Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Programmet er på plads: Nibe Festival afslører de sidste kunstnere

Af Nathalia Hentze Nielsen

Programmet for årets Nibe Festival bliver mere og mere imponerende.

Senest har festivalen afsløret, at Folkeklubben, Walter Trout, Annika Aakjær, ItaloBrothers og Gobs gæster Skalskoven.

Før det har de annonceret store navne som Zara Larsson, Lukas Graham, The Minds of 99, OneRepublic, Nik & Jay og mange flere.

Nu smider Nibe Festival resten af programmet på de fire scener op med legendariske Dizzy Mizz Lizzy, Brian Downey, Hans Philip, Sanne Salomonsen feat. Electric Guitars og Lars Lilholt Band.

”Vi er meget tilfredse med årets line-up.

Det har den bredde, som et Nibe-program skal have og er heldigvis også meget rost.

Vi hører det tydeligt på ”gaden”, på de sociale medier, og vi kan også klart se det på vores billetsalg, som går helt forrygende,” udtaler festivaltalsmand Peter Møller Madsen i en pressemeddelelse.

Festivalen følger i løbet af få uger i øvrigt op med musikprogrammet på Grøn Scene, som er placeret på Camp Øst.  

Dizzy Mizz Lizzy  

To af de meget mindeværdige koncerter i Nibe har Dizzy Mizz Lizzy stået for.

Den første var i gennembrudsåret i 1996 i et stopfyldt telt, som dengang dannede ramme om festivalens største scene. Den anden på en meget varm festival i 2010, hvor rocktrioen spillede langt størstedelen af koncerten i eksplosiv sommerregn. 

Efter sigende går det danske rockflagskib efter sommeren i ”dok” i en periode. Lad os håbe, at pausen ikke bliver så lang som sidste gang, Dizzy Mizz Lizzy trak stikket. 

Brian Downey´s ALIVE AND DANGEROUS (IR)  

Det er en sand legende, som rammer Skalskoven.

Brian Downey var med til at stifte Thin Lizzy sammen Phil Lynott, og som de eneste var de to med fra start til slut inden det episke rockband, efter Lynotts alt for tidlige død, gik i opløsning. 

Downey har samlet et monsterstærkt hold anført af Matt Wilson, som både musikalsk, visuelt og i attituden næppe kommer tættere Phil Lynott. 

Glæd jer til en forrygende og legendarisk oplevelse med masser af ”spade”, og til hits som ”Jailbreak”, ”Whisky In The Jar”, ”Cowboy Song”, ”Dancing In The Moonlight”, ”The Boys A Back In Town”, “Rosalie” og “Still In Love With You”.  

Hans Philip  

Hans Philip var stor dengang han var en del af duoen Ukendt Kunstner. Så gik han solo og er nu hverken ”ukendt” eller stor, han er en kæmpe og enormt cool kunstner. 

Hans Philip åbner Blå Scene fredag d. 30. juni, og den står både på sprøde numre som ”Drenge & Piger”, ”Dagdrøm” og ”Siger Ingenting” og garanteret også på ”Neonlys” og andre fede numre fra tiden med Ukendt Kunstner. 

Sanne Salomonsen feat. Electric Guitars  

Det er efterhånden voldsomt mange år siden, at rockmama Salomonsen besøgt Nibe.

Men Sanne Salomonsen kommer i år – ovenikøbet i en voldsom muskelfyldt udgave med Electric Guitars. 

Sanne spiller Blå Scene. 

Lars Lilholt Band  

Lars Lilholt Band var Nibes første ”rigtige” hovednavn tilbage i 1988.

Dengang var der én scene på festivalen – et stort markedstelt, som man kaldte det. Og netop Lilholt-koncerten blev første gang, de fyldte teltet. 

Mange årtier er gået, og Lilholt har siden spillet vanvittigt mange koncerter på Stor Scene. Nu er Lars Lilholt Band så tilbage under teltdugen, når de fredag kl. 21 leverer forrygende fest og fællessang. 

Populære artister sikrer fremtiden  

Dansk musik har det bedre end måske nogensinde.

Nibe har allerede offentliggjort masser af fremadstormende navne, men der er heldigvis ingen ende på talentmassen.  

Zar Paulo spillede Nibe i 2022 og er siden stort set bare blevet større og større.

De spiller Reservatet, akkurat som Pauline, som har fået masser af airplay med ”Ny & Næ” og ”Noget For Nogen”.

Det har Svea S også og debuterer derfor på Nibe med sprøde singler som ”Langt Imellem”, ”Forfra”, fortolkningen af ”Dansevise” og hittet ”Hey Far”. 

Kalaset spillede Nibe i 2022, som vinder af Quasar. I år spiller de også, for siden er det kun gået én vej – mod endnu mere airplay og popularitet og et større større publikum.

Ida Laurberg buldrer også afsted. ”Stimulanser”, hvor Tobias Rahim og Ida Laurberg ”battler” så smukt, åbnede døre for Ida Laurberg, men den smukke ”Puppy Dog Eyes” kom i 2016 og har tæt på 18 millioner afspilninger på Spotify.

Døren var altså allerede slået godt og grundigt ind. Og den står i øvrigt fortsat på vid gab med seneste single ”Terrier”. 

