Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frygter nedlukning: Aalborg Kommune søsætter øjeblikkeligt nye initiativer

Af Emil Kjær Jørgensen

Det går desværre kun én vej med corona-smitten i disse dage, og i dag trådte de delvise nedlukninger af blandt andet København, Århus og Odense Kommune i kraft.

Selvom Aalborg Kommune slap for særlige restriktioner i denne omgang, er smittetallene i kommunen desværre også alt for høje.

I går blev der konstateret 81 smittede i kommunen, mens tallet i dag er 69.

“Vi står i en situation nu, hvor der er risiko for, at smitten kan løbe løbsk, og vi derfor kan se frem til yderligere restriktioner i Aalborg,” fortæller rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen, Mads Duedahl.

Hvis stigningen i smitten fortsætter i samme tempo, vil Aalborg inden længe når samme niveau som de nedlukkede kommuner.

“Det er meget vigtigt, at vi får testet så mange som muligt op til jul, hvor mange jo mødes med den nære familie, og måske smitter folk i risikogruppen uden man ved det,” siger Mads Duedahl.

Frygter nedlukning: Aalborg Kommune søsætter øjeblikkeligt nye initiativer
Mads Duedahl

Smitten går stærkt blandt de unge

Til MigogAalborg fortæller Mads Duedahl, at det særligt er blandt den unge befolkning fra 16-30 år, at smitten lige nu går rigtig stærkt.

Tirsdag morgen var alle uddannelsesinstitutioner i Aalborg Kommune derfor indkaldt til møde med Sundhedsudvalget, hvor det blev drøftet, hvordan smitten kan blive bremset.

“Det, der virker er tests, så vi kan isolere de smittede personer. Mange unge mennesker smitter hinanden, og derfor er det et oplagt sted at starte på uddannelsesinstitutionerne,” siger Mads Duedahl.

Testcentre rykker ud på uddannelsesinstitutionerne

Tidligere i dag kunne vi skrive, at alle elever på Aalborg Handelsskole nu vil blive testet for covid-19 – vel og mærke i skoletiden. Det er planen, at mange andre uddannelsesinstitutioner følger trop med lignende tiltag i den nærmeste fremtid.

Det er op mod 40.000 personer, der skal testes på meget kort tid, men Mads Duedahl forsikrer, at der er testkapacitet nok.

“Uddannelsesinstitutionerne og Region Nordjylland er i tæt dialog om, hvordan vi kan gøre det her på den smarteste måde.

Der er både mulighed for, at visse uddannelser kan sende en større gruppe ned til test på et aftalt tidspunk, og derudover kan man også rykke ud med et mobilt testcenter på uddannelser med over 500 personer,” siger Mads Duedahl.