Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter seks uger: Opholdsforbud i Jomfru Ane Gade droppes

Af Emil Kjær Jørgensen

Nordjyllands Politi har besluttet, at man fra og med i dag, 29. oktober 2020, ikke forlænger det opholdsforbud, der i afgrænsede tidsrum har været gældende siden 19. september 2020 for Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård, og Ny Mølle Stræde i Aalborg.

Samtidig overvåger politiets patruljeindsats, at de nye regler, f.eks. om forsamlingsforbud på maksimalt 10 og ingen salg af alkohol i butikker efter kl. 22, overholdes.

Beslutningen er truffet, fordi det er politiets vurdering, at det ikke længere er nødvendigt med et decideret forbud for at forhindre sammenstimlen og smittespredning i og omkring Aalborgs festgade, Jomfru Ane Gade.

Baggrunden er, at det nu ikke er tilladt at købe alkohol efter kl. 22, ligesom forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer giver politiet mulighed for at skride ind, hvis der opstår et behov.

”Derfor forlænger vi ikke opholdsforbuddet, men Jomfru Ane Gade er etableret som det, vi kalder for et hot spot,” siger politidirektør ved Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen.

Et hotspot indebærer, at politiets patruljer holder særligt øje med området.

”Smittetallet er højt, så vi vil fortsat være tilstede i området – og ser vi en udvikling, der betyder øget smitterisiko, så er vi klar med et opholdsforbud igen,” understreger politidirektøren.

Patruljetryk holdes højt

Nordjyllands Politi fortsætter sit øgede patruljetryk i hele politikredsen – det betyder, at politiets patruljer kommer rundt i Nordjylland for at påse, at regler og restriktioner overholdes, herunder forbuddet mod alkoholsalg efter kl. 22 og forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer.

”Vi er klar over, at et forsamlingsforbud på 10 er indgribende, men det er altså nu, at vi skal reagere, hvis vi skal have smittetrykket tvunget ned.

Derfor vil vi også give bøder, hvis f.eks. forsamlingsreglerne overtrædes,” siger Anne Marie Roum Svendsen, der dog understreger, at hvis man som borger pludselig befinder sig i en situation, hvor en spontan forsamling opstår, så vil politiet som udgangspunkt give et påbud om, at man spreder sig, før man giver en bøde.

Politidirektøren fremhæver, at borgere og butikker også kommer til se, at patruljerne kommer ind i forretninger og kiosker for at påse, at forbud mod alkohol-salg fra kl. 22.00 efterleves.

”Vi har som politi erfaring med folks adfærd, når de indtager alkohol ude på små timer, og det er især i denne forbindelse, at der kan opstå en adfærd, der er uforenelig med at undgå smittespredning,” siger politidirektøren, der understreger, at politiet er klar til at give bøder, hvis reglerne overtrædes.

Sundhedsråd stopper smitten

I det hele taget opfordrer politidirektøren til, at vi alle sammen begrænser antallet af personer, som vi ser i sociale sammenhænge i den kommende tid.

”Det er hårdt for ens sociale liv. Det forstår og anerkender jeg. Men det er stadig de grundlæggende sundhedsråd om blandt andet afstand og afspritning, der er vores bedste værn mod smitten.

Med sund fornuft og samfundssind kommer man langt, og det har nordjyderne heldigvis udvist indtil nu – og det skal vi alle fortsætte med en rum tid. Smittetrykket skal nedbringes,” understreger politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, og hun tilføjer, at vi alle må indse, at indsatsen mod COVID-19 ikke er en hurtig stafet, men et maratonløb.

Det skærpede forsamlingsforbud på maksimalt 10 personer gælder frem til og med 22. november 2020, ligesom der fra i dag, 29. oktober 2020, er krav om mundbind flere steder, hvor offentligheden har adgang, f.eks. i detailhandlen. Salg af alkohol i kiosker og detailhandlen forbydes efter klokken 22.

Del artikel

Andre læser også