Ny bilelevator indvies på Østre Havn: Kom og prøv flere fede biler

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I morgen, torsdag den 29. november kl. 11, sætter borgmester Thomas Kastrup-Larsen sig bag rattet for at køre – ikke klippe – det røde bånd over, når boligkomplekset SILOENs nye bilelevator indvies på Østre Havn.

Østre Havn er en bydel der i disse år gennemgår en transformation fra industrihavn til en moderne bydel med ungdomsboliger, ejerboliger, vidensvirksomheder, uddannelser og havneaktiviteter.

Mange nye bygninger er allerede skudt op, og en af dem er boligkomplekset SILOEN, der  slog dørene op til indflytning tidligere på efteråret.

Snoren køres over

Under SILOEN har man bygget en moderne parkeringskælder, og netop parkeringskælderen vil danne rammen om et spændende event torsdag formiddag.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen sætter sig bag rattet i en Audi RS3, hvorefter han vil trykke på speederen og køre det røde bånd over for at markere indvielsen af en helt ny og moderne bilelevator.

Det er blot den anden bilelevator i hele Aalborg, hvor den første blev etableret ultimo sidste år på Godsbanen.

Til indvielsen vil der være mulighed for at se og prøvekøre fire af Audis nye topmodeller – Q8, SQ5, RS3 og A6 – og komme op og se en af de nye, eksklusive prøvelejligheder.

I parkeringskælderen vil der desuden være tapas og et glas til ganen.

Hos ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen, der har stået for salget af lejlighederne i SILOEN, glæder man sig over den nye bilelevator:

“Bilelevatoren passer godt ind i de nye og moderne omgivelser på Østre Havn og er samtidig med til at gøre lejlighederne i SILOEN endnu mere eksklusive. Elevatoren, der er en udvidet model med plads til større biler, har fjernstyring, og den kan derfor let betjenes inde fra bilen,” fortæller Per Severinsen, som er projektsalgsleder hos Thorkild Kristensen.

Elevatorprojektet har været en succes

Det er installations- og servicevirksomheden Nordelektro fra Aalborg, som har leveret og installeret bilelevatoren, og ifølge salgschef hos Nordelektro Jesper Simonsen har elevatorprojektet været en succes:

“Vi har haft et rigtig godt samarbejde med A. Enggaard omkring projektet. Det er altid en fornøjelse at arbejde sammen med en anden Aalborg-virksomhed, så det vil vi gerne bakke op om. Derudover er det en fordel, at vi er så tæt på i forhold til service – skulle der, mod forventning, opstå et uforudset problem, er vi altid lige i nærheden og kan stå klar i løbet af få minutter,”siger han og fortsætter:

“Det særlige ved elevatoren er, at den har en såkaldt nordisk pakke, som betyder, at den er tilpasset det hårde nordiske klima med regn, sne og kulde.

Alle overflader er derfor udført i en meget hårdfør kvalitet af rustfrit stål, og derudover er der riste i gulvet og varme i panelerne, så der ikke kan ligge sne og dørene ikke fryser fast. Det bevirker, at driften optimeres.”

Udover A. Enggaard og Nordelektro er bilforhandleren Audi Aalborg og ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen også med til at arrangere indvielsen af SILOENs bilelevator, som finder sted på Østre Havnegade 40 i Aalborg.

Bo helt majestætisk: Historisk herskabsvilla sat til salg tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
foto: Thorkildkristensen.dk
foto: Thorkildkristensen.dk

Mange drømmer om en bolig, der ikke er som alle andre.

Kan man kombinere det med masser af plads i rolige omgivelser tæt på bylivet, så er man tæt på at have en drømmebolig for de fleste.

Drømmen kan nu blive indfriet i denne historiske herskabsvilla på Storskovvej 25 i Dronninglund, der er opført i 1939  som en hofjægermesterbolig, og langt fra er som alle andre boliger i boligmagasinerne.

Karen Blixens grandfætter, Hofjægermester J.C. Esbern de Folsach, opførte ejendommen – og du kan nu, ligesom ham, blive ridder af din egen gård.

Koster 7,5 mio. Kr.

Den store skovridergård er sat til salg for 7,5 millioner kroner ved Thorkild Kristensen.

Det er de færreste boliger i Nordjylland, der rummer både denne størrelse både på bolig- og grundareal, og det gør det oplagt at kombinere boligen med erhverv.

Ejendommen har et boligareal på 541 m2, samt et kælderareal på 136 m2 med blandt andet en vinkælder. Ejendommen er bygget i en herskabelig stil med mange unikke detaljer, der passer godt ind i de smukke naturomgivelser.

foto: Thorkildkristensen.dk

Grunden på de knap 6.500 m2 byder på en parkgrund med et fornemt indgangsparti med smedejernslåger, som man møder, når man kører ind til boligen.

Det bliver endnu mere majestætisk end det, når man kører op ad en flot allé, som fører til en cirkelrund plads mellem de to vinklede bygningslænger.

Ejendommen er indenfor de senere år blevet renoveret med stor respekt for de oprindelige detaljer og byggestil.

De nuværende sælgere har haft stor fokus på de mange fede detaljer, hvilket man i høj grad kan se, når man kigger billederne igennem på mæglerens hjemmeside.

Det er ikke kun indvendigt, der er kræset for detaljerne.

