Stor nyhed på madfronten: Populær madblogger åbner Café

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborg-området bliver endnu en spændende café rigere om ganske kort tid.

Det er den populære madblogger Thomas Farsinsen – bedre kendt som Madfar – der åbner sin første café

Madfar har over 5.000 følgere på Facebook, hvor mange loyalt følger hans proces i madlavningen og bud på mere kreative opskrifter.

Han bruges også som samarbejdspartner for en række virksomheder blandt andre Winebox, Sæby Fiskeindustri og Bahne.

Madfar åbner stedet sammen med den erfarne restauratør Rene Maxwell, der tidligere har været involveret i  steder som Cafeministeriet, Klostertorvet og Brasserie Mundgott.

Det er dermed et særdeles stærkt makkerpar, der nu går sammen om at skabe nye gastronomiske oplevelser i kommunen.

For det bliver faktisk i Nørresundby, at Thomas og Rene åbner det spændende spisested. Åbningsdatoen bliver tirsdag 21. februar.

Lokationen bliver Lindholm Høje, som er en populær turistattraktion kendt for vikinggravene og hele historikken omkring stedet. De overtager den nuværende café inde i museet-bygningen. Stedet kommer også til at hedde Café Lindholm.

Det bliver i hvert fald en attraktion nu, at to så kendte mennesker i restaurationsbranchen kaster sig over det her nye spændende projekt.

”Vi kommer til at gøre tingene lidt anderledes end tidligere. Vi renoverer det hele deroppe og etablerer et nyt køkken. Den får med den helt brede pensel.

Vi vil rigtig gerne lave en masse forskellige arrangementer for at trække folk herud. Vi har blandt andet en foredragssal med plads til 80 personer, hvor vi har planer om foredrag med kendte skuespillere, komikere, musikere og så videre. Så kan der være noget spisning og underholdning,” forklarer Madfar til migogaalborg.dk

De unikke lokaler og ikke mindst udsigten skal også gøre det attraktivt at afholde selskaber derude.

”Vi ønsker at skabe et lækkert sted i Nørresundby. Vi har selskabslokale i smukke private omgivelser. Du har skoven på den ene side og en unik udsigt over Limfjorden på den anden. Og så bliver maden selvfølgelig af høj kvalitet med fokus på gode råvarer fra Nordjylland og hele Skandinavien,” lyder det fra Thomas Farsinsen.

I hverdagene fra tirsdag til søndag kører de almindelig cafédrift, men igen forsøger de at skille sig ud.

”På længere sigt har vi planer om at køre dansk frokostbuffet i weekenderne. Der findes ingen steder i hele Aalborg-området, hvor man kan få smørrebrød om søndagen. Vi kan ikke leve alene på bare at have en café ved Lindholm Høje, så det er alle de nye tiltag, vi laver, som gerne skal opfylde stedets store potentiale,” forklarer Madfar.Det er første gang, at Thomas Farsinsen bliver restauratør,  mens Rene Maxwell har prøvet med investeringer i flere gode steder. Noget tyder på, at det bliver et godt makkerpar med hver deres kompetencer.

”Vi har kendt hinanden i en del år efterhånden. Jeg sagde engang for sjov, at når ungerne blev større, så skulle vi lave et spisested sammen.

Nu står vi pludselig her og skal i gang. Vi supplerer hinanden godt, hvor jeg har den kreative proces med maden, og han har erfaringen fra tidligere. Så er vi begge købmandsuddannede, og det bør også spille en vigtig rolle i det her set-up,” forklarer Thomas.

Rene Maxwell er en erfaren restauratør – og glæder sig til det nye projekt

Madfar har ingen kokkeuddannelse på cv’et, men han har lært sig selv op fra bunden. Senest har han blandt arbejdet på populære La Locanda for Carlo Liberati.

”Jeg har altid haft passionen for mad, lige siden jeg var knægt, og min mormor tryllede i køkkenet. Jeg har stadig mange ting at lære endnu i faget, men jeg opererer med en stor nysgerrighed, og det er en god ting i den kreative del af det. Planen er også på længeres sigt, at vi skal være flere end mig i køkkenet,” forklarer Thomas Farsinsen.

