Lavede rekordsalg i AKKC: Dunham tog Aalborg med storm i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
Det var ikke tilladt at tage billeder undervejs i showet - men her et ganske kort øjeblik hvor det var okay fordi Dunham tog et selfie med en fra publikum
Det var ikke tilladt at tage billeder undervejs i showet - men her et ganske kort øjeblik hvor det var okay fordi Dunham tog et selfie med en fra publikum

Klokken var lidt over 23 i aftes, da 2400 gæster i Aalborg Kongres & Kultur Center kom ud af Aalborghallen med ondt i maveregionen.

Forinden var de og artiklens forfatter inklusiv blevet revet rundt i latterkramper af den amerikanske komiker Jeff Dunham.

Han er den hurtigst sælgende kunstner nogensinde i AKKCs historie, hvor billetterne blev revet væk på under et par minutter. Lad os bare konstatere, at hypen var berettiget.

Dunham kom dog lidt skidt fra land, da han gik over 20 minutter forsinket på scenen, hvilket fik publikum til at klappe taktfast for at få ham på scenen. Men da han så dukkede op, var alle forført og underholdt fra første sekund.

En af de bedst tjenende komikere i verden

Jeff Dunham har skabt en kæmpe karriere og er en af de bedst tjenende komikere nogensinde ved at tale med dukker. Lyder det skørt? Dunham har kombineret evnen som fremragende bugtaler med at være en knivskarp komiker.

Selv om showet i hovedparten var indøvet, så sad man hele tiden med fornemmelsen af, at Dunham improviserede flere steder. Blandt andet da en af publikummerne på de forreste rækker efter kort tid rejste sig for at gå på toilettet.

Mens hun var på toilettet fik Dunham udfrittet kæresten om hendes navn og job, og derfra sørgede han for, at hun kom i spotlyset, da hun vendte retur.

Hans elegante evne til hele tiden derefter at vende retur med små jokes undervejs refereret til hende, viste tydeligt Dunhams store forcer.

Kom helt ind i privaten hos stjernen

Skal man finde et mindre kritikpunkt er det nok, at den første del af showet (ca. en time) blev brugt uden dukkerne, hvor Jeff Dunham derimod inddragede os som publikum i sit privatliv på godt og ondt.

Det var hylende morsomt at komme med ham til gynækologen sammen med hustruen, og han havde intet imod at gøre grin med sine egne børn. Intet var frelst for Dunham, og det gjorde intro-delen levende, personlig og morsom. Alligevel var det som om, at man bare sad og ventede på de “rigtige” stjerner.

Så kom de ellers endelig. Dukkerne som Jeff Dunham har gjort til legender på verdensplan. Hundrede millioner af mennesker verden over har på Youtube, Netflix, Facebook etc set de berømte dukker som surmulen Walter, trailerpark-fyren Bubba J, den skøre Peanut og selvfølgelig stjernen over dem alle; Achmed the Dead Terrorist.

Som Dunham selv nævnte, så synes selv terrorister i Mellemøsten, at Achmed er totalt sjov.

Europa-premiere på en helt ny figur

Dunham introducerede også Aalborg for en helt ny karakter. Det var Bob. Et rystende nervevrag som arbejder som Donald Trumps personlige rådgiver i White House. Det var en god måde at få bragt det politiske tema som hærger USA lige pt ind i sit show uden han egentlig valgte side, for der var også masser af stikpiller til The Clintons.

Det der giver showet topkarakterer fra vores stol, var den måde, som Jeff Dunham formåede at inddrage Aalborg og Danmark på i showet. Det var tydeligt, at han havde været rundt i byen og suge indtryk til sig. Vi kunne jo også selv fortælle om, at han havde spist på Mortens Kro mandag aften.

Dunham var en verdensstjerne, men han skabte lokalfølelse blandt alle i salen omkring Aalborg, og det er ret godt ramt. Det sidste geniale var, at flere af de tilstedeværende i salen før showet havde fået lov til at skrive spørgsmål til Achmed – og det var helt forrygende, hvor snappy svar der kom fra den benede terrorist.

Jeff Dunham er i den grad den nye AKKC-direktør Nicolaj Holms værk. Det er nu, at Holm virkelig sætter sit præg på “det nye” AKKC med hotte musicals og så et navn som Dunham. Det tegner rigtig godt med Holm i direktørstolen. Få gerne Dunham tilbage i 2019.

Seks stjerner herfra.

Ellers så siger vi bare;

“Silence … or I kill you”.

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her