. i turismeforbrug

Skrevet af: Redaktionen
Foto: The Tall Ships Races
Foto: The Tall Ships Races

The Tall Ships Races var en gigantisk begivenhed i Aalborg, der samlede flere hundredetusinder gæster på Havnefronten og i Aalborgs midtby.

De i alt 105.000 tilrejsende personer (de resterende 135.000 var lokale) brugte fortrinsvis de 51 millioner kr. på spisning, transport og shopping.

Det konkluderer en rapport fra VisitDenmark, der netop er offenliggjort.

Omkring halvdelen af turismeforbruget (25,6 millioner) blev lagt i Aalborgs restauranter og spisesteder.

Gav økonomisk afkast

Rapporten er udarbejdet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt de besøgende gæster under sommerens store aalborgensiske begivenhed.

“Vi er glade for, at vi med denne rapport i hånden kan konkludere, at The Tall Ships Races ikke bare var en stor oplevelse for de mange mennesker, der havde nogle festlige dage i Aalborg, men at det også gav nogle oplevelsesøkonomiske afkast, der er til at tage og føle på,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Med udgangspunkt i spørgeskemaundersøgelsen, hvor deltagerne er blevet spurgt, om hvor mange dage de vil besøge The Tall Ships Races, har VisitDenmark kunnet beregne, hvor mange personer publikumstallet på 509.000 dækker over.

Mange tyskere, briter og nordmænd

De 240.000 personer besøgte i gennemsnit Aalborg og Nørresundby Havnefronter 2,1 gang.

Der var i blandt de 240.000 personer i alt 8.500 overnattende eventturister, hvor af de 32 procent var udenlandske turister. Der var især tyskere, briter og nordmænd, der brugte The Tall Ships Races som anledning til at besøge Aalborg.

“Selvom vejret betød noget for det samlede publikumstal, synes det ikke at have betydet noget i forhold til mængden af udenlandske besøgende, der svarer til, hvad vi havde håbet på.

Det er fortrinsvis aalborgenserne, der har valgt at blive hjemme i tørvejr på dagene med regn og blæst,” forklarer Aalborgs borgmester.

Aalborg skal igen være vært for The Tall Ships Races i 2022.

I forbindelse med værtskabet i 2022 vil resultaterne af rapporten blive brugt i arbejdet med at udnytte effekterne, Aalborg oplever i forbindelse med The Tall Ships Races.

“Det kunne være skønt, hvis vi kunne få endnu flere udenlandske turister til at lægge vejen forbi i 2022, og få de, der allerede kommer til at blive lidt længere, shoppe lidt mere og spise flere måltider på byens restauranter,” afslutter Thomas Kastrup-Larsen.