Nørresundby ser altså i den grad ud til at vækste på madfronten. For nylig åbnede SushiMania en butik i bydelen, og nu altså det her kommende projekt, som bør tiltrække mange fra selve Aalborg.

Fik du læst?

Fra chokoladeboller til tæppehandleren: Her er Aalborgs største legender

Aalborg bager
Foto: Facebook-gruppen Har Slotsbageren åbent i dag

Europas vildeste: Oplev hurtige biler og kæmpe monstertrucks i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle nyheden om, at et af Europas vildeste Stunt og Monster Truck Shows kom til Skalborg her i Aalborg.

Og nu har du igen muligheden for at opleve det hele i et stort og hæsblæsende show her i Aalborg.

I næste uge fra torsdag den 25. juli og frem til søndag den 28. juli, kan du opleve biler og motorcykler i høj fart, brændende dæk, elegant motorkunst, livsfarlige stunts og kæmpe store monstertrucks, når tyske Team Klaas nemlig til byen med deres berømte og berygtede “MonsterTruck Stuntshow”.

Denne gang foregår det ved Kvickly i Nørresundby, og showet byder på et hav af forskellige bil- og motorcykelstunts i absolut topklasse.

Biler og stuntmænd kastes gennem brændende flammer

Team Klaas’s stuntmænd kaster sig ud i den ene vanvittige disciplin efter den anden, og publikum kommer til at opleve alt fra bilbowling, hvor en stuntmand i bil hamrer med fuld fart ind i en kæmpe bunke bilskrog for at lave strike, til stuntmænd spændt fast til biler der bliver tonset gennem brændende flammer.

Og det er bare for at nævne et par få af de ting, der kommer til at foregå i løbet af det 90 minutter lange vanvidsshow.

Gigantiske monstertrucks fra USA

Showets allerstørste seværdighed er, når Team Klaas’ kører deres to gigantiske monstertrucks frem for at smadre alt på deres vej.

Team Klaas har været en tur forbi lokale skrothandlere for at skaffe så mange gamle skrotbiler som overhovedet muligt.

Alt sammen kun for at blive smadret og mast fuldstændig til ukendelighed af de larmende og osende monstertrucks.

De to gigantiske trucks er bygget af Team Klaas selv med materiale importeret fra USA.

Ny truck med over 1000 hestekræfter

Til årets tour har de bygget en helt ny truck, som er deres største og vildeste til dato.

Trucken som har fået navnet “Captain Barbossa” er 3 meter høj, 3 meter bred, har over 1000 hesterkræfter og vejer 4 ton. Så der er i den grad tale om et vaskeægte monster.

Monstertrucks er et amerikansk fænomen, og har siden 1970’erne været en voldsom populær publikumsattraktion i staterne.

Team Klaas har for alvor sat det på kortet i Europa og nu er turen altså igen kommet til Aalborg.

De forskellige shows vil blive speaket af rapper og MigogAalborg tv-vært Zjakalen.

Hvad: Monstertruck & Stuntshow
Hvor: Kvickly, Nørresundby
Hvornår Torsdag d. 25. juli kl. 19.00, Fredag d. 26 juli kl. 19.00, Lørdag d. 27. juli kl. 19.00, Søndag d. 28. juli kl. 18.00
Pris: Børn under 3 år: GRATIS, Børn (3-14 år): 150 kr., Voksne: 200 kr.

Billetter kan kun købes ved indgangen.

Følg dem på Facebook her for at se de mange “numre”, der vises i Aalborg

Sæsonens første hjemmekamp for AaB: Børn kommer ind for 10 kr

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB Tifo Kaos
Foto: AaB Tifo Kaos

AaB fik langt fra den ønskede start på den nye sæson, da de i sidste weekend måtte se sig slået af oprykkerne fra Lyngby med 2-0 på udebane.

Derfor er det helt sikkert en flot sultne spillere, som vil forsøge at få 3 point i den første hjemmekamp i morgen, når SønderjyskE kommer på besøg kl. 14.00.

AaB plejer at have godt styr på modstanderne fra syd, og de har faktisk vundet de tre seneste 3F Superligakampe mod SønderjyskE med samlet 5-0. Omvendt fik SønderjyskE den perfekte start på sæsonen, da de slog Silkeborg 2-1 i deres første kamp i sæsonen.

