Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nedlægger hvide test-telte: Nyt stort Corona test-center etableres i Aalborg

Af Michael Qureshi

Aalborg Universitetshospital begynder nu arbejdet med at etablere mere permanente faciliteter til COVID-19 tests.

Det betyder et midlertidigt øget pres på parkeringspladserne foran Medicinerhuset.

Det skriver man i en pressemeddelelse.

Over de kommende måneder vil de hvide podetelte foran Medicinerhuset i Aalborg blive erstattet med pavilloner og en stor testhal, der kan sikre medarbejdere og borgere bedre forhold, når først vintermånedernes regn, sne og kulde for alvor sætter ind.

Kan øge testkapacitet

Samtidig giver de nye pavilloner mulighed for at øge testkapaciteten.

“Arbejdet med at opsætte de nye faciliteter begynder nu, og mens det står på, vil det desværre betyde en reduktion på omkring 40 parkeringspladser, hvilket uvægerligt vil være til gene for patienter og pårørende,” fortæller teknisk chef Flemming Dalberg Pedersen.

Pavillonerne og testhallen bliver etableret foran Medicinerhuset, og vil tilsammen give 800 kvadratmeter under tag.

Når først etableringen er afsluttet, vil det igen frigive parkeringspladser fra området, hvor de hvide telte i dag står.

“Det bliver desværre nogle trælse måneder, mens det står på, men på sigt betyder det bedre adgangsforhold for patienter og pårørende, idet man igen vil kunne passere gennem parkeringspladsen,” siger Flemming Dalberg Pedersen.

Få hjælp af De Frivillige

For patienter og pårørende vil der derfor være en god idé berede sig på parkeringsudfordringer, hvis man har en aftale på hospitalet.

Det er fortsat muligt at gøre brug af hospitalets korps af frivillige, som tilbyder at vente sammen med patienterne, mens de pårørende finder en parkeringsplads.

“Hvis en patient er dårligt gående eller ikke ønsker at vente alene, mens den pårørende parkerer, kan man ringe til De Frivillige, før eller når man ankommer til hospitalet, og aftale med dem, at de kommer ud og venter sammen med patienten. Telefonnummeret står tydeligt skiltet ved indgangen,” fortæller Flemming Dalberg Pedersen.

Kontrollen på pladserne vil desuden blive intensiveret for at sikre, at de kun benyttes af patienter og pårørende med ærinde på hospitalet.

Bliver stående til udgangen af 2021

De nye vintersikre pavilloner ventes at være klar til primo december, og planen er, at de skal blive stående frem til udgangen af 2021.

“Det er et udtryk for, at vi desværre må forvente, at coronaindsatsen kommer til at vare ind i 2021 og måske længere end det. Det indretter vi nu faciliteterne efter.

Når vi forhåbentlig er på den anden side, vil pavillonerne og hallen kunne flyttes med ud på det nye universitetshospital,” siger Flemming Dalberg Pedersen.

Det er ikke kun i Aalborg, at de hvide testtelte er ved at blive erstattet med mere permanente løsninger. I Hjørring og i landets øvrige regioner etableres der over de næste måneder lignende vintersikre faciliteter.