Koncept vinder frem i Aalborg: Købsmæglerne tilbyder nu gratis pristjek på boliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Hvis du er boligsøgende, og har fundet drømmeboligen til salg, men er i tvivl om boligen har det rigtige prisskilt, så er der nu mulighed for at søge rådgivning om prisen – endda helt gratis.

Købsmæglerne, der har kontor i Aalborg, tilbyder at hjælpe boligkøbere på vej med et spritnyt tiltag;

Et gratis pristjek på det hjem, som du går og drømmer om.

Få et gratis pristjek på drømmeboligen

De seneste år har priserne på ejerboliger været skyhøje.

Som køber kan det ofte være ugennemsigtigt, om den pris drømmeboligen er sat til salg for, er den korrekte i forhold til boligmarkedet.

”De fleste købere stiller som regel sig selv spørgsmålet, om prisen er rigtig. Det vil vi rigtig gerne hjælpe med at belyse, fortæller Rasmus Andersen, som er indehaver ved Købsmæglerne, og fortsætter;

”Der er utrolig hård konkurrence for at få boligerne til salg, hvilket mange gange resulterer, i at der prøves meget optimistiske priser af.

Derfor bør man altid forholde sig kritisk til den, og få en uvildig second opinion. Det er det vi hermed giver kunderne – og endda ganske gratis.”

Vil gøre en forskel for køberne

Som boligsøgende, giver Købsmæglerne dig mulighed for at sende en forespørgsel på om den bolig, som du har forelsket dig i, har den rette pris i forhold til størrelse, beliggenhed og stand.

Ved en forespørgsel garanterer Rasmus og Thomas fra Købsmæglerne at vende tilbage med svar indenfor 24 timer på alle hverdage.

”Hver dag gør vi en stor forskel for mange købere, men vores opfattelse er, at hvis alle folk kendte til vores ydelser vil langt flere gøre brug af os.

Vi håber med dette, at mange flere boligkøbere vil få øjnene op for den store værdi, som vi kan give dem og dermed kan vi sikre, at flere kunder bliver hjulpet sikkert og trygt i mål med deres boligkøb,” fortæller Thomas Boe fra Købsmæglerne.

Tilbyder flere services

Købsmæglerne tilbyder ikke blot en typisk køberrådgivning, men de hjælper også boligkøbere i mål på flere områder.

Derfor er det en fordel at have en rådgiver i dit hjørne, når du ønsker at investere i mursten – hvad enten du er førstegangskøber, eller om du før har været på boligmarkedet.

Der tilbydes hjælp med en bolighandel fra start til slut.

Dette kalder de for “Tryghedspakken”.

Denne indeholder, at Købsmæglerne deltager helt fra første fremvisning og til rådgivning af overdragelsen af det nye hjem.

Boligkøbere, og især førstegangskøbere, kan få stor gavn af at søge rådgivning til købet. Herunder hører sig især rådgivning til juridisk gennemgang og enkeltydelser der kan bidrage positivt til et godt boligkøb.

Købsmæglerne tilsikrer en boligkøber samme ansvars- og forsikringsdækning som en boligadvokat.

Du kan læse mere om det gratis pristjek her.

Ikke kun for de velhavende: Spritten får også ungdoms- og seniorboliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Det store område i Aalborgs Vestby, der tidligere rummede De Danske Spritfabrikkers produktionsanlæg, er under markant forandring.

De fredede dele af fabrikken finder ny anvendelse – og området som helhed bliver fortættet med nybyggeri af både almene og privatfinansierede boliger, hvor byggeriet på de første 600 boliger er godt i gang.

Går man en tur forbi området, kan man allerede se de nye bygninger skyde højt i luften.

Taffeltårnet bliver blandet ungdoms- og seniorboliger

Nye beboere kan se frem til en bred diversitet i boligerne på det nye Spritten, hvor Taffeltårnet og Høkergården er i gang med at blive bygget.

”Vi har fornøjelsen af at være med til at kickstarte omdannelsen af Spritten, idet vi sammen med A. Enggaard opfører byggerierne Taffeltårnet og Høkergården.

