Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det rullende Sommerkøkken: Lav gratis sommermad med lokale kokke

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: MADKULTUREN
Foto: MADKULTUREN

Mangler du inspiration til, hvad du skal lave i byen til sommer med venner eller familien? Og kunne du tænke dig, at I sammen tilbereder et nemt, velsmagende og grønt måltid mad?

Så har du i år mulighed for at besøge det ’Det rullende Sommerkøkken’ her i Aalborg.

I juli og august inviterer Madkulturen nemlig danskere og turister med i udekøkkenet i Aalborg, Aarhus, Odense og København.

Det rullende Sommerkøkken er en gratis madoplevelse i byrummet, hvor gæsterne – guidet af dygtige kokke – selv tilbereder et nemt og klimavenligt måltid af friske madvarer.

Gæsterne vælger selv hvilke af råvarerne, de vil bruge – og kokkene giver deres bedste tips og tricks til, hvordan de kan tilberedes til lette, velsmagende måltider.

Det rullende Sommerkøkken: Lav gratis sommermad med lokale kokke
Foto: MADKULTUREN

Sådan kommer det til at foregå

Første stop på ruten er her i Aalborg, hvor Fødevareministeren vil lave mad sammen med sommergæsterne onsdag den 7. juli klokken 11.00-12.00. Det foregår på Honnørkajen i Aalborg.

Det rullende Sommerkøkken vil være i Aalborg den 7.-10. juli og der er åbent for gæster kl. 11-14 og kl. 16-19 hver dag.

Her i Aalborg er det Rasmus Klausen fra Nordjysk Mad og Turisme og Helen Jensen, ejer af Ulla Terkelsen London, der kommer og laver mad.

Alle kan deltage og det er ganske gratis. Det foregår på den måde at man bare møder op på havnen, hvor der vil være et rullende madværksted og en masse råvarer.

Kokken og Madkulturens medarbejdere vil hjælpe gæsterne i gang med at lave noget lækkert klimavenligt hverdagsmad. Man kan naturligvis spise det mad, man har tilberedt efterfølgende.

Det rullende Sommerkøkken: Lav gratis sommermad med lokale kokke
Foto: MADKULTUREN

En del af gastronomiscenen

Det rullende Sommerkøkken er en del af regeringens sommerpakke.

Madoplevelserne afvikles i samarbejde med lokale kokke, hvis hjerte banker for den bæredygtige hverdagsmad. Kokkenes deltagelse giver mulighed for at sætte fokus på den gastronomiske scene.

Jeg glæder mig super meget til at sparke gang i denne her turne. Og især til at se, hvordan lokale kokke kan inspirere børn og voksne til at lave nem, grøn og lækker hverdagsmad. Det er kendt viden, at den mad vi spiser, spiller en væsentlig rolle i klimakrisen.

Men hvis vi skal spise mere af det, der er sundt for os og klimaet, skal det virkelig også smage godt. Så jeg håber især, at det kan inspirere os, der måske synes, det kan være svært at finde ud af, hvordan man laver mad med flere grøntsager og mindre kød,” siger fødevareminister Rasmus Prehn.

Madlavning på den bæredygtige måde

Det rullende Sommerkøkken arrangeres og afholdes af Madkulturen, en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Madaktiviteterne i byerne skal give danskerne erfaringer med, hvordan de selv kan tilberede nem, grøn og lækker hverdagsmad.

Vores undersøgelser viser, at rigtig mange gerne vil spise mere klimavenligt, men grøntsager og især bælgfrugter er en udfordring. Det kræver tips til tilsmagning og tilberedning at få det grønne til at fylde endnu mere i vores hverdagsmad.

Her er en unik mulighed for, at de kokke der brænder for bæredygtighed, kan give deres bud på, hvordan danskerne kan hjælpes til at spise mere klimavenligt – de gastronomiske fyrtårne er nemlig en del af løsningen, når det kommer til at lære danskerne at lave klimavenlig mad, siger Judith Kyst,” direktør i Madkulturen, og tilføjer

“Samtidig ved vi, at det netop er, når vi får lov at have maden mellem fingrene og afprøve teknikkerne under kyndig vejledning, at vi efterfølgende tør kaste os ud i det derhjemme.”

Det gratis at deltage i Det rullende Sommerkøkken, og det kræver ingen forudgående tilmelding.

Det rullende Sommerkøkken besøger de fire store byer i disse uger:

– Aalborg uge 27

– Aarhus uge 28

– Odense uge 29

– København uge 31-34

Læs mere her.