Rasmus Bjerg: Jeg har en hemmelighed om en kendt Aalborg-kok

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Bimmer, Mr. Poxy Cat, Timo i Alle for Én, cirkusdirektør i Sommersummarum.

Folkekær skuespiller har mange navne, men mest af alt er den landskendte entertainer vel i bund og grund kendt som lige præcis sig selv: Rasmus Bjerg.

Rasmus Bjerg blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2000 og brugte siden et helt årti i Nordens Paris. Blandt andet som skuespiller på Aalborg Teater og siden som freelancer.

Et grotesk show fyldt med humor

I 2010 tog Rasmus det endelig spring og flyttede til København. Men på fredag vender han forventningsfuldt tilbage til Aalborg – denne gang på scenen i Musikkens Hus med sit andet onemanshow Vel-Bjerg’et.

Vel-Bjerg’et bliver en fortsættelse på mit første show Endelig Alene, hvor jeg kort fortalt tog publikum med tilbage til min barndom og kiggede på, hvad der havde formet mig til den, jeg er i dag,” fortæller Rasmus til MigogAalborg, og fortsætter:

”Denne gang er det så en toer og en historie om, hvad der er sket siden. Jeg har opnået alt det, jeg drømte om, jeg har en familie – og et rhododendronbed i haven.

Rasmus Bjerg har også en helt særlig hemmelighed om en af Aalborgs mest kendte kokke og madbloggere, Madfar. Den vender vi lige tilbage til.

For showet på fredag handler også om en mand, som står midt i livet med alle de midtvejsovervejelser, man gør sig.

“I dag har jeg store børn, der pludselig stiller spørgsmålstegn, holder et spejl oppe foran én, og man spørger sig selv: Gør jeg det, man skal? Og er jeg mon et godt nok forbillede?”

Som en mand i sin bedste alder har Rasmus efterhånden erfaring med livets glæder og udfordringer. Men på trods af at være en landskendt skuespiller så er det er også vigtigt for ham, at det han præsenterer, er relaterbart for andre.

”Når man kradser i lakken, så er jeg jo ikke anderledes end alle andre.

Showet bliver en udstilling af min egen utilstrækkelighed og anekdoter fra det småborgerlige liv, man nu får, når man vælger at følge med strømmen,” siger Rasmus, som også lover en komisk – og en anelse grotesk – oplevelse.

”Vi bevæger os jo i comedy-genren, så det bliver et show set igennem nogle groteske og sjove briller. Jeg kommer virkelig til at udstille de grimme sider af mig selv og viser, hvor ubehjælpelig man også kan være, når man er 40 år.”

Vil du opleve den folkekære skuespiller på tæt hold, så er der stadig ledige billetter til showet.

Dem kan du købe her.

Karrieren startede i Aalborg

Fra 2001 til 2010 boede og arbejdede Rasmus Bjerg i Aalborg. ”På solsiden”, som han selv kalder det.

De fleste af årene blev brugt på Aalborg Teater, hvor han var en del af det faste ensemble. Aalborg Teater er generelt kendt for at være noget af en talentfabrik, når det kommer til at forme og skabe store danske skuespillere, og flere af dem har startet karrieren i netop Aalborg.

Dette var også tilfældet for Rasmus. Normalt er skuespillerne tilknyttet teateret i et par sæsoner, men i Rasmus’ tilfælde blev det til hele syv år.

Dato: 01.09.17
Foto: © Lars Horn / Baghuset.

”Aalborg Teater er et fantastisk sted at være, fordi man får lov at prøve så meget forskelligt og bevæge sig rundt i så mange genrer.

Jeg havde nogle skønne år i Aalborg. Det var her min karriere startede efter teaterskolen, mine børn tilbragte deres første år her, og jeg har rigtig mange gode minder forbundet med byen,” fortæller Rasmus.

”Når først de åbner sig op, så har nordjyderne altså bare en helt særlig lune, som man ikke ser andre steder i landet. Derudover kan jeg godt savne den måde, man altid kan være tæt på naturen, selv om man bor i én af landets største byer.”

