Rasmus Bjerg: Jeg har en hemmelighed om en kendt Aalborg-kok

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Bimmer, Mr. Poxy Cat, Timo i Alle for Én, cirkusdirektør i Sommersummarum.

Folkekær skuespiller har mange navne, men mest af alt er den landskendte entertainer vel i bund og grund kendt som lige præcis sig selv: Rasmus Bjerg.

Rasmus Bjerg blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2000 og brugte siden et helt årti i Nordens Paris. Blandt andet som skuespiller på Aalborg Teater og siden som freelancer.

Et grotesk show fyldt med humor

I 2010 tog Rasmus det endelig spring og flyttede til København. Men på fredag vender han forventningsfuldt tilbage til Aalborg – denne gang på scenen i Musikkens Hus med sit andet onemanshow Vel-Bjerg’et.

Vel-Bjerg’et bliver en fortsættelse på mit første show Endelig Alene, hvor jeg kort fortalt tog publikum med tilbage til min barndom og kiggede på, hvad der havde formet mig til den, jeg er i dag,” fortæller Rasmus til MigogAalborg, og fortsætter:

”Denne gang er det så en toer og en historie om, hvad der er sket siden. Jeg har opnået alt det, jeg drømte om, jeg har en familie – og et rhododendronbed i haven.

Rasmus Bjerg har også en helt særlig hemmelighed om en af Aalborgs mest kendte kokke og madbloggere, Madfar. Den vender vi lige tilbage til.

For showet på fredag handler også om en mand, som står midt i livet med alle de midtvejsovervejelser, man gør sig.

“I dag har jeg store børn, der pludselig stiller spørgsmålstegn, holder et spejl oppe foran én, og man spørger sig selv: Gør jeg det, man skal? Og er jeg mon et godt nok forbillede?”

Som en mand i sin bedste alder har Rasmus efterhånden erfaring med livets glæder og udfordringer. Men på trods af at være en landskendt skuespiller så er det er også vigtigt for ham, at det han præsenterer, er relaterbart for andre.

”Når man kradser i lakken, så er jeg jo ikke anderledes end alle andre.

Showet bliver en udstilling af min egen utilstrækkelighed og anekdoter fra det småborgerlige liv, man nu får, når man vælger at følge med strømmen,” siger Rasmus, som også lover en komisk – og en anelse grotesk – oplevelse.

”Vi bevæger os jo i comedy-genren, så det bliver et show set igennem nogle groteske og sjove briller. Jeg kommer virkelig til at udstille de grimme sider af mig selv og viser, hvor ubehjælpelig man også kan være, når man er 40 år.”

Vil du opleve den folkekære skuespiller på tæt hold, så er der stadig ledige billetter til showet.

Dem kan du købe her.

Karrieren startede i Aalborg

Fra 2001 til 2010 boede og arbejdede Rasmus Bjerg i Aalborg. ”På solsiden”, som han selv kalder det.

De fleste af årene blev brugt på Aalborg Teater, hvor han var en del af det faste ensemble. Aalborg Teater er generelt kendt for at være noget af en talentfabrik, når det kommer til at forme og skabe store danske skuespillere, og flere af dem har startet karrieren i netop Aalborg.

Dette var også tilfældet for Rasmus. Normalt er skuespillerne tilknyttet teateret i et par sæsoner, men i Rasmus’ tilfælde blev det til hele syv år.

Dato: 01.09.17
Foto: © Lars Horn / Baghuset.

”Aalborg Teater er et fantastisk sted at være, fordi man får lov at prøve så meget forskelligt og bevæge sig rundt i så mange genrer.

Jeg havde nogle skønne år i Aalborg. Det var her min karriere startede efter teaterskolen, mine børn tilbragte deres første år her, og jeg har rigtig mange gode minder forbundet med byen,” fortæller Rasmus.

”Når først de åbner sig op, så har nordjyderne altså bare en helt særlig lune, som man ikke ser andre steder i landet. Derudover kan jeg godt savne den måde, man altid kan være tæt på naturen, selv om man bor i én af landets største byer.”

Lærte Madfar at lave mad

Det er efterhånden mange år siden, Rasmus forlod byen, så er han ikke i tvivl om, at gensynsglæden bliver stor, når han på fredag vender tilbage.

