Husk romantikken: Her får du den bedste Valentines-date i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi er vilde med at integrere de amerikanske traditioner her i Danmark.

Det gælder i den grad også romantikkens store dag, når der hvert år den 14. februar fejres Valentines Dag.

Flere steder i Aalborg og nærområdet gør noget ekstraordinært ud af denne specielle aften, hvor man gerne må kigge sin elskede lidt dybere i øjnene og dyrke den romantiske stemning.

Her får du vores bedste bud på en lækker Valentines Date i Aalborg.

Restaurant Fusion – vind en ring

Restaurant Fusion på Havnefronten er i forvejen en af byens lækre restauranter med en formidabel udsigt og lækre rammer.

På Valentines Dag udlover de i samarbejde med guldsmed Henrik Ørsnæs en smuk 14 krt. hvidguldsring med 21 brillanter. Alle gæsterne på restauranten kan deltage i lodtrækningen om den fornemme præmie.

Læs mere her

Mortens Kro –  Valentines Menu og Love Songs

På Mortens Kro er man gode til at gå den ekstra mil for at forkæle gæsterne. Der er i den grad lagt op til en meget romantisk aften, hvis man tager på Mortens Kro onsdag.

Ud over en lækker perfekt sammensat Valentines Menu disker man op med roser, balloner, DJ Carsten Schmidt spiller de største love songs- samt lille overraskelse til at tage med hjem.

Hotel Viking – Valentines Ophold med spa og middag

Hvis man virkelig vil forkæle sin elskede i den kommende uge, så vil det specielle Valentines ophold på Hotel Viking, knap 35 minutters kørsel fra Aalborg, gøre underværker.

Det er med spa, bobler, middag, Fifty Shades Freed i biografen og en nat på hotellet.

Der er flere datoer i spil, så det er ikke nødvendigt, at det absolut skal være på selve Valentines Dag.

Læs mere om det her

Sørensens Café og Restaurant – Valentines Menu og ild i pejsen

Der bliver hyggeligt og intimt på Aalborgs nye spisested nede ved havnen. Sørensens byder eksempelvis på en lækker godt sammensat tre retters menu til kun 299 kr.

Bistro V – lækker Valentines Menu

Der er så hyggeligt på Bistro V med den gode udsigt og de lækre omgivelser. På Bistro V har de også sammensat en lækker tre retters Valentines Menu.

Og så får man endda en smuk rød rose oveni.

Musikkens Spisehus – Valentinsaften ved Fjorden

Det kan gløde op under ethvert par, når man spiser en intim middag nede på Musikkens Spisehus.

De har også fokus på en dejlig Valentines Dinner, og disker op med en lækker menu.

Du kan læse mere om det her

Restaurant Rusk – Kun levende lys i hele restauranten

De går all in på romantikken i den lille hyggelige restaurant i Brandstrupsgade. Og så hedder indehaveren jo meget passende Mikael Valentin. På Facebook skriver de;

100 FUNKLENDE STEARINLYS
Udover en lidt “ekstra” dessert, vil vi på aftenen skabe en ekstra intim og romantisk stemning ved udelukkende at tænde levende lys i restauranten. DÉT ER ROMANTISK.

Booker man inden 13. februar giver de endda en dessert gratis.

SushiMania XO – Valentines Menu

Will you be my Valentines, spørger SushiMania XO på deres Facebook-side. De har sammensat en helt speciel lækker menu til denne særlige aften.

Der er virkelig flot og eksklusivt inde i den forholdsvis nye restaurant, og det kunne være, at det var her, at parforholdet virkelig blev elektrisk.

MEAT – Valentines Menu og Cocktails i byen

Det bliver en aften i kærlighedens tegn på Restaurant MEAT i Vesterå. De har endda sørget for, at aftenen får en perfekt afslutning.

Efter middagen serveres der to gratis cocktails på The Drunken Flamingo.

Læs mere om det her

Helmuth Bar & Kitchen – Den fulde Valentines pakke

Det er gennemtænkt, hvad de leverer på den store Romance Aften på Helmuth på Boulevarden.

De skruer ned for lyset og op for romantikken med de bedste kærlighedshits og en lækker 3-retters menu. Her serveres bl.a. røde bobler, lækre tre retter og en After Dinner cocktail for 399 kr.

Karma Sushi – kærlighed for 2

Der serveres noget af byens bedste sushi på Karma Sushi. De disker selvfølgelig også op med den store kærlighedsmenu på onsdag den 14. februar.

Man kan vælge mellem to forskellige menuer kun til anledningen. Enten Kærlighed for 2 eller Valentinsmenu, som de lover, er den fulde oplevelse.

Denne artikel er ikke sponsoreret af nogle stederne – skulle du mene, at du har en helt særlig Valentines begivenhed på onsdag den 14. februar, så send en mail til michael@migogaalborg.dk

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.