På ejendommens sydlige og vestlige side er der indrettet store, delvist overdækkede terrasser, og her kan man sidde og skue direkte ind i den fredfyldte skov.

foto: Thorkildkristensen.dk
foto: Thorkildkristensen.dk

Bosætter man sig her flytter man ind i en bolig med et stilfuldt og unikt interiør med store naturoplevelser i gåafstand, og så er det kun 20 minutters kørsel fra Aalborg.

Uanset om man er en stor familie eller erhvervsdrivende, så byder ejendommen på mange formål. En skov hvor familiens børn kan bygge mere end én hule, og en ejendom hvor møder kan afholdes på adressen.

Du kan finde mere info omkring ejendommen her.

Byprojekt får stor opmærksomhed: Aalborg nomineret til national byplanspris

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Dansk Byplan Laboratorium har netop offentliggjort, at Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune er blandt de tre nominerede til Byplanprisen 2019.

”Vi er i fællesskab blevet nomineret for den gennemgribende omdannelse af Kildeparken i det østlige Aalborg.

Juryen har hæftet sig ved, at vi på forholdsvis kort tid er lykkedes med at skabe en positiv udvikling i et udsat boligområder.

Det er sket med afsæt i den helhedsplan for Kildeparken, som blev godkendt for kun syv år siden, og som har effektivt har koblet det store boligområde på de massive investeringer i bydelen”, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Tjener som inspiration

Juryen fremhæver i nomineringen ”den klare fortælling og vision, innovationskraften, samarbejdet mellem aktørerne og den konsekvente kobling mellem investeringerne på tværs af parter og kommunale sektorer.

Modellen kan tjene som inspiration for andre kommuner og boligorganisationer, der skal i gang med den svære opgave det er at vende en negativ spiral i et udsat boligområde”.

Byplanprisen bliver givet til en kommune, region eller organisation for en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer. Ole Nielsen siger videre:

”Hidtil har det været kommuner alene, der er blevet nomineret til prisen, så vi kan godt tillade os at være stolte over, at vi er kommet med i dette selskab.

Og hos Aalborg Kommune er man ikke uvant med at være med i opløbet, for så sent som i 2016 vandt kommunen prisen.”

Flere store skridt mod et attraktivt område

Det første skridt til forandringen af Kildeparken blev taget med opførelsen af Sundheds- og Kvartershuset på Blåkildevej, der i dag rummer læger, apotek, fysioterapeuter, politi, fitness, cafe og socialøkonomiske virksomheder – og tjener som et centralt mødested.

Efterfølgende er flere end 1.000 boliger fra 1970’erne blevet gennemgribende renoveret og der er skabt stor variation i udbuddet af boligtyper.

”Området har fået et generelt arkitektonisk løft ved udvikling af nye rækkehuse og tagboliger, mens seks privatopførte punkthuse har medvirket til fortætning midt blandt de almene boliger. En omskabelse, som vi er glade for, at også Dansk Byplan Laboratorium har fået øje på”, siger Ole Nielsen.

De tre nominerede til Byplanprisen 2019 er Aabenraa Kommune, Partnerskab for Vestkystturisme (11 kommuner og tre regioner) samt Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune. Vinderen bliver afsløret i forbindelse med Byplanmødet i oktober 2019.

Gode nyheder til Aalborgs midtby: Her kommer der snart 105 nye p-pladser

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Dimension Design
Visualisering: Dimension Design

Længe har manglen på parkeringspladser i midtbyen været et omdiskuteret emne.

I forbindelse med åbningen af Budolfi Plads i starten af november, er der også godt nyt til Aalborgs billister.

105 offentlige parkeringspladser i hjertet af Aalborg

Vi kan se frem til et storartet smukt område, når Budolfi Plads en dag står helt klar, og det forventes at blive et særdeles attraktivt område.

En anden god nyhed i forbindelse med det nye områder er, at der står hele 105 nye P-pladser klar i den nye parkeringskælder under Budolfi Plads.

Parkeringen bliver i kælderen under pladsen, hvor bilerne har adgang til parkeringskælderen fra Vingårdsgade.

“Parkeringskælderen er i niveau med Vingårdsgade, så bilisterne skal ikke køre ned af en stejl og smal rampe for at komme ind i kælderen.

Kælderen har faktisk mere karakter af overdækket parkering” fortæller Mikkel Højsleth fra Budolfi Plads A/S.

Her bliver der god mulighed for at parkere, imens der blandt andet kan handles dagligvarer i den nye Rema 1000 forretning.

Visualisering: Dimension Design

Allerede nu kan Mikkel Højsleth fortælle, hvad taksten bliver:

“Bilisterne kan holde i parkeringskælderen for 16 kr. i timen.”

Det forventes at parkeringspladserne kan tages i brug i starten af november, når Budolfi Plads åbner igen.

Flere trafikale ændringer i midtbyen

En stor del af området omkring Budolfi Plads, er blevet omdannet for fremover at blive til en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum, og medvirker til at sammenbinde gågaderne omkring Plads.

Vingårdsgade vil fortsat være åbent for bilister, men dele af Algade er blevet lukket ned for den tunge – og parkerings-søgende trafik.

Algade vil fremover tilgodese fodgængere og cyklister med undtagelse af nødvendig varekørsel med forbindelse til gadens butikker samt renovation.

Det forhenværende lyskryds er nu lavet til en skøn gå-plads med parkering til cykler.

Midtbyen får endnu flere trafikale ændringer, hvor Nytorv snart skal omdannes til et grønnere område uden busser og med en supercykelsti.