ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lys forude: Plusbus-arbejdet holder tidsplanen på Sohngårdsholmsvej

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Den seneste uge har Aalborg Kommune været i gang med at asfaltere strækningen mellem Østre Allé og Humlebakken i forbindelse med Plusbus-arbejdet.

Det har givet en del gener for billister, som har måtte navigere spærrede veje- og busbaner og ikke mindst en totalspærring, hvor der kun var mulighed for omkørsel ved Kridtsløjfen og Bernstorffsgade.

Nu er asfalteringen dog færdig, og der er lys forude.

Beboere kan komme til åben byggeplads

Aalborg Kommune inviterer derfor til åben byggeplads torsdag den 22. september fra kl. 16.30-19.00 for alle beboere i området med gratis hotdogs og øl/vand.

“Vi har bygget, gravet og rodet længe på Sohngårdsholmsvej – og der har også været bump på vejen.

Men nu er der lys forude for de mange beboere langs Plusbus-strækningen, for vi er snart færdige med anlægsarbejdet.

Det vil vi gerne fejre med åben byggeplads med gratis hotdogs og øl/vand til alle beboere i området. Åben byggeplads bliver en hyggelig eftermiddag for hele familien,” skriver kommunen i en invitation.

Til åben byggeplads har man mulighed for at komme tæt på de store maskiner og stille spørgsmål vedr. anlægsarbejdet og ikke mindst den nye Plusbus.

Man får også mulighed for at få hjælp til at lave et rejsekort, og derudover er der hoppeborg og lækkerier til børnene.

Det hele vil foregå på parkeringspladsen ved Rema1000, Danalien 1E. Tilmelding er ikke nødvendig.

Senest færdigt i januar 2023

Den forventede afslutning af anlægningsarbejdet i området var tidligere i år sat til omkring den 5. december 2022, men dette blev senere korrigeret til den 15. januar 2023.

Vi ringede til Plusbus pressekontakt for at høre, om der er sket ændringer i den tidsplan, og kommunikationskonsulent Anne Starbæk Axelsen bekræfter, at denne dato fortsat gælder.

Om tidsplanen har Aalborg Kommune tidligere skrevet:

“Ved afslutning af de enkelte deletaper, vil forholdene for trafikanter (biler, cykler og fodgængere) løbende blive forbedret. Aalborg Kommune arbejder for at gennemkørsel på Sohngårdsholmsvej, vil kunne ske så hurtig som muligt.

Dette dog under hensyntagen til anlægsarbejdets arbejdsmiljø og trafikanternes trafiksikkerhed. Såfremt gennemkørsel bliver muligt før afslutningen på det samlede anlægsarbejde, vil dette blive meddelt.

Det sidste lag asfalt (slidlag) vil blive udlagt i 2023. Der vil i denne forbindelse komme færdselsmæssige reguleringer over en kortere periode. Med hensyn til tidsplan for deletape A2 – perioden 05.12.22 – 15.01.23 vil anlægsarbejdet alene bestå af færdiggørelse og evt. udbedring af mangler på deletapen.”

Den strækning, der bliver senest færdig er altså Etape A2, hvilket bl.a. dækker over indkørslen til Parkbyen på toppen af Sohngårdsholmbakken og strækningen i nærheden af Kollegievej og Th. Sauers Vej.”

Hvad: Åben byggeplads for beboere omkring Sohngårdsholmsvej
Hvor: Parkeringspladsen ved Rema1000, Danalien 1E
Hvornår: Torsdag den 22. september, kl. 16.30-19.00

Del artikel