Lærte Madfar at lave mad

Det er efterhånden mange år siden, Rasmus forlod byen, så er han ikke i tvivl om, at gensynsglæden bliver stor, når han på fredag vender tilbage.

Han skal allerede videre til Esbjerg dagen efter, men håber at kunne nå at gense nogle af hans gamle favoritsteder.

”Da jeg boede i Aalborg, var jeg især glad for at komme på Lindholm Høje, og apropos Lindholm Høje, så håber jeg, at jeg kan få tid til at besøge min gode, gamle ven Madfar, som for nyligt har åbnet en café derude,” fortæller Rasmus og kommer i den forbindelse med en ret interessant anekdote om den i dag populære madblogger:

”For 15-20 år siden, da jeg boede i København, bankede det en aften på min dør.

Det var min overbo Thomas Farsinsen (i dag kendt som Madfar), som ville høre om han kunne låne service, glas, en gryde – ja, nærmest hele mit køkken. Han havde inviteret en pige på date og havde det ganske forfærdeligt, for han havde aldrig kogt et æg før.

En uge senere kom han forbi igen for at høre, om jeg ikke kunne introducere ham i et køkken – han syntes nemlig altid, der duftede så godt nede os mig,” siger Rasmus med et grin.

”Så alt i alt bliver det et dejligt gensyn med et sted, der sidder dybt i mit hjerte. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver en fantastisk oplevelse at få lov til at spille i Musikkens Hus. Jeg glæder mig meget.” afslutter han.

Vi Elsker 90’erne tæt på udsolgt: Det skal du glæde dig til

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

22 grader, sol, tørvejr og verdens største 90’er fest.

Det er svært at stable bedre betingelser op for en udendørs koncert, når Vi Elsker 90’erne karavanen åbner dørene på lørdag d. 31. august om formiddagen til 13 timers vild fest.

I skrivende stund er der totalt udsolgt på Drink & Dance billetter.

På festbilletterne går det også rigtig hurtigt nu, så de skal fanges på Ticketmaster, inden de røde lamper tændes og der meldes udsolgt.

Vejret har en ret væsentlig betydning, så vi fik lige en status fra DMI på udsigterne for lørdag.

“Som prognosen er lige nu, får Aalborg nogen sol og temperaturer op til 22 grader på lørdag.

Torsdag passerer en koldfront med regn og byger, og fredag kan vi se frem til lidt køligere luft med enkelte byger.

Lørdag kommer der sandsynligvis varmere luft indover Aalborg, og der er generelt udsigt til tørt vejr med stigende temperaturer,” siger Martin Lindberg, Vagtchef ved DMI til MigogAalborg.

Han understreger, at der altid er en vis usikkerhed på en 6 døgns prognose.

Bliver en vild dag

MigogAalborg er mediepartner på Vi Elsker 90’erne, og vi har spurgt arrangør og vært Riffi Haddaoui, hvad man skal glæde sig til på lørdag.

I går var 90’er karavanen i Odense, hvor tusinder havde en gigantisk fest i Kongens Have. Scooter, Cascada, Vengaboys, Alice DJ, Eiffel 65 og alle de andre leverede i den grad varen.

Se Cascada fra scenen herunder

“Vi har været i Rødovre, Næstved, Aabenraa, Stockholm, Göteborg og så i går i Odense, hvor der har været totalt udsolgt alle steder.

Det har været en fantastisk sommer, hvor der er blevet festet løs til. Nu er turen så kommet til Aalborg, og vi glæder os.

Det bliver vildt lige fra de første navne går på til det hele slutter.

Man kommer ikke til at stå stille i 13 timer, hvis man kommer tidligt,” siger partner i Vi Elsker 90’erne, Riffi Haddaoui.

Har lyttet til kritik

Sidste år blev Aalborg lidt ramt af nogle logistik-problemer på baren i Drink & Dance området, som skabte lidt længere køer end normalt.

“Vi har selvfølgelig evalueret og lyttet til vores dejlige gæster. Vi stiller op med 50 professionelle bartendere og dobbelt så mange barmeter som sidste gang.

I de andre byer er tingene kørt glat, og vi har gjort alt i vores magt for at sikre, at det hele kommer til at spille i Aalborg,” forklarer Riffi.

