Stor nyhed på madfronten: Populær madblogger åbner Café

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborg-området bliver endnu en spændende café rigere om ganske kort tid.

Det er den populære madblogger Thomas Farsinsen – bedre kendt som Madfar – der åbner sin første café

Madfar har over 5.000 følgere på Facebook, hvor mange loyalt følger hans proces i madlavningen og bud på mere kreative opskrifter.

Han bruges også som samarbejdspartner for en række virksomheder blandt andre Winebox, Sæby Fiskeindustri og Bahne.

Madfar åbner stedet sammen med den erfarne restauratør Rene Maxwell, der tidligere har været involveret i  steder som Cafeministeriet, Klostertorvet og Brasserie Mundgott.

Det er dermed et særdeles stærkt makkerpar, der nu går sammen om at skabe nye gastronomiske oplevelser i kommunen.

For det bliver faktisk i Nørresundby, at Thomas og Rene åbner det spændende spisested. Åbningsdatoen bliver tirsdag 21. februar.

Lokationen bliver Lindholm Høje, som er en populær turistattraktion kendt for vikinggravene og hele historikken omkring stedet. De overtager den nuværende café inde i museet-bygningen. Stedet kommer også til at hedde Café Lindholm.

Det bliver i hvert fald en attraktion nu, at to så kendte mennesker i restaurationsbranchen kaster sig over det her nye spændende projekt.

”Vi kommer til at gøre tingene lidt anderledes end tidligere. Vi renoverer det hele deroppe og etablerer et nyt køkken. Den får med den helt brede pensel.

Vi vil rigtig gerne lave en masse forskellige arrangementer for at trække folk herud. Vi har blandt andet en foredragssal med plads til 80 personer, hvor vi har planer om foredrag med kendte skuespillere, komikere, musikere og så videre. Så kan der være noget spisning og underholdning,” forklarer Madfar til migogaalborg.dk

De unikke lokaler og ikke mindst udsigten skal også gøre det attraktivt at afholde selskaber derude.

”Vi ønsker at skabe et lækkert sted i Nørresundby. Vi har selskabslokale i smukke private omgivelser. Du har skoven på den ene side og en unik udsigt over Limfjorden på den anden. Og så bliver maden selvfølgelig af høj kvalitet med fokus på gode råvarer fra Nordjylland og hele Skandinavien,” lyder det fra Thomas Farsinsen.

I hverdagene fra tirsdag til søndag kører de almindelig cafédrift, men igen forsøger de at skille sig ud.

”På længere sigt har vi planer om at køre dansk frokostbuffet i weekenderne. Der findes ingen steder i hele Aalborg-området, hvor man kan få smørrebrød om søndagen. Vi kan ikke leve alene på bare at have en café ved Lindholm Høje, så det er alle de nye tiltag, vi laver, som gerne skal opfylde stedets store potentiale,” forklarer Madfar.Det er første gang, at Thomas Farsinsen bliver restauratør,  mens Rene Maxwell har prøvet med investeringer i flere gode steder. Noget tyder på, at det bliver et godt makkerpar med hver deres kompetencer.

”Vi har kendt hinanden i en del år efterhånden. Jeg sagde engang for sjov, at når ungerne blev større, så skulle vi lave et spisested sammen.

Nu står vi pludselig her og skal i gang. Vi supplerer hinanden godt, hvor jeg har den kreative proces med maden, og han har erfaringen fra tidligere. Så er vi begge købmandsuddannede, og det bør også spille en vigtig rolle i det her set-up,” forklarer Thomas.

Rene Maxwell er en erfaren restauratør – og glæder sig til det nye projekt

Madfar har ingen kokkeuddannelse på cv’et, men han har lært sig selv op fra bunden. Senest har han blandt arbejdet på populære La Locanda for Carlo Liberati.

”Jeg har altid haft passionen for mad, lige siden jeg var knægt, og min mormor tryllede i køkkenet. Jeg har stadig mange ting at lære endnu i faget, men jeg opererer med en stor nysgerrighed, og det er en god ting i den kreative del af det. Planen er også på længeres sigt, at vi skal være flere end mig i køkkenet,” forklarer Thomas Farsinsen.

Nørresundby ser altså i den grad ud til at vækste på madfronten. For nylig åbnede SushiMania en butik i bydelen, og nu altså det her kommende projekt, som bør tiltrække mange fra selve Aalborg.

Fik du læst?

Fra chokoladeboller til tæppehandleren: Her er Aalborgs største legender

Aalborg bager
Foto: Facebook-gruppen Har Slotsbageren åbent i dag

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her