Rasmus Bjerg: Jeg har en hemmelighed om en kendt Aalborg-kok

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Bimmer, Mr. Poxy Cat, Timo i Alle for Én, cirkusdirektør i Sommersummarum.

Folkekær skuespiller har mange navne, men mest af alt er den landskendte entertainer vel i bund og grund kendt som lige præcis sig selv: Rasmus Bjerg.

Rasmus Bjerg blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2000 og brugte siden et helt årti i Nordens Paris. Blandt andet som skuespiller på Aalborg Teater og siden som freelancer.

Et grotesk show fyldt med humor

I 2010 tog Rasmus det endelig spring og flyttede til København. Men på fredag vender han forventningsfuldt tilbage til Aalborg – denne gang på scenen i Musikkens Hus med sit andet onemanshow Vel-Bjerg’et.

Vel-Bjerg’et bliver en fortsættelse på mit første show Endelig Alene, hvor jeg kort fortalt tog publikum med tilbage til min barndom og kiggede på, hvad der havde formet mig til den, jeg er i dag,” fortæller Rasmus til MigogAalborg, og fortsætter:

”Denne gang er det så en toer og en historie om, hvad der er sket siden. Jeg har opnået alt det, jeg drømte om, jeg har en familie – og et rhododendronbed i haven.

Rasmus Bjerg har også en helt særlig hemmelighed om en af Aalborgs mest kendte kokke og madbloggere, Madfar. Den vender vi lige tilbage til.

For showet på fredag handler også om en mand, som står midt i livet med alle de midtvejsovervejelser, man gør sig.

“I dag har jeg store børn, der pludselig stiller spørgsmålstegn, holder et spejl oppe foran én, og man spørger sig selv: Gør jeg det, man skal? Og er jeg mon et godt nok forbillede?”

Som en mand i sin bedste alder har Rasmus efterhånden erfaring med livets glæder og udfordringer. Men på trods af at være en landskendt skuespiller så er det er også vigtigt for ham, at det han præsenterer, er relaterbart for andre.

”Når man kradser i lakken, så er jeg jo ikke anderledes end alle andre.

Showet bliver en udstilling af min egen utilstrækkelighed og anekdoter fra det småborgerlige liv, man nu får, når man vælger at følge med strømmen,” siger Rasmus, som også lover en komisk – og en anelse grotesk – oplevelse.

”Vi bevæger os jo i comedy-genren, så det bliver et show set igennem nogle groteske og sjove briller. Jeg kommer virkelig til at udstille de grimme sider af mig selv og viser, hvor ubehjælpelig man også kan være, når man er 40 år.”

Vil du opleve den folkekære skuespiller på tæt hold, så er der stadig ledige billetter til showet.

Dem kan du købe her.

Karrieren startede i Aalborg

Fra 2001 til 2010 boede og arbejdede Rasmus Bjerg i Aalborg. ”På solsiden”, som han selv kalder det.

De fleste af årene blev brugt på Aalborg Teater, hvor han var en del af det faste ensemble. Aalborg Teater er generelt kendt for at være noget af en talentfabrik, når det kommer til at forme og skabe store danske skuespillere, og flere af dem har startet karrieren i netop Aalborg.

Dette var også tilfældet for Rasmus. Normalt er skuespillerne tilknyttet teateret i et par sæsoner, men i Rasmus’ tilfælde blev det til hele syv år.

Dato: 01.09.17
Foto: © Lars Horn / Baghuset.

”Aalborg Teater er et fantastisk sted at være, fordi man får lov at prøve så meget forskelligt og bevæge sig rundt i så mange genrer.

Jeg havde nogle skønne år i Aalborg. Det var her min karriere startede efter teaterskolen, mine børn tilbragte deres første år her, og jeg har rigtig mange gode minder forbundet med byen,” fortæller Rasmus.

”Når først de åbner sig op, så har nordjyderne altså bare en helt særlig lune, som man ikke ser andre steder i landet. Derudover kan jeg godt savne den måde, man altid kan være tæt på naturen, selv om man bor i én af landets største byer.”

Lærte Madfar at lave mad

Det er efterhånden mange år siden, Rasmus forlod byen, så er han ikke i tvivl om, at gensynsglæden bliver stor, når han på fredag vender tilbage.

Han skal allerede videre til Esbjerg dagen efter, men håber at kunne nå at gense nogle af hans gamle favoritsteder.

