Musik, kunst og Street Food: Kunsten kører Summer Lounge igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Skulpturparken omkring Kunsten kommer igen til at summe af musik, hygge, streetfood, talks og ikke mindst kunst, når dørene for anden gang åbner til Kunsten Summer Lounge.

Sidste år var det et enormt populært tiltag, der også trak gæster som for første gang trådte inden for Kunstens lækre park og område.

Tuborgfondet og lokale virksomheder støtter i år eventet, som denne gang har skærpet fokus på at engagere endnu flere unge i samfundet.

Programmet er udvidet med talks med blandt andre Michael Kvium og den populære podcast-duo Fries Before Guys. Duoen bag den megapopulære podcast er faktisk her fra Aalborg, og den ene er datter af tidligere AaB-træner Allan Kuhn. Læs om dem her

Desuden er der flere pop-up-events, hvor der i øjenhøjde bliver diskuteret kunst, kultur og spørgsmål, som optager unge.

Kunsten er blandt de museer i Danmark, hvor unge udgør en stor del af de besøgende. Det er blandt andet sket gennem et fokus på nye måder at møde publikum på.

Loyaliteten hos den unge gruppe er lav, og det kræver et vedholdende arbejde, hvis de unge skal se museerne som et relevant sted, hvor man kan få oplevelser sammen med andre.

”Vi er et kunstmuseum, der hele tiden skubber grænserne for, hvad et museum kan og bør. Vi tror på, at vi sammen med andre kan skabe en bedre oplevelse, hvor en forståelse af samfundet kan opstå med udgangspunkt i billedkunsten. Derfor skabte vi sidste år Kunsten Summer Lounge, og med den store opbakning var det givet, at vi skulle fortsætte. Vi er derfor glade for opbakningen fra Tuborgfondet og de nordjyske virksomheder,” siger museumsdirektør Gitte Ørskou.

Lokalsamfund og kunst smelter sammen

Det har været afgørende for Kunsten at kunne skabe et program, hvor nysgerrighed over for kunst og samfundet, ny musik, hyggelige rammer og socialt samvær går op i en op i en højere enhed.

Programmet består derfor af live-musik med nye danske bands, kendte oplægsholdere, DJ’s, streetfood, talks om samfundsmæssige og kunstneriske spørgsmål og events af socialøkonomiske virksomheder.

”Det er et spændende format Kunsten afprøver, som bryder med den traditionelle museumsoplevelse og inviterer lokale aktører med til at skabe noget nyt sammen. Det giver besøgende og særligt unge mulighed for at komme tættere på deres lokalsamfund i samspil med Kunsten, som kan sætte en unik ramme for diskussioner om kunst, kultur og samfund i en afslappet sommerform,” siger direktør i Tuborgfondet Anne-Marie Skov.

Museumsoplevelse på en ny måde

Kunsten Summer Lounge skal hjælpe med at tiltrække et nyt publikum, men også at vise, at en museumsoplevelse kan foregå på mange måder.

Det kræver ikke nødvendigvis en stor forhåndsviden, da museet står parat til at hjælpe publikum i gang. En af tankerne bag er naturligvis at unge får øjnene op for Kunsten og får lyst til at besøge udstillingerne. Erfaringerne fra sidste år viste, at dette i høj grad lykkedes. Flere af gæsterne tegnede et års medlemskab af museumsklubben og besøgte museet efterfølgende.

”Hvis vi skal skabe den ønskede forandring og tiltrække et nyt publikum, er det nødvendigt at skabe et rum og et program, hvor det bliver let og attraktivt at gå fra ikke-bruger til bruger af museet – og måske endda frivillig medhjælper. Vi tror på, at det lykkedes.

Sammen med vores gode lokale samarbejdspartnere har vi skabt et stærkt program. Men vi krydser fingre for vejret” siget Gitte Ørskou.

Her er programmet denne sommer

13/6 Thøger Dixgaard Akustisk + Rosas Brevkasse
20/6 The Courettes + Michael Kvium
27/6 IAMMJ Akustisk + Fries before Guys
4/7 Uffe Lorenzen + talk med Uffe Lorenzen
11/7 Elisha
18/7 Barselona
25/7 Scapins Rævestreger (sommerteater i samarbejde med Aalborg Teater) + Navn endnu ikke offentliggjort
1/8 Katinka Akustisk + Fries before Guys
8/8 Bogfinkevej + Rosas Brevkasse
15/8 Fries before Guys + navn endnu ikke offentliggjort

Her er Samarbejdspartnere på Kunsten Summer Lounge

Råt & Godt er igen i år med til at opbygge loungen. Talk-programmet og flere af de socialøkonomiske events er skabt i samarbejde med Fokus Folkeoplysning.

Tuborgfondet og lokale virksomheder bakker op om Kunsten Summer Lounge sammen med Himmerland Boligforening, Spar Nord Bank, Aalborg Events og UCN.

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.