Katinka Bjerregaard har heldigvis også været på den danske scene i en del år.  Først som soloartist, og nu fuldbyrdet med Katinka Band. Det bliver nu endelig til første optræden på Nibe. 

Festen vi kender og elsker  

Nibe er helt sikkert også masser af genkendelighed. Sådan SKAL det være. 

Derfor er der et populært genvalg til hitmageren Jimilian, som gang på gang har væltet Nibe.

De to meget ønskede coverbands i Nibe, Die Herren og Almost AC/DC, laver som altid en fest. The Powls spiller for gud-ved-hvilken-gang Nibe – og overgås vel udelukkende af lokale The Bats, som i øvrigt var festivalens absolutte hovednavn i 1985.

Hardinger Band går under benævnelsen Shu-Bi-Dua 2.0 – og det er ikke uden grund.

Det er det heller ikke, når de endnu en gang spiller Nibe. Lågsus vender også tilbage. Sidste gang lavede de kæmpe fest på Stor Scene. Denne gang træder Pelle Peter Jencel, Nicolas Kawamura og duoens gæster op på Blå Scene.  

Sidst men ikke mindst, så er Allan Olsen – den folkekære nordjyske troubadour, tilbage i Nibe. Akkurat som Malte Ebert, der spillede Nibe 2022, rammer Skalskoven. 

Ungt og urbant – altid Nibe  

I Nibe virker det folkelige og festen altid, og fest laver den her håndfuld urbane artister altid. 

De Danske Hyrder har før væltet Nibe, intet her er forandret. Og er man i tvivl om Pattesutter kan det samme, så så masser af campister det på Grøn Scene under Nibe 2022.  

D1MA kommer buldrende og er absolut et af de bedste bud på en urban dansk mastodont. Singlerne ”Lidt Endnu” (Medima x D1MA), ”Drøm Mig Væk”, ”Don´t Phase Me” og remixet af ”Ferrari” har i den grad positioneret D1MA.  

Og det er eksklusive Baloosh helt sikkert også. ”Autobahn” sammen med Shooter Gang, ”Hele Tiden” sammen med L.O.C. og den smukke og dansevenlige ”Hayati” er allerede perler. Men her stopper det ikke – slet ikke.   

Med eget sub-label med giganten Spinnin´ Records har Hedegaard gjort, hvad kun stjerner som David Guetta og Tiësto har formået.

Next level bliver stort for den danske stjerne DJ, som bl.a. tidligere har gjort sig med ”Happy Home” med Lukas Graham, ”Twerk It Like Miley” med Brandon Beal og Christopher og ”Hey Ho” med Ude Af Kontrol. Her midt i klimaks spiller Hedegaard selvfølgelig Nibe. 

Stærke navne på Den Lille Fede  

Festivalens mindste scene, Den Lille Fede, har efterhånden udviklet sig til at blive en scene, hvor vækstlag, bredde og tradition går hånd i hånd. 

I år byder scenen bl.a. på: Goss, den helt unikke frontmand fra Reptile Youth, nordjyske Lise Ranks og bluesekvilibristen Mike Andersen. 

Maaneland spiller melankolsk pop/rock med fed udadvendt attitude. Aske Stubkjær skaber et jazzet univers og inviterer middagsgæsterne ind i en garanteret tiltrængt og dyb nydelse ved den intime scene. Det kan elektroniske Jessie Ka også, når hun altså ikke laver fest i up-tempo.  

Magiske og genfødte The Awesome Welles besøger Nibe for første gang, akkurat som hitmageren Ameli Dot. Tom Donovan, som hvert år stopfylder Den Lille Fede, er der også i år. 

Julie Ellinor hitter, forventeligt også på Den Lille Fede, og så ser festivalen vanvittigt meget frem til at præsentere fantastiske Lydmor og supersympatiske og i øvrigt også aktuelle Fallulah i de meget intime rammer. 

Er man til fed Thybo-humor, musikalsk hverdagspoesi, fællessang og halvbizarre covers af f.eks. Britney Spears, så bør man ikke drible ikke udenom Martin Kanstrup fredag kl. 15:00.  

Grøn Scene   

I løbet af kort tid offentliggør vi programmet til Grøn Scene på Camp Øst.

Igen fyldes Grøn Scene med masser af sprød pop og cool urban. Grøn Scene placeres centralt på Camp Øst – lige ved skovstien ind i festivalområdet. Området tilføres masser af atmosfære. Med andre ord et cool oplevelsescenter.   

De følgende navne er dem Nibe Festival senest har aflsøret:

Dizzy Mizz Lizzy, Brian Downey´s ALIVE And DANGEROUS (IR), Hans Philip. Lars Lilholt Band, Sanne Salomonsen feat. Electric Guitars, Hedegaard, Allan Olsen, Jimilian, D1MA, Malte Ebert, ANR LIVE, Pauline, Lågsus,Zar Paulo, Ida Laurberg, Kalaset, Svea S, Hardinger Band, Die Herren, Goss, Lydmor, Katinka Band, Almost AC/DC, The Powls, Fallulah, De Danske Hyrder, Martin Kanstrup, The Bats,  Pattesutter, The Awesome Welles, Baloosh, Lise Ranks, Jessie Ka, Aske Stubkjær, Julie Ellinor, Maaneland, Ameli Dot, Mike Andersen og Tom Donovan. 

Del artikel

Andre læser også