”Da jeg boede i Aalborg, var jeg især glad for at komme på Lindholm Høje, og apropos Lindholm Høje, så håber jeg, at jeg kan få tid til at besøge min gode, gamle ven Madfar, som for nyligt har åbnet en café derude,” fortæller Rasmus og kommer i den forbindelse med en ret interessant anekdote om den i dag populære madblogger:

”For 15-20 år siden, da jeg boede i København, bankede det en aften på min dør.

Det var min overbo Thomas Farsinsen (i dag kendt som Madfar), som ville høre om han kunne låne service, glas, en gryde – ja, nærmest hele mit køkken. Han havde inviteret en pige på date og havde det ganske forfærdeligt, for han havde aldrig kogt et æg før.

En uge senere kom han forbi igen for at høre, om jeg ikke kunne introducere ham i et køkken – han syntes nemlig altid, der duftede så godt nede os mig,” siger Rasmus med et grin.

”Så alt i alt bliver det et dejligt gensyn med et sted, der sidder dybt i mit hjerte. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver en fantastisk oplevelse at få lov til at spille i Musikkens Hus. Jeg glæder mig meget.” afslutter han.

Kæmpe triumf: Aalborg Pirates hentede pokaltitlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Pirates trækker flest tilskuere i hele Danmark
Foto: Daniel Pullen
Aalborg Pirates trækker flest tilskuere i hele Danmark Foto: Daniel Pullen

Piraterne fra Aalborg fortjener en ordentlig tur i Gaden i aften.

Lørdag hentede de på fornem vis pokaltitlen med en suveræn 5-2 sejr over Rungsted i Herning.

Final 4-stævnet blev afholdt fredag og lørdag i Jyske Bank Boxen i Herning.

Det var samtidig også en fantastisk revanche for sidste års pokalfinale-nederlag til netop Rungsted.

Ligger på andenpladsen i ligaen

Aalborg Pirates har i den grad fortsat de flotte takter fra sidste sæson, og ligger aktuelt på andenpladsen i ligaen. De var også favoritter mod Rungsted, men det var bestemt ingen walk over, selv om cifrene endte ret suverænt.

Nordjyderne var effektive, og havde flere udslagsgivende udskiftninger i løbet af kampen, som sikrede, at de nu kan kalde sig danske pokalmestre.

Det er i allerhøjeste grad en triumf for Aalborg Pirates direktør Thomas Bjuring, der kom ind i klubben, da alt var kaos og klubben var på kurs mod en konkurs.

I dag er Pirates en god forretning, og samtidig leverer man flotte sportslige resultater.

Så det er ganske vist spillerne, der leverede varen på banen og fortjener hyldest. Men i kulissen kan Bjuring også fortjent klappe sig selv på skulderen.

Aalborg Pirates
Thomas Bjuring

Mange fra Aalborg rammes hvert år: Airhelp hjælper med at få penge igen

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Annonce

Mange har prøvet det.

Du står i lufthavnen med kufferten pakket, og du er klar til at tage af sted. Men så sker det, at flyet du skal med, ikke flyver til den planlagte tid, og din rejse bliver forsinket.

Senest ramte en storm store dele af Europa, som kostede mange aflysninger og forsinkelser. Det gik blandt andet ud over mange passagerer til og fra Aalborg på Amsterdam-afgangene.

Og selv om man sidder med en irritation om, at man burde kompenseres, så ryger det i glemmebogen. For det er jo alt for omstændigt, ikke? Ikke når det gælder den danske succes-virksomheder Airhelp.

Stifterne af AirHelp.dk prøvet det med aflysninger og forsinkelser mange gange. Derfor besluttede de tilbage i 2013 at gøre noget ved det.

De to barndomsvenner Henrik Zillmer og Nicolas Michaelsen tog derfor kampen op mod flyselskaberne.

Verdens førende flykompensationsselskab
Deres mission var – og er stadig i dag – at hjælpe flypassagerer med at skaffe den retmæssige erstatning for flyforsinkelser – på en nem og overskuelig måde.

De ejer i dag verdens førende selskab inden for flykompensation. AirHelp har over 500 ansatte med kontorer i Berlin, Gdansk, Krakow og Barcelona. De er aktive i 30 lande og tilbyder support på over 15 sprog.

AirHelp gør det nemt
Ved at bruge AirHelp slipper du for papirarbejdet og dyre advokater. Med få klik på din telefon kan du sende din sag ind, og så klarer AirHelp alt for dig.

