Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rekord: Fårup Sommerland præsenterer flot regnskab

Af Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

2018 blev et godt år for Fårup Sommerland.

Den gode sommer har haft positiv indflydelse på parkens netop afsluttede regnskab, som blandt andet viser rekordomsætning og et gæsteantal, der placerer sig blandt de højeste nogensinde – og den ekstreme varme tog endda toppen af besøgstallet i juli.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Fårup Sommerlands samlede omsætning steg i 2018 med 11,9 millioner kroner fra 125,6 millioner kroner i 2017 til 137,0 millioner kroner, som er parkens højeste omsætning siden åbningen i 1975.

Meget tilfredse med udvikling og resultat

Seneste omsætningsrekord blev sat i 2016 med 133 millioner kroner. Selskabets samlede resultat efter skat steg desuden fra 4,4 millioner i 2017 til 9,7 millioner kroner i 2018. Regnskabet placerer sig samlet som det næstbedste resultat i parkens historie og det bedste uden lancering af store nyheder samme år. Både direktion og bestyrelse er meget tilfredse med udviklingen og resultatet:

“Vi er fra bestyrelsens side tilfredse med udviklingen i forretningen og ser positivt på fremtiden med gode muligheder for videreudvikling. Der er det seneste år blevet arbejdet grundigt med parkens fremtidige udviklingsplaner og optimering af driften, så vi forventer, at de kommende år vil vise yderligere vækst med et tilfredsstillende resultat,” lyder det fra bestyrelsesformand i Fårup Sommerland, Ole Mølgaard.

I 2018 havde Fårup Sommerland i alt 602.088 besøgende, hvilket er 44.000 flere end i 2017, hvor besøgstallet blev negativt påvirket af den våde sommer. Det stabile, varme vejr i 2018 var med til at få besøgstallet op på niveau med tidligere år, og det vækker glæde hos direktør Per Dam:

“Jeg glæder mig særligt over den positive udvikling af gæster, som bringer os tilbage på niveau med besøgstallene fra 2014 til 2016, hvor vi ramte et højt og stabilt antal gæster. Parken rummer fortsat et stort potentiale, og Fårup vil i de i kommende år have fokus på investeringer i nye attraktioner. Det vil bygge yderligere ovenpå gæsteantal og parkens vækst.”

Flere nyheder i vente

Rekorden for antal besøgende blev sat i 2013 med 656.904 gæster – året, hvor parkens dyreste rutsjebane, Orkanen, blev indviet.

Til sæsonen 2019 er der blevet der gennemført investeringer for i alt 32 millioner kroner i Fårup Sommerland, heraf i to nye forlystelser for de mindste – Motorbøllen og Nøddesvinget.

Derudover er Hotel Fårup blevet udvidet med fire nye mødelokaler og to suiter. Samlet beskæftiger Fårup Sommerland 46 helårsansatte og omkring 470 har sæsonarbejde i forlystelsesparken.

Del artikel

Andre læser også