ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjyske sygehuse melder ud: Gravide kan blive nødt til at føde uden sin partner

Af Michael Qureshi

For mange gravide er den sidste tid op til fødslen spændende.

Men nu kan tiden grundet Corona-krisen godt blive mere end spændende end godt er. For man kan nemlig i værste tilfælde ende med at skulle føde uden sin partner ved sin side.

Det melder Region Nordjylland ud onsdag morgen i en pressemeddelelse.

Det bliver nemlig sådan, at så længe Corona-virussen fortsætter med at brede sig i Danmark, så er man nødt til at tage helt særlige forholdsregler på de nordjyske hospitaler.

Hvis din partner viser tegn på sygdom eller rent faktisk er smittet med Corona-virus, så må partneren ikke komme med på hospitalet til fødslen før han eller hun har været uden symptomer i 48 timer.

Må medbringe en anden rask pårørende

Dermed kan gravide risikere at måtte føde uden at have sin partner ved siden af. I stedet må man medbringe en anden rask pårørende til fødslen.

En hjemmefødsel er heller ikke tilladt i disse stunder.

Hvis den fødende selv har symptomer på coronavirus, altså hoste, ondt i halsen og feber, så skal man ud fra forsigtighedsprincip testes, hvis man skal føde på en af regionens fødeafdelinger.

“Det er en stor begivenhed, når man bliver forælder til et barn, og vi ønsker at gravide og fødende skal have den bedst mulige oplevelse, når et barn kommer til verden.

Men på grund af udbruddet af COVID-19 er vi desværre nødt til at foretage en række ændringer inden for fødselsområdet, ligesom inden for andre områder i hospitalsvæsnet, og vi håber på forståelse for denne ekstraordinære situation, siger Thomas Larsen, lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland.

Del artikel