Vinder du sagen, får du pengene udbetalt på din konto.

”Siden 2013 har vi hjulpet over 5 mio. flypassagerer med at få udbetalt den kompensation, de er berettiget til. Men vi har stadig et stort arbejde foran os, for mange er slet ikke klar over, at de overhovedet er berettiget til kompensation” siger Henrik Zillmer, som er stifter af AirHelp, til MigogAalborg.

Mange penge i kompensation
Faktisk oplever over ni millioner mennesker på verdensplan hvert år at blive påvirket af et forsinket eller aflyst fly. Mange af disse ved slet ikke, at de kan få penge i kompensation.

I Danmark er du er beskyttet af EU-lovgivningen, hvilket betyder, at du som udgangspunkt er berettiget til kompensation, hvis:

  • Dit fly er forsinket mere end tre timer
  • Dit fly bliver aflyst mindre end 14 dage før afgang
  • Du bliver nægtet boarding

Der er mange penge at hente, hvis du har været udsat for forsinkelser eller aflyste fly i forbindelse med rejser.

Faktisk er du berettiget til kompensation for forsinkelser, der går hele tre år tilbage i tiden, og du kan altså få op til 600 euro (svarende til omkring 4.400 kroner) pr. forsinkelse pr. person.

I de danske lufthavne oplevede passagerer forsinkelser og aflysninger, der berettiger dem til kompensation på et svimlende beløb på næsten en halv milliard kroner – og det er altså kun i 2017.

Langt størstedelen af disse penge er endnu ikke udbetalt til passagererne, men hvis du har haft et forsinket eller aflyst fly inden for de sidste tre år, eller du er blevet nægtet boarding, så kan du være berettiget til kompensation.

I Aalborg bliver det yderligere nødvendigt at kende til sine passagerrettigheder med et stigende antal daglige afgange fra Aalborg Lufthavn. 2017 blev således et historisk år for Aalborg Lufthavn med højeste passagerantal nogensinde.

Du kan selv tjekke, om du har penge tilgode nemt og hurtigt lige her!

Fire Aalborg-bydele i Top 5: Her sælges huse hurtigst i Danmark

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Der er fart på boligmarkedet for tiden, og i den grad i Aalborg og omegn.

En ny opgørelse fra boligsiden Boliga viser, at hver femte handel i Aalborg Kommune i 2017 var huse solgt inden for 14 dage. Det gør kommunen til det område af landet, der har den højeste andel af lynsalg.

Der er nogle helt specifikke Aalborg-områder, som har mere fart på end andre. Svenstrup J., Aalborg SV, Aalborg Øst og Aalborg SØ ligger i top fem over bydele, hvor omkring 30 procent af de handlede boliger blev solgt som lynsalg.

Aarhus V topper i hele landet, men derefter kommer de fire Aalborg-bydele. Så dermed sætter Aalborg sig tungt på Top 5 i hele landet.

“I de seneste fem-seks år har Aalborg formået at tiltrække nye indbyggere. Ikke blot unge, som kommer for at studere, men også etablerede familier og folk lidt oppe i årene, som gerne vil bo tæt på universitet, job og i det hele taget tæt på de muligheder, som regionens eneste storby giver,” siger Mira Lie Nielsen til boliga.dk 

Lynhurtige købere

Køberne til husene i Aalborg er ekstra hurtige til at underskrive en købsaftale, hvis de vil have de bedste boliger på markedet.

“Der er solgt, og der sælges, mange huse i Aalborg og omegn i de her år, så der er rift om de bedste huse. Efter nogle år, hvor antallet af hushandler er øget mere end antallet af nye huse til salg, er der ikke længere så mange huse at vælge imellem for køberne i området.

Det vil typisk betyde, at der handles hurtigt, og at flere hushandler afsluttes inden for kort tid. Det er dog en stor forpligtelse at købe hus, så det er vigtigt, at man ikke forhaster sig,” siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit, til boliga.dk 

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig på Facebook her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

Godsbanen er blevet attraktivt område: Mange lækre lejligheder til leje

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Godsbanearealet i Aalborg er blevet forvandlet til en levende bydel, og flere byggerier melder snart klar til nye beboer.

Nye lejelejligheder tæt på centrum er indflytningsklare i første halvår af 2018, og nogle af disse kan lejes til fordelagtige priser beliggenheden taget i betragtning.

https://wagnerhuset.dk

Jyllandsgade 10

Denne ejendom opføres op til 5.etage, med 9 forskellige type lejligheder. De fleste af lejlighederne har altan, hvor størrelsen af varierende fra 9 – 22 kvadratmeter. Endvidere vil der være adgang til en fælles tagterrasse.

