Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Blev bygget i Aalborg: Kæmpe krydstogtsskib er sejlet på skibskirkegården

Af Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

En stor og vigtig del af Aalborgs historie er Aalborg Værft, som i mange år beskæftigede tusindvis af indbyggerne i byen.

En af de største bedrifter var, da knap 4000 medarbejdere på Aalborg Værft byggede det enorme krydstogtsskib Magellan.

Da det stod færdigbygget i 1985 bygget for et britisk krydstogtsselskab var det dengang et af verdens største og mægtigste krydstogtsskibe.

Magellan hentede overskrifter i store internationale medier for sine imponerende 222 meter længde og med en kapacitet på knap 1500 gæster.

Læs også: Valentines Week i Aalborg i næste uge: Tre retter for 249 kr. fra flere af byens bedste

Blev bygget i Aalborg: Kæmpe krydstogtsskib er sejlet på skibskirkegården

Corona-krisen kostede skibet dyrt

36 år senere er mægtige Magellan dog sejlet på en berømt skibskirkegård i Indien. Ifølge den internationale brancheside Maritime Executive kostede Corona-krisen det imponerende skib livet.

I løbet af sommeren blev det solgt for 21 mio. kr. til det græske firma Seajets, hvilket var langt under markedsværdien.

Seajets havde håbet at få Magellan ud at sejle rundt omkring i internationale farvande, men Corona-krisen har ganske enkelt kostet branchen for mange penge.

Derfor er den nu sendt til skrot.

Blev bygget i Aalborg: Kæmpe krydstogtsskib er sejlet på skibskirkegården
Foto: VisitAalborg

Nåede flere sommerbesøg i Aalborg her til sidst

Hos Destination Nord er Lars Bech ansvarlig for krydstogtssæsonen i Aalborg, og han fortæller om Magellans genforening med Aalborg før den altså endte sine dage her i 2021.

“Magellan, der sejlede for det nu krakkede engelske rederi, Cruise & Maritime Voyage, nåede i juli 2015 – næsten på hendes 30 års “fødselsdag”, at blive genforenet med Aalborg.

Skibet med med 1250 gæster lagde til på Honnørkajen en varm juli dag.

Flere hundrede tidligere, og i øvrigt både stolte og rørte, medarbejdere fra Aalborg Værft, bevidnede stående det smukke gensyn og modtagelse på kajen.

Det blev i øvrigt også til tre yderligere sommerbesøg fra Magellan i både 2017, 2018 og 2019, inden skibet nu ender sine dage på den berømte skibskirkegård ved Alang,” fortæller Lars Bech i en mail til MigogAalborg.

Del artikel

Andre læser også