Du kan se spilleplanen for Vi Elsker 90’erne her

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvor: Mølleparken, Aalborg
Hvornår: Lørdag d. 31. august 2019

Køb billetter her.

Stiletter i Vildmarken og saunagus: Kom til Women’s Weekend i Blokhus

Skrevet af: Redaktionen

Fredag den 6. september begynder den populære kvinde-weekend atter i Blokhus, og i år kan vi se frem til alt fra Ladies Night, Stiletter i Vildmarken og mindfulness.

Der er fyret op for råhyggen, når weekenden starter med Ladies Night.

“Der var udsolgt på blot 10 dage og vi glæder os til at byde 60 gæster velkommen til ginsmagning, konkurrencer, goodiebags og livemusik med den altid hyggelige Jens Varmløse på Kunstcafeen Blokhus.

Vi arbejder i øjeblikket på at frigive 10 billetter mere, der er dog lige lidt ting der skal falde på plads, men hold øje med vores Facebook-side, fortæller Lotte Kande, der er med i arbejdsgruppen bag weekenden.

Stiletter i Vildmarken

I år præsenterer arbejdsgruppen en nyhed, hvor kvinderne kan tage med ”ud” i den hemmelige Vildmark.

Lørdag den 7. september er der ”Stiletter i Vildmarken” fra kl. 17.00.

“Det her bliver fantastisk! Glæd Jer til en naturtro og intim forkælelses-aften for kvinder i alle aldre,” fortæller Louise Kande.

Det hele starter med afgang til Vildmarken kl. 17.00, hvorefter kvinderne bydes velkommen med rislende bobler.

Dernæst byder aftenen på et spændende foredrag med Jon Lindberg – Vildmarks-Jon, der vandt “Alene i Vildmarken” som den første dansker.

Der bliver stilet-venlig tapas med forskellige lækkerier, tilpasset kvinder, udsøgt ginsmagning med et udvalg af vildmarks-gin, serveret og fortalt af Vildmarks-Jon.

Den populære tryllekunstner og komiker, Kim Andersen, går på naturscenen og leverer derefter et stærk show der går lige til “sø-kanten”.

“Der bliver intim og hyggelig stemning i læ af trækronerne, for de maksimalt 70 kvinder der møder op til dette nye og spændende arrangement, der netop er blevet en NYHED for Women’s Weekend 2019,” fortæller Louise Kande.

Prisen for Stileter i Vildmarken er 190 kr. person inklusiv mad. Du finder billetinfo lige her. Der er toiletforhold og mulighed for køb af drikkevarer på den hemmelige lokation i vildmarken.

Forkæl sanserne hele weekenden

Til Women’s Weekend 2019 er der sat ekstra ind på at give kvinderne lidt ekstra sanseforkælelse.

Hele weekenden kan man deltage i ”Vesterhavsdyp”, hvor man kan springe med søstrene i bølgen blå alle dage kl. 08.00.

Lørdag d. 7. september er der mulighed for selvforkælelse i første klitrække, når der bliver saunagus med havblik på Blokhus Strand, hvor man kan opleve tre forskellige gusoplevelser kombineret med et forfriskende dyp i Vesterhavet – her skal du huske at medbringe håndklæde hjemmefra.

Lørdag og søndag er der mulighed for at finde den indre ro med en omgang blid flow yoga i Kalstrup.

“Der bliver blide åndedrætsøvelser, yogastillinger, skønne og afslappende stræk og mindfulness-meditation,” forklarer yoga-instruktør Christinna der tilføjer, at man bare møder op.

Lørdag d. 7. september fra kl. 11.30 og søndag d. 8. september, mellem kl. 8.00-11.00, kan man prøve ”Sauna with a view” – der indleder til et forfriskende dyp i Vesterhavet efterfulgt af en dejlig og varm saunaoplevelse.

Du kan finde billetinfo til Saunagus med Havblik og Sauna With a view her.

Markedsstemning i Hune

Er du vild med lopper, mode, upcycling design og interiør, kan du komme og gøre en god handel søndag d. 8. september, kl. 10.00 – 14.00, når Hune omdannes til et stort kræmmermarked.