Begge byggerier er tegnet af Årstiderne Arkitekter, mens Niras er bygherrerådgiver”, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Taffeltårnet, der kommer til at bestå af flere bygningsdele på fire til 16 etager, vil for Himmerland Boligforenings vedkommende rumme 15 seniorboliger og 24 ungdomsboliger, hvortil kommer et antal privatfinansierede lejligheder.

Mens ungdomsboligerne bliver på knap 50 kvadratmeter hver, bliver de to- til treværelses seniorboliger på 70 til godt 100 kvadratmeter.

”Taffeltårnets facader tager udgangspunkt i den nyklassicistiske stil, som præger arkitekt Alf Cock-Clausens bygninger på den gamle spritfabrik.

Der bliver selvfølgelig tale om en nyfortolkning, men man vil blandt andet kunne genfinde detaljer som materialesammensætning og udformning af vinduesområder”, fortæller Ole Nielsen.

Byggeriet rummer blandt andet en tagterrasse på 4. sal, placeret i midten af et grønt tag.

Her vil der være direkte sollys det meste af dagen og udsigt over såvel Spritten som Vestbyen og Fjordmarken.

93 ungdomsboliger i Høkergården

Når det gælder Høkergården, består Himmerland Boligforenings andel af 93 ungdomsboliger, hvortil kommer privatfinansierede boliger og en dagligvarebutik i stueetagen.

Byggeriet bliver på 5 til 11 etager. Til ungdomsboligerne, der alle er på knap 50 kvadratmeter, er der knyttet to tagterrasser med udsyn over henholdsvis Fjordmarken og Spritten, Fjordmarken og Limfjorden.

”Også for Høkergårdens vedkommende har vi tænkt i klare referencer til de eksisterende fabriksbygninger, der blev opført i begyndelsen af 1930’erne og betragtes som et hovedværk i dansk fabriksarkitektur.

Udgangspunktet er det oprindelige byggeris kombination af tegl og stål, hvor vi lader en tung teglbase spille sammen med en let konstruktion i aluminium”, fortæller Ole Nielsen.

De kommende afdelinger på Spritten understreger Himmerland Boligforenings stærke fokus på blandede byggerier – altså renoveringer og nybyggerier hvis beboerne har vidt forskellig uddannelse, beskæftigelse, alder, etnisk oprindelse, religion og social status.

Ifølge Ole Nielsen viser al erfaring, at jo mere diversitet et boligområde indeholder, desto bedre er det for dets udvikling:

”Det handler ikke udelukkende om at få blandet nationalitet og religion. Fokus er i høj grad også på at få skabt den rigtige sammensætning ud fra for eksempel beskæftigelse, alder, indkomst og uddannelse.

Denne forskellighed er noget, vi de seneste år har arbejdet målrettet med at understøtte forudsætningerne for, når vi renoverer og bygger nyt. Målet er at være med til at skabe mere tolerance, forståelse og medejerskab til eget boligområde.”

Ole Nielsen fortæller, at man også i projekteringen af Taffeltårnet og Høkergården har lagt vægt på, at de nye byggerier først og fremmest bliver en blanding af ejerformer og aldersgrupper – og det er håbet og forventningen, at de dermed kan danne rammen om et inspirerende møde på tværs af generationer, hvor beboernes forskellighed er med til at skabe og understøtte et interessant bymiljø.

Tjek dit postnummer: Så meget stiger din bolig i værdi

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Prisstigningerne på villaer og rækkehuse omkring København ser ud til at fortsætte, og resten af landet følger godt med.

Stigningerne bliver ikke så voldsomme som tidligere, men der er stadig fremgang i alle landets postnumre i de næste 12 og 24 måneder. Det viser en prognose over værdiudviklingen i hele landet fra Bolighed.dk.

Største stigninger i kommunerne omkring København

I de næste 12 måneder fortsætter tendensen til, at områder tæt på de store byer oplever fremgang.

Stigningerne bliver mest markante i København og i Nordsjælland, hvor husejerne kan finde de store smil frem i de næste 12 måneder. Tendensen er den samme omkring Århus, Odense og Aalborg.

