OL-fest på Gammeltorv i næste uge: Disse 13 nordjyder er med i Rio

Skrevet af: Michael Qureshi

OL åbnes officielt fredag ved midnat dansk tid, og derefter bliver der masser af fede sportsbegivenheder i fjernsynet fra Rio de kommende uger.

Hele 13 nordjyske deltagere er med den danske OL-delegation i Brasilien, og det markerer Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og TV2 Nord med en fed uge på Gammeltorv.

Fra på mandag den 8. august og frem til 21. august vil der være OL-fest inde på Gammeltorv i Aalborgs centrum.

Hvis man fulgte DR og TV2’s EM-dækning af fodbold med transmissioner og studie på store pladser i København og Aarhus, så prøver TV2 Nord noget af det samme i Aalborg med OL.

Hver dag fra 8. – 21. august er der live-transmissioner fra kl. 14.00 – 21.00, og seks dage vil der være live-studie med Mogens Jørgensen som vært.

På Gl. Torv viser nordjyske idrætsklubber også, hvad de kan – oplev blandt andet brydning, badminton og bueskydning.

“Jeg er glad for, at Aalborg kan markere de mange nordjyske OL-deltagere med OL-Eventen på Gl. Torv i samarbejde med TV2-Nord. OL-deltagelse og OL-medaljer er drømmen for alle eliteidrætsudøvere – en drøm som kun meget få får opfyldt. Jeg glæder mig til at følge danskerne og ikke mindst nordjyderne i deres kamp for medaljer og placeringer i Rio”, fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Hos TV2 Nord glæder man sig til de mange fede sportsevents og god stemning blandt aalborgenserne.

“Vores faste OL-ekspert Hans Peter Rytter vurderer de nordjyske atleters bedrifter og muligheder i Rio. Studiet får besøg af en række tidligere nordjyske OL-deltagere og gæster, som alle på en eller anden måde har del i, at de nordjyske atleter er kommet så langt med deres idræt”, siger chefredaktør på TV2 Nord, Jesper Christiansen.

Allerede torsdag var to AaB-spillere i ilden ved OL, da Frederik Børsting og Jacob Blåbjerg var med til at spille 0-0 mod Irak. Forude venter en vild oplevelse mod Brasilien i gruppespillet.

“Jeg glæder mig over, at flere af de yngste af OL-deltagerne har været igennem det strukturerede talentudviklingsarbejde via Elitesport Aalborg. Det gælder Amalie Ringtved Thomsen (kajak), Mie Ø. Nielsen (svømning), Frederik Børsting og Jacob Blåbjerg(fodbold), der alle er tidligere elever fra idrætsklasserne på Sønderbro Skolen”, siger Anna Kirsten Olesen, byrådsmedlem og formand for Elitesport Aalborg.

Disse sportsfolk repræsenterer Nordjylland ved OL

13 Nordjyske deltagere
Badminton Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Jan Ø. Jørgensen
Cykling BMX Niklas Laustsen
Fodbold Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting, Jacob Barrett
Golf Søren Kjeldsen
Kajak Amalie Ringtved Thomsen
Roning Anne Dsane Andersen, Fie Udby Erichsen
Svømning Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer

Program fra 8-21 august dagligt

Program
Kl. 14.00 OL-transmissioner på storskærm
Kl. 17.00 Foreninger på OL-pladsen på Gl. Torv
Kl. 19.45 – 20-15 TV2-Nord sender Nyheder med OL-indslag fra studie og fra OL
Kl. 21.00 OL-transmissioner på storskærm afsluttes

Tirsdag d. 09.08 og torsdag d. 11.08 sender TV2-Nord fra cirka kl. 19.15-19.57

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.