Lavede rekordsalg i AKKC: Dunham tog Aalborg med storm i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
Det var ikke tilladt at tage billeder undervejs i showet - men her et ganske kort øjeblik hvor det var okay fordi Dunham tog et selfie med en fra publikum
Det var ikke tilladt at tage billeder undervejs i showet - men her et ganske kort øjeblik hvor det var okay fordi Dunham tog et selfie med en fra publikum

Klokken var lidt over 23 i aftes, da 2400 gæster i Aalborg Kongres & Kultur Center kom ud af Aalborghallen med ondt i maveregionen.

Forinden var de og artiklens forfatter inklusiv blevet revet rundt i latterkramper af den amerikanske komiker Jeff Dunham.

Han er den hurtigst sælgende kunstner nogensinde i AKKCs historie, hvor billetterne blev revet væk på under et par minutter. Lad os bare konstatere, at hypen var berettiget.

Dunham kom dog lidt skidt fra land, da han gik over 20 minutter forsinket på scenen, hvilket fik publikum til at klappe taktfast for at få ham på scenen. Men da han så dukkede op, var alle forført og underholdt fra første sekund.

En af de bedst tjenende komikere i verden

Jeff Dunham har skabt en kæmpe karriere og er en af de bedst tjenende komikere nogensinde ved at tale med dukker. Lyder det skørt? Dunham har kombineret evnen som fremragende bugtaler med at være en knivskarp komiker.

Selv om showet i hovedparten var indøvet, så sad man hele tiden med fornemmelsen af, at Dunham improviserede flere steder. Blandt andet da en af publikummerne på de forreste rækker efter kort tid rejste sig for at gå på toilettet.

Mens hun var på toilettet fik Dunham udfrittet kæresten om hendes navn og job, og derfra sørgede han for, at hun kom i spotlyset, da hun vendte retur.

Hans elegante evne til hele tiden derefter at vende retur med små jokes undervejs refereret til hende, viste tydeligt Dunhams store forcer.

Kom helt ind i privaten hos stjernen

Skal man finde et mindre kritikpunkt er det nok, at den første del af showet (ca. en time) blev brugt uden dukkerne, hvor Jeff Dunham derimod inddragede os som publikum i sit privatliv på godt og ondt.

Det var hylende morsomt at komme med ham til gynækologen sammen med hustruen, og han havde intet imod at gøre grin med sine egne børn. Intet var frelst for Dunham, og det gjorde intro-delen levende, personlig og morsom. Alligevel var det som om, at man bare sad og ventede på de “rigtige” stjerner.

Så kom de ellers endelig. Dukkerne som Jeff Dunham har gjort til legender på verdensplan. Hundrede millioner af mennesker verden over har på Youtube, Netflix, Facebook etc set de berømte dukker som surmulen Walter, trailerpark-fyren Bubba J, den skøre Peanut og selvfølgelig stjernen over dem alle; Achmed the Dead Terrorist.

Som Dunham selv nævnte, så synes selv terrorister i Mellemøsten, at Achmed er totalt sjov.

Europa-premiere på en helt ny figur

Dunham introducerede også Aalborg for en helt ny karakter. Det var Bob. Et rystende nervevrag som arbejder som Donald Trumps personlige rådgiver i White House. Det var en god måde at få bragt det politiske tema som hærger USA lige pt ind i sit show uden han egentlig valgte side, for der var også masser af stikpiller til The Clintons.

Det der giver showet topkarakterer fra vores stol, var den måde, som Jeff Dunham formåede at inddrage Aalborg og Danmark på i showet. Det var tydeligt, at han havde været rundt i byen og suge indtryk til sig. Vi kunne jo også selv fortælle om, at han havde spist på Mortens Kro mandag aften.

Dunham var en verdensstjerne, men han skabte lokalfølelse blandt alle i salen omkring Aalborg, og det er ret godt ramt. Det sidste geniale var, at flere af de tilstedeværende i salen før showet havde fået lov til at skrive spørgsmål til Achmed – og det var helt forrygende, hvor snappy svar der kom fra den benede terrorist.

Jeff Dunham er i den grad den nye AKKC-direktør Nicolaj Holms værk. Det er nu, at Holm virkelig sætter sit præg på “det nye” AKKC med hotte musicals og så et navn som Dunham. Det tegner rigtig godt med Holm i direktørstolen. Få gerne Dunham tilbage i 2019.

Seks stjerner herfra.

Ellers så siger vi bare;

“Silence … or I kill you”.

White Guide: Disse fem er Nordjyllands bedste restauranter

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle her på MigogAalborg mandag, så fik Aalborg-restauranten Textur tildelt prisen som Årets Smæk for Skillingen i hele landet.