Han skal allerede videre til Esbjerg dagen efter, men håber at kunne nå at gense nogle af hans gamle favoritsteder.

”Da jeg boede i Aalborg, var jeg især glad for at komme på Lindholm Høje, og apropos Lindholm Høje, så håber jeg, at jeg kan få tid til at besøge min gode, gamle ven Madfar, som for nyligt har åbnet en café derude,” fortæller Rasmus og kommer i den forbindelse med en ret interessant anekdote om den i dag populære madblogger:

”For 15-20 år siden, da jeg boede i København, bankede det en aften på min dør.

Det var min overbo Thomas Farsinsen (i dag kendt som Madfar), som ville høre om han kunne låne service, glas, en gryde – ja, nærmest hele mit køkken. Han havde inviteret en pige på date og havde det ganske forfærdeligt, for han havde aldrig kogt et æg før.

En uge senere kom han forbi igen for at høre, om jeg ikke kunne introducere ham i et køkken – han syntes nemlig altid, der duftede så godt nede os mig,” siger Rasmus med et grin.

”Så alt i alt bliver det et dejligt gensyn med et sted, der sidder dybt i mit hjerte. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver en fantastisk oplevelse at få lov til at spille i Musikkens Hus. Jeg glæder mig meget.” afslutter han.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15

Stegt flæsk ad libitum: Nu kan du prøve lækkert onsdags-koncept på Egholm

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Stegt flæsk med persillesovs.

Sætningen kan nok få tænderne til at løbe i vand hos de fleste danskere. Læg så dertil en overdådig isbar med flødeis fra Vebbestrup, som betegnes som en af landets bedste.

De to herligheder bliver ført sammen i én smuk og syndig symfoni hver onsdag på Restaurant Kronborg på Egholm fra 1. maj og frem til 25. september.

“Det var en stor succes sidste år, så det vil vi naturligvis ikke snyde gæsterne for i år.  Rekorden sidste år var 54 skiver flæsk til én enkelt gæst,” fortæller restauratør på Restaurant Kronborg, Kasper Kristensen.

Lokale råvarer til en skarp pris

Konceptet på den hyggelige restaurant på Aalborgs lille ø-perle hedder “onsdagsflæsk med isbar”, som kort sagt går ud på, at man kan nyde både stegt flæsk og is fra Vebbestrup ad libitum for en skarp pris på 148 kr. for voksne (Børn under 12 år koster 98 kr., mens børn under 3 år spiser til 48 kr.)

Restaurant Kronborg gør en dyd ud af at bruge så mange lokale producenter som muligt, og man kan blandt andet glæde sig til hjemmelavet persillesauce på økologisk jerseymælk fra Bøgebæk.

“Mælken er så frisk som den kan blive. Den har ikke været omkring noget mejeri, men bliver leveret direkte til os.

Køerne spiser frisk græs, så jo længere hen på sommeren vi kommer, jo mere gul bliver mælken – og dermed bliver smagen også bedre og bedre,” siger Kasper.

Sovsen bliver akkompagneret af smørvendte kartofler fra Lille Østergaard i Brønderslev, og (måske) verdens bedste syltede rødbeder, som ligesom alle andre komponenter er lavet fra bunden.

“På sådan en onsdag, kan der nemt ryge 18 kg. rødbeder, så de er virkelig populære,” forklarer Kasper.

Verdens bedste is?

De kloge siger, at der altid er plads til is, og det bliver af den fineste slags.

“Efter min mening er Vebbestrup Flødeis den bedste i verden, og vi har hele otte forskellige slags i vores isbar,” siger Kasper.

Restaurant Kronborg har fået installeret en helt ny markisse, som overdækker terrassen. Dermed har man plads til hele 160 spisende gæster.

“Hvis den danske sommer skulle svigte os, skal man ikke være bekymret for at fryse. Vi har varmelamper, der kan opvarme 300 kvm, og vi har altså kun 100 kvm på terrassen, så du kan nok fejre juleaften i minus 10 grader herude,” siger Kasper med et grin.

Hele Danmarks nationalret serveres hver onsdag fra 17.30-21.00, og du kan finde mere info om bordbestilling lige her.

Hvad: Onsdagsflæsk med Vebbestrup isbar
Hvor: Restaurant Kronborg på Egholm
Hvornår: Hver onsdag fra kl. 17.30-21.00