Ejendommen består af 62 lejligheder, heraf 2 værelses lejligheder på 50 og 62 kvadratmeter og 3 værelses lejligheder fra 66 kvadratmeter op til 117 kvadratmeter. Ejendommen har egen parkeringskælder i 2 etager med bilelevator. Læs mere om lejlighederne her.

Lejlighederne forventes indflytningsklare i første kvartal af 2018.

Husleje priserne ligger fra kr. 6.300 – 12.500.

Åbent hus søndag fra kl. 11.00-14.00

boliger-aalborg.dk/trappen/

Trappen – Godsbanen 14-18

Denne ejendom som også kaldes for ”Trappen”, opføres som en trappe fra 3. til 7. etage. Der opføres ikke mindre end 4 fælles tagterrasser af varierende størrelser. Herudover vil hver enkelt lejlighed have en altan.

Ejendommen består af 100 lejligheder, heraf 88 lejligheder på mellem 49 og 52 kvadratmeter, de resterende bliver 3 værelses lejligheder med et bruttoareal på 67 og 74 kvadratmeter alle med altaner. Læs mere om lejlighederne her.

Husleje priserne ligger fra kr. 5.625 – 9.226.

Lejlighederne forventes indflytningsklare omkring maj/juni i 2018.

Åbent hus søndag fra kl. 13.00-15.00

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Bagedyst-vinder er dommer: Shoppen afholder MGP Kagedyst

Skrevet af: Michael Qureshi
Den Store Bagedyst-vinder 2015 Liv Martine
Foto:livmartine.dk
Den Store Bagedyst-vinder 2015 Liv Martine Foto:livmartine.dk

Den Store Bagedyst er blandt de mest populære programmer i hele landet.

Det er alle aldersgrupper, som sidder og hepper med, når der bages på livet løs i tv-studiet.

Nu får børn og unge op til 16 år i Aalborg og det øvrige Nordjylland chancen for at prøve at være med i stor bagedyst selv.

Det er shoppingcenteret Shoppen, der afholder Den Store Kagedyst. Hovedpræmien er to billetter til det totalt udsolgte børne MGP i Gigantium den 17. februar.

Der er store finale i kagedysten i Shoppen lørdag den 10. februar.

Hvem laver den flotteste MGP-kage

Shoppens Store Kagedyst går ud på, at finde den under 16 år som kan lave den flotteste og bedste MGP-kage.

I forbindelse med at Aalborg er årets Melodi Grand Prix med de voksnes show lørdag den 10. februar og så børne MGP ugen efter, så eftersøger Shoppen bageglade børn og unge.

De har endda hyret den tidligere vinder af Den Store Bagedyst Liv Martine ind som dommer, så det kommer virkelig til at minde om virkelighedens populære tv-program.

“Det er oplagt, at vi her i Shoppen fejrer, at Aalborg er årets Grand Prix by. Det synes vi skal fejres med en masse kager. Vi har været så heldige, at Liv Martine, som vandt den Store Bagedyst i 2015, vil være dommer.

Så vi glæder os helt vildt til at se de mange kreative bud på en festlig MGP-kage, når vi afholder den store finale her i Shoppen den 10. februar,” siger centerchef for Shoppen, Natascha Frost til MigogAalborg.

Skal indsende billeder til Bagedyst-vinderen

Det starter med en udvælgelsesproces, hvor de unge skal vise dig færdigheder i køkkenet derhjemme.

Frem til 2. februar skal man indsende billeder af kagemesterværker til Liv Martine.

Så udvælger hun mellem 5-10 finalister, der får mulighed for at vise deres bud på en MGP-kage til den store finale i Shoppen lørdag 10. februar kl. 13.

Liv Martine bliver dommer, og vil kåre vinderen af Shoppens store MGP-kagedyst.

Førstepræmien består af 2 billetter til Børnenes MGP 17. februar. Til anden- og tredjepladsen er der også præmier bestående af Liv Martines bog ”Kagetid” til andenpladsen og 2 biografbilletter til tredjepladsen.

Konkurrencen gælder kun for børn og unge op til og med 16 år.

Shoppen oplyser, at billederne skal sendes til Liv Martine på livmartinehansen@hotmail.com inden 2. februar.