Stor nyhed på madfronten: Populær madblogger åbner Café

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborg-området bliver endnu en spændende café rigere om ganske kort tid.

Det er den populære madblogger Thomas Farsinsen – bedre kendt som Madfar – der åbner sin første café

Madfar har over 5.000 følgere på Facebook, hvor mange loyalt følger hans proces i madlavningen og bud på mere kreative opskrifter.

Han bruges også som samarbejdspartner for en række virksomheder blandt andre Winebox, Sæby Fiskeindustri og Bahne.

Madfar åbner stedet sammen med den erfarne restauratør Rene Maxwell, der tidligere har været involveret i  steder som Cafeministeriet, Klostertorvet og Brasserie Mundgott.

Det er dermed et særdeles stærkt makkerpar, der nu går sammen om at skabe nye gastronomiske oplevelser i kommunen.

For det bliver faktisk i Nørresundby, at Thomas og Rene åbner det spændende spisested. Åbningsdatoen bliver tirsdag 21. februar.

Lokationen bliver Lindholm Høje, som er en populær turistattraktion kendt for vikinggravene og hele historikken omkring stedet. De overtager den nuværende café inde i museet-bygningen. Stedet kommer også til at hedde Café Lindholm.

Det bliver i hvert fald en attraktion nu, at to så kendte mennesker i restaurationsbranchen kaster sig over det her nye spændende projekt.

”Vi kommer til at gøre tingene lidt anderledes end tidligere. Vi renoverer det hele deroppe og etablerer et nyt køkken. Den får med den helt brede pensel.

Vi vil rigtig gerne lave en masse forskellige arrangementer for at trække folk herud. Vi har blandt andet en foredragssal med plads til 80 personer, hvor vi har planer om foredrag med kendte skuespillere, komikere, musikere og så videre. Så kan der være noget spisning og underholdning,” forklarer Madfar til migogaalborg.dk

De unikke lokaler og ikke mindst udsigten skal også gøre det attraktivt at afholde selskaber derude.

”Vi ønsker at skabe et lækkert sted i Nørresundby. Vi har selskabslokale i smukke private omgivelser. Du har skoven på den ene side og en unik udsigt over Limfjorden på den anden. Og så bliver maden selvfølgelig af høj kvalitet med fokus på gode råvarer fra Nordjylland og hele Skandinavien,” lyder det fra Thomas Farsinsen.

I hverdagene fra tirsdag til søndag kører de almindelig cafédrift, men igen forsøger de at skille sig ud.

”På længere sigt har vi planer om at køre dansk frokostbuffet i weekenderne. Der findes ingen steder i hele Aalborg-området, hvor man kan få smørrebrød om søndagen. Vi kan ikke leve alene på bare at have en café ved Lindholm Høje, så det er alle de nye tiltag, vi laver, som gerne skal opfylde stedets store potentiale,” forklarer Madfar.Det er første gang, at Thomas Farsinsen bliver restauratør,  mens Rene Maxwell har prøvet med investeringer i flere gode steder. Noget tyder på, at det bliver et godt makkerpar med hver deres kompetencer.

”Vi har kendt hinanden i en del år efterhånden. Jeg sagde engang for sjov, at når ungerne blev større, så skulle vi lave et spisested sammen.

Nu står vi pludselig her og skal i gang. Vi supplerer hinanden godt, hvor jeg har den kreative proces med maden, og han har erfaringen fra tidligere. Så er vi begge købmandsuddannede, og det bør også spille en vigtig rolle i det her set-up,” forklarer Thomas.

Rene Maxwell er en erfaren restauratør – og glæder sig til det nye projekt

Madfar har ingen kokkeuddannelse på cv’et, men han har lært sig selv op fra bunden. Senest har han blandt arbejdet på populære La Locanda for Carlo Liberati.

”Jeg har altid haft passionen for mad, lige siden jeg var knægt, og min mormor tryllede i køkkenet. Jeg har stadig mange ting at lære endnu i faget, men jeg opererer med en stor nysgerrighed, og det er en god ting i den kreative del af det. Planen er også på længeres sigt, at vi skal være flere end mig i køkkenet,” forklarer Thomas Farsinsen.

Nørresundby ser altså i den grad ud til at vækste på madfronten. For nylig åbnede SushiMania en butik i bydelen, og nu altså det her kommende projekt, som bør tiltrække mange fra selve Aalborg.

Fik du læst?

Fra chokoladeboller til tæppehandleren: Her er Aalborgs største legender

Aalborg bager
Foto: Facebook-gruppen Har Slotsbageren åbent i dag

DMI melder ud: Sådan bliver vejret til Aalborg Karneval

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Med mindre end 48 timer til Aalborg Karneval, er de fleste deltagere nok ved at have udklædningen på plads.

Men det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig: “Er der vejr til den perfekte Baywatch-uniform?”

Selvom de fleste nok skal få en kæmpe fest, uanset vejr og vind, er det nu meget rart, at man slipper for, at karnevals-makeuppen bliver ødelagt, og endnu værre: øllen bliver fortyndet af heftig regn.

Men vi kan allesammen ånde lettede op. Vi har snakket med Thyge Rasmussen fra DMI, og dommen er klar:

“Der bliver med garanti ingen regnvejr lørdag i Aalborg,” lover Thyge.

Solen kigger også frem

Under paraden kan vi se frem til en blanding af skyer og sol.

“Der bliver ikke specielt varmt, men temperaturen stiger støt i løbet af dagen, og den kan komme op på cirka 15 grader,” fortæller Thyge.

Vinden bliver  en frisk vind fra vest, så der er ikke umiddelbar fare for, at der flyver øldåser og andet skrald rundt i gaderne.

Thyge fortæller derudover, at der kan komme enkelt bygger natten til søndag, hvor de fleste karnevals-gæster nok også er ved at være godt trætte. Lidt regn plejer også at være velkomment efter karnevallet, så både øl, cider og tis kan blive skyllet væk.

Søndagen bliver mere blæsende og temperaturer på omkring 12-13 grader, så det ligner umiddelbart en perfekt tømmermandsdag i Aalborg.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Du kan finde mere info om Aalborg Karneval her.

Alle er inviteret: Comwell Hvide Hus inviterer til 50 meter lang kagemand i dag

Skrevet af: Redaktionen

Comwell Hvide Hus fylder 50 år i denne måned, og i dag markerer de det runde jubilæum med et helt særligt event hvor hele byen er inviteret.

Det ikoniske hotel holder i eftermiddag en større reception ude på deres parkeringsplads, hvor de byder på en 50 meter lang kagemand, kaffe og saft.

“Vi håber, at Aalborg vil hjælpe med at fejre vores 50 års fødselsdag. Vi har en 50 meter lang kagemand klar på torsdag d. 23 maj mellem klokken 14.00-15.30.

Vi håber så mange som muligt vil komme og hjælpe med at fejre os,” siger hotellets direktør Mette Bonderup.

Man skal bare møde op

Hotellet er altså vært ved gratis kage, kaffe og saftevand for alle der ønsker at ønske tillykke til hele holdet bag et af Aalborgs allerbedste hoteller.

Man skal sådan set bare møde op på parkeringspladsen foran hotellet og tage for sig af lækkerierne.

Hvad: 50 meter lang kagemand
Hvor: Comwell Hvide Hus, Vesterbro
Hvornår: Torsdag d. 23. maj kl. 14-15.30
Følg deres jubilæums-portal her og bliv opdateret på alt hvad der sker i årets løb

Læs om hele hotellets forvandling siden Comwell-koncernen overtog

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.