Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop afsløret: Så høj bliver Fårups nye rutsjebane

Af Emil Kjær Jørgensen
Illustration af Saven
Illustration af Saven

Fårup Sommerlands 2018 var et år fyldt med rekorder med 602.088 besøgende og ikke mindst omsætningrekord. 

Men rekorderne stopper bestemt ikke der. Fårup Sommerland har netop meldt ud, at gæsterne kan se frem til en stor nyhed i parken i 2020.

Der kommer nemlig en helt ny rutsjebane med navnet Saven. Den bliver parkens højeste forlystelse nogensinde og den eneste i Danmark, der kører både forlæns og baglæns.

Må bygge højere end nogensinde

Investeringen i Saven sker blandt andet som resultat af, at Fårup Sommerland ønsker at videreudvikle parkens oplevelser og sidste år med en ny lokalplan har fået tilladelse til at bygge højere end hidtil.

Rutsjebanen er således 24 meter høj, hvilket gør den til den højeste forlystelse i parken. Saven er derudover den første rutsjebane i Danmark, der kører både forlæns og baglæns, hvilket giver en helt anden oplevelse for dem, der prøver den.

Netop afsløret: Så høj bliver Fårups nye rutsjebane
Illustration af Saven

“Det har været meget vigtigt for os at finde en rutsjebane, som appellerer til en bred vifte af vores gæster, og samtidigt vil vi gerne skabe en helt ny type oplevelse. Vi er derfor utrolig glade for at kunne præsentere Saven.

Den er unikt designet til Fårup, og jeg kan garantere, at den er sjov for hele familien – både når den kører forlæns og også, når den kører baglæns! Samtidig kan hele familien være med, da det faktisk er muligt at prøve den af børn, så snart de er blevet 95 cm høje. Jeg er derfor overbevist om, at Saven vil være med til at skabe rigtigt mange grin og sjove oplevelser hos vores gæster, lyder det fra Per Dam i en pressemeddelelse.

Også nyheder i vente i denne sæson

Selvom mange af os glæder os til den helt nye rutsjebane i 2020, kan vi bestemt også se frem til sæsonen 2019.

“Vi er allerede godt i gang med projektudviklingen af Saven, og selvom det er svært at vente til 2020, så glæder jeg mig over, at vi også her til sæson 2019 har to rigtig sjove nye attraktioner.

Den første er Motorbøllen, en svingende karrusel med motorcykler m/ sidevogn, som kan prøves af gæster helt ned til 90 centimeter – den skal nok blive en favorit for vores yngste gæster. Samtidig har vi lanceret Nøddesvinget, der erstatter den mangeårige favorit Waveswinger.

Nøddesvinget er helt ny, den kan prøves, når man er 100 cm høj – og så kan også dén køre både forlæns og baglæns, så der skal nok komme masser af kildren i maven, når man suser rundt mellem træerne i Nøddesvinget.”

Del artikel