Det gjorde de, da anerkendte White Guide – Nordens svar på Michelin – uddelte deres årlige priser i forbindelse med lanceringen af Guiden for 2019.

Netop den spritnye guide har vi så kigget lidt nærmere på.

White Guide har i årets løb besøgt et hav af restauranter i hele Norden, og man kan nu i 2019 guiden se, hvem der er deres bud på den bedste restaurant i landet og ikke mindst i de forskellige regioner.

Vores øjne spottede straks, hvem White Guide har vurderet som Mesterklasse i Nordjylland. Dem er der fem af heroppe.

Villa Vest topper i Nordjylland

Bedst placeret i Nordjylland er Villa Vest i Lønstrup, som er placeret som nummer 30 i White Guide. De har fået karaktererne 35/79 hvor de første pointantal udelukkende er på maden, mens de andre gælder omgivelser, service, komfort etc.

Lige i hælene på Villa Vest kommer Vendia Gourmet i Hjørring, som er nr. 39 karaktererne 34/77.

Den tredjebedste restaurant i Nordjylland ifølge White Guide er Ruths Gourmet som nr. 43 med 33/80. Dermed scorer Ruths Gourmet højest på den sidste kategori af alle i Nordjylland.

Derefter finder man Aalborg-restauranten Tabu som nr. 49 med 33/79. Tabu lå nummer 25 sidste år og bedst i Nordjylland, så der er noget at revanchere til næste år for Michael Miv og Tabu-teamet.

Sidst men ikke mindst finder man Skagen-restauranten på Brøndums Hotel, der ligger nr. 54 med 32/78.

Alle fem placeret i kategorien Mesterklasse lige efter den øverste kategori, der hedder Global Mesterklasse.

Noma topper ikke overraskende hele White Guide-listen, og blev også mandag kåret til Årets Restaurant af White Guide.

Her er Nordjyllands 5 bedste restauranter

30. Villa Vest (Lønstrup) 35/79
39. Vendia Gourmet (Hjørring) 34/77
43. Ruths Gourmet (Skagen) 33/80
49. Restaurant Tabu (Aalborg) 33/79
54. Brøndums Hotel (Skagen) 32/78

Her er de bedste Aalborg-restauranter ifølge White Guide

Mesterklasse
Restaurant Tabu

Meget god klasse
Textur
Applaus
Mortens Kro
Bühlmann
Fusion
Bistro Dejavu

Her er Årets Priser ved White Guide

Årets Restaurant: Noma (Kbh)

Årets Innovatør: Noma (Kbh)

Årets Feel Good oplevelse: Vesterøl (Læsø)

Årets Smag for Skillingen: Textur (Aalborg)

Årets nye Restaurant: Frank (Kbh)

Årets Vinoplevelse: Kong Hans Kælder (Kbh) 

Årets Vinkort: Kong Hans Kælder (Kbh)

Årets Kør Hjem Drikkevare menu: Geranium (Kbh)

Årets Øloplevelse: Selma (Kbh)

Årets Bæredygtige: Relæ (Kbh)

Årets Unge Kokketalent: Anika Madsen – Roxie (Kbh)

Årets Serviceoplevelse: Peter Fagerland (Slotskøkkenet/Dragsholm Slot)

Årets Dessertoplevelse: Slotskøkkenet/Dragsholm Slot

Årets Fiske- og skaldyroplevelse: Koks (Thorshavn, Færøerne)

Har flere lækre mærker: CC Woman har skabt et skønt kvindeunivers

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Dametøjsafdelingen CC Woman har i nu fem år delt lokaler med herretøjsforretningen, CC Christensen i Algade 13.

I første omgang blev der kun forhandlet brandet Esprit i afdelingen, og det er også stadig det brand, der vægtes højest i butikken.

Faktisk er CC Woman den eneste forhandler af Esprit i Aalborg.

For at skabe en bedre sammenhæng mellem kvinde- og herreafdelingen, blev der senere indført flere brands i afdelingen – herunder Tommy Hilfiger og Levete Room.

Inden CC Christensen overtog lokalerne i Algade, tilhørte de Vagn Larsen, som udelukkende solgte herretøj.

Mange forbinder derfor stadig lokalerne med herretøj og ved ikke, at der gemmer sig et lille, feminint univers i underetagen.

Nøje udvalgte brands og overskuelig shopping

I afdelingen har leder, Diana, Janne og Anne et godt indblik i, hvem deres kunder er, og hvad de søger.

Derfor har de valgt at skære helt ind til benet i forhold til de brands, de forhandler.

