Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye tal viser: Høje smittetal kan spores tilbage til Jomfru Ane Gade

Af Emil Kjær Jørgensen

To sogne er indtil videre under nedlukning i Aalborg, og der har i den forbindelse været stort fokus på Jomfru Ane Gade, som mange mistænker for at “stå bag” en stor del af smitten.

Og der er efter sigende noget om snakken.

Over halvdelen af smitten i de fire sogne

For mere end halvdelen af smittetilfældene i Aalborg i de fire sogne centralt i Aalborg, Budolfi, Vor Frelser, Vor Frue og Skt. Markus, kan spores til festgaden Jomfru Ane Gade.

“På baggrund af data fra vores smitteopsporing kan vi oplyse, at der i perioden fra 15. maj til 22. maj er registreret 148 smittede i de fire sogne. Ud af de 148 smittetilfælde har 86 af dem overfor smitteopsporingen angivet enten at have været i Jomfru Ane Gade i smitteperioden, at have Jomfru Ane Gade som formodet smittekilde, eller bekendtskabskreds, som har været i Jomfru Ane Gade, som formodet smittekilde,” siger Styrelsen for Patientsikkerhed til DR Nyheder.

De nye tal har fået Aalborgs borgmester til tasterne. På Facebook skriver han:

“Det her siger jo det hele og jeg kan igen kun opfordre til, at staten lukker Jomfru Ane Gade ned eller giver Aalborg Kommune lovhjemmel til at gøre det. COVID-19 smitten i Aalborg skal stoppes.”

Gaden taler selv initiativ til smitteopsporing

80 procent af de nysmittede i Aalborg Kommune er mellem 16-30 år, og i går åbnede endda to nye testcentre i Aalborg primært målrettet den aldersgruppe.

En stor del af Gadens restauratører og indehavere af barerne indført et nyt krav på eget initiativ. De vil kræve, at man har et gyldigt Coronapas selv ved udendørs servering.

Det gælder alle REKOM’s steder samt Zwei Grosse Bier Bar.

Det kan du læse mere om her

Seneste nyt