Det er selvfølgelig altid rarest at tage på stadion i tørvejr, og DMI lover da også 0 mm regn, lidt overskyet og op til 18 grader.

Varm op til kampen med andre fans

Fra kl. 12.00 kan du varme op til kampen ved AaB-tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans.

Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen, live musik og Faxe Kondi fancan.

Øl i fanzonen før kampen koster 35 kr., og desuden sælges der 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for 50 kr.

Du kan også nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store Weber Grill.

Ny familietribune fejres med billetter til 10 kr.

Portene til stadion åbner kl. 13.00, og en af de største nyheder i denne sæson er den nye Theodors Familiezone i Blok og Blok B på Weber Tribunen.

Børn i dette område vil på søndag kunne låne Theodors Venneflag til kampen. Theodor kommer også på besøg i Familiezonen inden kampen, og børn med sæsonkort eller sæsonkortabonnement til Weber Tribunen kan vinde præmier i Theodors Lykkehjul.

Der er alt mulig god grund til at tage de ferieramte børn med på stadion, for de kommer ind for kun 10 kr. i morgen. Tilbuddet gælder til både 3F Tribunen, Spar Nord Tribunen og Weber Tribunen.

Der er også tilbud på sodavand, som sælges til halv pris, så de således koster 15 kr.

Kort tid efter slutfløjtet til sæsonens første hjemmekamp vil spillerne gå rundt langs alle banderne på Aalborg Portland Park og skrive autografer til de fremmødte børn.

Der vil i den forbindelse blive udleveret autografkort til de børn, der er interesserede i at få spillernes signatur.

Ny hjemmebanetrøje med historiske referencer

Onsdag præsenterede AaB den nye hjemmebanetrøje for Hele Nordjylland Hold, og den specialdesignede trøje indeholder trøjen blandt andet detaljer og referencer til Aalborg, AaB’s historie og ikke mindst de mange trofaste fans, der uge efter uge støtter AaB på hjemme- og udebane i 3F Superligaen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ny hjemmebanedragt #AaB #HeleNordjyllandsHold @hummelsport #sharethegame #Hummel

Et opslag delt af AaB – officiel profil (@aabsportdk) den

Derudover er der comeback til de røde strømper. Den nye trøje kan naturligvis ses på AaB-spillerne i morgen, og du kan også købe dit eget eksemplar på stadion i morgen.

En del skader at kæmpe med

Cheftræner Jacob Friis har sammen med den øvrige trænerstab udtaget følgende 18 spillere til søndagskampen:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 29 Mikkel Kaufmann, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

AaB’s skadesliste tæller Jakob Ahlmann, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard og Lukas Klitten.

Hvad: AaB’s første hjemmekamp
Hvor: Aalborg Portland Park
Hvornår: Kampstart kl. 14.00

Du kan læse mere om kampen her.

Gratis velvære: Kom til yoga under åben himmel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Prana Yoga
Foto: Prana Yoga

Yoga bliver bare mere og mere populært – også her i Aalborg, hvor blandt andet YOGA HUSET har stor succes.

Og nu kan du snart opleve yoga i nogle helt unikke omgivelser her i Aalborg.

Prana-yoga afholder i samarbejde med Rickshaw Travels gratis yoga på græsset i Friluftsbadet ved Vestre Fjordpark.

Det sker lørdag den 10. august fra klokken 11.00-12.00 med mottoet “Intet slår yoga under åben himmel.”

60 minutters Hatha-flow

Det bliver yogalærer Britt Ziwes, som vil guide folk sikkert igennem 60 minutters såkaldt Hatha-Flow.

Britt er derudover yogalærer på Rickshaw Travles yogarejse til Zanzibar i november, og der vil derfor også være mulighed for at få mere at vide om rejsen denne lørdag.

De opfordrer til, at man tager egen måtte med.

Hvad: Gratis yoga under åben himmel
Hvor: Friluftsbadet, Vestre Fjordpark
Hvornår: Lørdag d. 10. august fra kl. 11.00-12.00

Læs meget mere her.