”Vores primære kunde er den lidt mere voksne pige, som tit mangler noget i kategorien mellem ung pige og dame.

Der kan vi mærke, at vi rammer et godt segment. Jeg tror der er mange kvinder derude, som søger det, vi har, men ikke har fundet os hernede endnu,” fortæller pigerne.

I mange forretninger kan man ofte bliver forvirret, hvis der er en masse forskellige brands i en forretning, og især hvis de hænger blandet.

Det er bestemt ikke tilfældet i CC Woman, hvor der fire nøje udvalgte brands.

De er placeret i hver deres område i afdelingen. Det gør shopping-oplevelsen overskuelig og ligetil.

 Disse brands er: Esprit, Tommy Hilfiger, Levete Room og Ichi.

”Vi har løbende sorteret lidt ud i nogle mærker, fordi vi ikke synes det passede ind, og ligeledes taget noget andre ind.

Jeg tænker, at vi er ved at være i mål med det udtryk, vi gerne vil give folk, og den stil, vi oplever, vores kunder efterspørger” fortæller Anne og tilføjer:

”Vi har gode mærker, som supplerer hinanden rigtig fint, hvor den samme ting ikke går igen, og hvor vi dækker forskellige prisklasser.

Her har vi Esprit og Ichi i den lidt billigere ende, hvor Tommy Hilfiger er det dyreste mærke vi har. Vores nye brand, Levete Room, placerer sig fint derimellem.”

Levete Room er nyt og unikt

Det økologiske og naturlige brand, Levete Room, er det nyeste brand i butikken. Faktisk er selve brandet helt nyt, og blev lanceret for under et år siden. Tøjet fra Levete Room skiller sig ud i butikken, med dets unikke boheme-inspirerede stil.

CC Woman var den allerførste fysiske butik i Aalborg til at få buddet om at forhandle det eksklusive brand.

I butikken kan man blandt andet finde en strikketrøje, hvor garnet er produceres af en lille italiensk familie og en nederdel, der er produceret af genbrugsflasker.

Det er en indikation på, at man med god samvittighed overfor miljøet kan bruge sine penge på Levete Room.

”Det fortæller lidt om, hvor unikke de enkelte styles er, og det må siges at være nogle specielle stykker tøj, som man ikke finder mange steder.

Ofte kan man ved andre brands godt finde de samme metervarer, men det er altså ikke tilfældet ved Levete Room – her er kvaliteterne og deres styles helt unikke,” fortæller Diana.

Instagram og Facebook kan du følge CC Womans dejlige kvinder og være de første til at se nye varer, opdage gode tilbud og deltage i konkurrencer.

CC Woman fejrer Black Friday på fredag med 25% på alle varer undtaget Tommy Hilfiger!

Som sendt fra himlen: Nu kan du få bragt Burger King ud i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Burger King PR
Foto: Burger King PR

Det er ikke valgmuligheder, der mangler, når vi her i byen har lyst til burger.

Aalborg er ramt af en decideret burger-epidemi, og nu melder en af byens helt store spillere sig ind med et ekstraordinært tiltag.

Burger King er nemlig gået sammen med Just Eat om at levere burgere til de sultne aalborgensere.

“Vores kunder har længe haft et brændende ønske om at få vores burgere leveret til døren, så det føles rigtig godt at kunne give danskerne en tidlig julegave.

Med Just Eat-samarbejdet mener vi, at vi har fundet en samarbejdspartner, der kan sikre, at de burgersultne danskere får levering af højeste kvalitet,” siger Sofie Navardsen, markedschef hos Burger King Danmark, i en pressemeddelelse.

Plej tømmermændende uden at forlade hjemmet

Konkurrenten McDonald’s leverer indtil videre kun i København, men Burger King har altså valgt at flere af Danmarks største byer skal have muligheden for at få leveret en Whopper ved døren.

Det gælder fra i morgen onsdag den 21. november i både Århus, Odense og altså her i Aalborg.

Just Eat er meget glade for det nye unikke samarbejde:

“Vi er enormt glade for at byde Burger King velkommen i Just Eat-familien. Burger King er mange danskeres go-to sted, når de vil spise en god burger, og vi er glade for nu at kunne bringe en af danskernes favoritter hjem i stuerne.

Nu går vi ind i en festlig højtid, og mon ikke der er nogle, der især vil glæde sig over at kunne klikke deres favorit burger hjem dagen efter en julefrokost eller 1. januar«,” siger Carsten Boldt, administrerende direktør i Just Eat.

Burger King kan bestilles direkte hjem til dig fra i morgen. Du kan bestille direkte hos Just Eat eller på Burger Kings hjemmeside.