Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor nyhed på madfronten: Populær madblogger åbner Café

Af Michael Qureshi

Aalborg-området bliver endnu en spændende café rigere om ganske kort tid.

Det er den populære madblogger Thomas Farsinsen – bedre kendt som Madfar – der åbner sin første café

Madfar har over 5.000 følgere på Facebook, hvor mange loyalt følger hans proces i madlavningen og bud på mere kreative opskrifter.

Han bruges også som samarbejdspartner for en række virksomheder blandt andre Winebox, Sæby Fiskeindustri og Bahne.

Madfar åbner stedet sammen med den erfarne restauratør Rene Maxwell, der tidligere har været involveret i  steder som Cafeministeriet, Klostertorvet og Brasserie Mundgott.

Stor nyhed på madfronten: Populær madblogger åbner Café

Det er dermed et særdeles stærkt makkerpar, der nu går sammen om at skabe nye gastronomiske oplevelser i kommunen.

For det bliver faktisk i Nørresundby, at Thomas og Rene åbner det spændende spisested. Åbningsdatoen bliver tirsdag 21. februar.

Lokationen bliver Lindholm Høje, som er en populær turistattraktion kendt for vikinggravene og hele historikken omkring stedet. De overtager den nuværende café inde i museet-bygningen. Stedet kommer også til at hedde Café Lindholm.

Det bliver i hvert fald en attraktion nu, at to så kendte mennesker i restaurationsbranchen kaster sig over det her nye spændende projekt.

”Vi kommer til at gøre tingene lidt anderledes end tidligere. Vi renoverer det hele deroppe og etablerer et nyt køkken. Den får med den helt brede pensel.

Stor nyhed på madfronten: Populær madblogger åbner Café

Vi vil rigtig gerne lave en masse forskellige arrangementer for at trække folk herud. Vi har blandt andet en foredragssal med plads til 80 personer, hvor vi har planer om foredrag med kendte skuespillere, komikere, musikere og så videre. Så kan der være noget spisning og underholdning,” forklarer Madfar til migogaalborg.dk

De unikke lokaler og ikke mindst udsigten skal også gøre det attraktivt at afholde selskaber derude.

”Vi ønsker at skabe et lækkert sted i Nørresundby. Vi har selskabslokale i smukke private omgivelser. Du har skoven på den ene side og en unik udsigt over Limfjorden på den anden. Og så bliver maden selvfølgelig af høj kvalitet med fokus på gode råvarer fra Nordjylland og hele Skandinavien,” lyder det fra Thomas Farsinsen.

Stor nyhed på madfronten: Populær madblogger åbner Café

I hverdagene fra tirsdag til søndag kører de almindelig cafédrift, men igen forsøger de at skille sig ud.

”På længere sigt har vi planer om at køre dansk frokostbuffet i weekenderne. Der findes ingen steder i hele Aalborg-området, hvor man kan få smørrebrød om søndagen. Vi kan ikke leve alene på bare at have en café ved Lindholm Høje, så det er alle de nye tiltag, vi laver, som gerne skal opfylde stedets store potentiale,” forklarer Madfar.



Det er første gang, at Thomas Farsinsen bliver restauratør,  mens Rene Maxwell har prøvet med investeringer i flere gode steder. Noget tyder på, at det bliver et godt makkerpar med hver deres kompetencer.

”Vi har kendt hinanden i en del år efterhånden. Jeg sagde engang for sjov, at når ungerne blev større, så skulle vi lave et spisested sammen.

Stor nyhed på madfronten: Populær madblogger åbner Café

Nu står vi pludselig her og skal i gang. Vi supplerer hinanden godt, hvor jeg har den kreative proces med maden, og han har erfaringen fra tidligere. Så er vi begge købmandsuddannede, og det bør også spille en vigtig rolle i det her set-up,” forklarer Thomas.

Stor nyhed på madfronten: Populær madblogger åbner Café
Rene Maxwell er en erfaren restauratør – og glæder sig til det nye projekt

Madfar har ingen kokkeuddannelse på cv’et, men han har lært sig selv op fra bunden. Senest har han blandt arbejdet på populære La Locanda for Carlo Liberati.

”Jeg har altid haft passionen for mad, lige siden jeg var knægt, og min mormor tryllede i køkkenet. Jeg har stadig mange ting at lære endnu i faget, men jeg opererer med en stor nysgerrighed, og det er en god ting i den kreative del af det. Planen er også på længeres sigt, at vi skal være flere end mig i køkkenet,” forklarer Thomas Farsinsen.

Nørresundby ser altså i den grad ud til at vækste på madfronten. For nylig åbnede SushiMania en butik i bydelen, og nu altså det her kommende projekt, som bør tiltrække mange fra selve Aalborg.

Fik du læst?

Fra chokoladeboller til tæppehandleren: Her er Aalborgs største legender

Aalborg bager
Foto: Facebook-gruppen Har Slotsbageren åbent i dag

Del artikel

Andre læser også