Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Masser af unik kunst: Nyt kunstnerkollektiv fejrer åbning i Aalborg med bobler og musik

Af Nathalia Hentze Nielsen
Her ses syv ud af de ti kunstnere, der er en del af Backyart Studios.
Her ses syv ud af de ti kunstnere, der er en del af Backyart Studios.

Når ordene “kunst” og “Aalborg” nævnes i samme sætning, lander de fleste aalborgenseres tanker med det samme på Kunsten, som med sin position som et af de største museer for moderne kunst i Danmark, er et naturligt pejlemærke i byen.

Går du lidt på opdagelse i vores by, vil du dog hurtigt finde ud af, at der i disse dage sker mange andre spændende ting på kunst- og kulturscenen, som ikke altid når så bredt ud.

I februar i år fremhævede vi eksempelvis det fantastiske North Urban Art Studio for jer, og nu er der minsandten en anden lille kunstperle, der er dukket op midt i Aalborg.

Backyart Studios er et helt nyt kunstnerkollektiv og værksted, som huser 10 lokale kunstnere, der laver alt fra mosaik og malerier til grafisk design og møbler.

Efter en lang proces med at forvandle lokalerne fra et gammelt, støvet værksted til et inspirerende og hyggeligt kollektiv, er gruppen nu klar til at dele deres værksted med resten af byen og inviterer derfor til åbent hus lørdag den 4. juni fra kl. 11.00 – 20.00 i baggården på Svendsgade 6.

Her vil du få mulighed for at møde kunstnerne, drikke nogle bobler, hygge til god musik og købe deres kunst, hvis du finder noget, du bare må eje.

Masser af unik kunst: Nyt kunstnerkollektiv fejrer åbning i Aalborg med bobler og musik

Masser af unik kunst: Nyt kunstnerkollektiv fejrer åbning i Aalborg med bobler og musik

Kom forbi og bliv inspireret

Morten Smidt-Jensen, Zoltan Szepesi, Linus Holst Thomsen, Valeria Rizzo, Francesco Ferri, Slavomir Baca, Maros Pekarik, Yvonne Lovett, Ann Mai Røge og Liucija Paniuskyte er navnene på kunstnerne, og deres håndværk er lige så forskelligt som deres baggrund.

Italienske Valeria, der er Backyart Studios de facto mama, som hun kærligt kaldes af de andre i værkstedet, er eksempelvis maler, danser og laver også illustrationer til børnebøger.

Så er der danske Mai, som er billedkunstner og performance kunstner, og som nogle måske vil genkende fra hendes samarbejde med bl.a. Aalborg Teater eller hendes rolle som formidler hos Kunsten.

Masser af unik kunst: Nyt kunstnerkollektiv fejrer åbning i Aalborg med bobler og musik

Og i en helt anden retning er tyske Yvonne, der deler sin tid mellem at studere og kreere smukke tæpper på store væve på værkstedets øverste etage.

Der er mange kunst- og udtryksformer i spil i kollektivet, og det er bestemt værd at undersøge, hvis du har den mindste interesse for området – eller hvis du er en nysgerrig sjæl.

“Vi glæder os til at vise Aalborg, hvem vi er til åbent hus.

Forhåbentligt bliver studiet et sted, hvor folk kan komme forbi og blive inspirerede, tale med os kunstnere og ikke mindst købe vores værker,” fortæller Valeria, da vi besøger kollektivet i baggården.

Planen er, at de løbende vil holde flere åbent hus, men også workshops og kurser. Du kan holde dig opdateret via deres Facebook-side.

Masser af unik kunst: Nyt kunstnerkollektiv fejrer åbning i Aalborg med bobler og musik

Kreativitet til folket

Under vores besøg i studiet fortæller kunstnerne, at motivationen for at starte Backyart Studios har været at have et permanent tilholdssted, hvor de kan fokusere på arbejdet og udvikle et fællesskab med andre kunstnere.

Det er dog mindst lige så motiverende for dem at medvirke til at sprede kreativitet og kunst i Aalborg på en anderledes måde.

“Her kan man opleve kunst uden for institutionerne. Det er mere uformelt, og man kan se, hvordan kunst udvikles og ikke kun det færdige produkt,” forklarer Linus.

Uanset om man besøger studiet for at blive klogere på kunstprocessen, købe kunst til hjemmet eller bare få stillet sin nysgerrighed, håber alle kollektivets beboere, at deres studie kan være med til at opfordre til mere kreativitet – og dermed glæde – blandt byens borgere.

“Creativity really is the best drug,” indskyder Liucija og smiler.

Læs mere om arrangementet her.

Hvad: Åbent hus hos Backyart Studios
Hvor: Baggården, Svendsgade 6
Hvornår: Lørdag den 4. juni, kl. 11.00-20.00