“Samme dag vil man fra kl. 11.00 – 16.00 kunne lade sig inspirere af alverdens kunstaktuelle udstillere, der holder et hyggeligt kunstmarked på Springvandstorvet i Blokhus,” opfordrer Jannie Ratke der også udgør én af de tre piger i arbejdsgruppen.

Det sjove og det skøre

Blokhus Strand Baadlaug holder Anderæs for kvinder lørdag d. 7. september, hvor man kan købe en lyserød plastikand og være med i den store ”kap-svømning”, når ænderne slippes fri i Blokhus Bæk og kæmper om at svømme først over målstregen

Der vil være et glas champagne og hver købte lyserøde and, og der vil være fine præmier. Der er indskrivning fra kl. 14.00 og ænderne koster 30 kr. pr. stk.

Women’s Weekend afsluttes søndag d. 8. september med masser af girlpower til ”MTB og bobler”. På to hjul guider 2 erfarne MTB-eksperter både nybegyndere og øvede kvinder med på en rå mountainbike-tur fra kl. 13.00-15.00 gennem områdets terræn.

Man mødes ved Gateway i Blokhus på selve aktivitetspladsen, og det koster 50 kr, som betales på stedet med MobilePay.

I målfeltet fejres turen selvfølgelig med sprudlende bobler.

Cykler kan lejes ved Hune/Blokhus Cykeludlejning (+ 45 25 78 86 20)

Hvad: Women’s Weekend Blokhus
Hvor: Blokhus og omegn
Hvornår: Fredag d. 6 september – søndag d. 8. september

Find mere info her.

Vejgaard møder Hobro i DBU Pokalen: Kom til lokalbrag på Soffy Road

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Lars Bo Nielsen
Foto: Lars Bo Nielsen

15. august blev der trukket lod til 2. runde af DBU Pokalen, og der venter hele to store lokale pokalbrag her i Aalborg.

Vejgaard Boldspilklub tager imod Hobro, mens AaB for anden gang på få år skal et smut over Limfjordsbroen og møde lillebror fra Nørresundby FB.

Onsdag kunne vi skrive nyheden om, at Nørresundby FB havde sat billetter til salg til deres kamp, og nu er billetsalget til Vejgaard B – Hobro IK også startet.

Tror på overraskelsen

Kampen spilles tirsdag d. 3. september kl. 17.15 og billetter til kampen koster 100 kr. for voksne og en Vejgaard-dollar (50 kr.) for børn under 15 år.

Vejgaard B spiller til dagligt i 2. Division, hvor de har 6 point efter fire kampe. Sidst de mødte et superligahold var 27. September 2017 mod FC Nordsjælland, hvor kampen endte 0-4 til gæsterne fra Nordsjælland.

“Det bliver naturligvis en sjov oplevelse, som alle i klubben ser frem til. Det er altid spændende at prøve kræfter med hold fra øverste hylde, og se om man nu kan stå distancen og skabe en mulig overraskelse.

Personligt bliver det også en særlig kamp for mig, da jeg er født og opvokset i Hobro, hvor jeg også trådte mine første spæde skridt på en fodboldbane.

Jeg kender stadig en del gode mennesker i og omkring klubben og glæder mig selvfølgelig til at byde dem alle velkomne på et fyldt Soffy Road tirsdag den 3. september,” fortæller anfører Malthe Mondrup.

En bonuskamp med masser af tilskuere

Hobro IK’s mandskab tæller store profiler som Edgar Babayan, Pål Alexander Kirkevold og Emmanuel Sabbi.

“Det er en ren bonuskamp for os. Vi satser på en hel del tilskuere og håber på, at vi kan drille overmagten – og gerne mere end bare 10 minutter.

Pokalkampe har sit eget liv, og vi håber at vi kan blive den lille, der er i stand til at overraske den store,” fortæller cheftræner Christian Flindt Bjerg.

Hvad: Vejgaard B – Hobro IK
Hvor: Soffy Road (Sofievej 31, 9000 Aalborg)
Hvornår: Tirsdag d. 3. september kl. 17.15

Billetterne kan købes online lige her.

Du finder mere info om kampen her.