”Renterne er faldet en del i de seneste måneder, og det betyder, at mange familier har mod på at bevæge sig ud på husmarkedet. Beskæftigelsen er stadig høj, og der er kommet godt gang i handlerne i det meste af landet”, siger administrerende direktør for Bolighed.dk, Christian Jaspers.

Han vurderer, at usikkerheden om de nye boligskatter ikke vil afholde køberne fra at slå til, når den rigtige bolig dukker op.

”De fleste køber et hus, fordi de har behov for et sted at bo. Og lige nu er det især de rekordlave renter, som får boligpriserne til at stige. I de kommende år får købere og sælgere god tid til at forberede sig på, hvad de nye boligskatter kommer til at betyde rundt omkring i landet”, siger Christian Jaspers.

Region Nordjylland: Top 5 over værdistigninger*

1                    9000 Aalborg                      53.479 kr.

2                    9210 Aalborg SØ                43.599 kr.

3                    9400 Nørresundby              41.399 kr.

4                    9200 Aalborg SV                40.563 kr.

5                    9220 Aalborg Øst               37.215 kr.

*For en villa eller et rækkehus på 140 kvadratmeter

Du kan selv tjekke dit postnummer lige her.

Ny statistik: Boligejere i Aalborg er benhårde forhandlere

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Der bliver ikke givet ved dørene i Aalborg Kommune, når prisen på boligen skal forhandles mellem køber og sælger.

Det viser beregninger lavet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit på baggrund af de seneste tal fra Realkreditrådet.

Fordel for købere og sælgere

I Aalborg Kommune bliver et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter udbudt til 2.123.000 kroner og solgt for 2.002.000 kroner.

Det svarer til et afslag på 121.000 kroner eller 5,7 procent, som er en smule lavere end første kvartal i år.

”De lave afslag vidner om, at der er balance mellem antallet af købere og antallet af sælgere.

Boligmarkedet er inde i en god gænge, og det er helt naturligt, at prisen justeres lidt undervejs i salgsperioden eller i de afsluttende forhandlinger mellem køber og sælger,” siger Tue Klinggaard, der er indehaver af danbolig Aalborg C.

I 10 ud af 11 landsdele er det gennemsnitlige afslag faldet i andet kvartal sammenlignet med kvartalet forinden. De lavere afslag er gode nyheder for både købere og sælgere, fortæller Carina Bach Kristiansen fra danbolig Aalborg C:

”For sælgerne betyder det, at det alt andet lige bliver nemmere at orientere sig mod en ny bolig, når de har et mere tydeligt indtryk af, hvad de kan forvente at få for deres eksisterende bolig,” siger hun og fortsætter:

”For køberne betyder det, at de nemmere kan indsnævre deres boligsøgning og bruge tid på de boliger, som ligger inden for deres budgetramme, også selvom det er vigtigt at huske på, at der ikke bliver givet afslag på alle boliger, og at nogle boliger bliver solgt til en højere pris end udbudsprisen,” siger Carina Bach Kristiansen

Positiv udvikling på husmarkedet

Forklaringen på de faldende afslag skal findes i det lave renteniveau, som gør det nemmere for køberne at blive kreditgodkendt.

Det fortæller Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit.

”Der har været en positiv udvikling på husmarkedet i størstedelen af landet og husene handles til stadig højere priser.

Det skyldes blandt andet det store rentefald, vi har haft i 2019, som gør det billigere at finansiere boligen og dermed også nemmere at blive kreditgodkendt,” siger hun og tilføjer:

”Det går godt på boligmarkedet, hvor priserne på huse stiger støt, og der sælges og købes fint med huse.

Effekterne af den lave rente, øget beskæftigelse og de generelt gode konjunkturer har spredt sig til hele landet, og derfor ser vi en fremgang i salgsprisen samt et fald i afslag i stort set samtlige landsdele.”

På landsplan var den endelige salgspris på et gennemsnitligt hus 6 procent lavere end den første udbudspris på huset i andet kvartal mod 6,7 procent i første kvartal.