Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vin, hund og kaffekop i ler: Nyt keramikværksted står klar i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Det har aldrig mere populært at skabe ting i ler – og derfor kunne det ikke være mere belejligt at Aalborgs helt nye keramikværksted slog dørene op. 

Det er Fokus Folkeoplysning, der står bag det nye Keramikken, der her i august står klar med keramikhold til alle smage og behov.

For eksempel kan deltage på et hold, hvor aftenens opgave bliver at kreere din egen hund i ler. Er du mere til en perfekt kop kaffe, så kan du deltage i et hold af netop dette navn.

Skal den have ekstra gas, så er det populære Vin og Ler også på programmet; perfekte timer med kølig vin i glasset og vådt ler mellem hænderne.

Dette hold er især perfekt for et par veninder, der trænger til at prøve noget andet end Caesarsalat på den lokale stamcafé – MigogAalborg har deltaget flere gange og … det kan i den grad anbefales.

Du kan se deres workshops her.

Vin, hund og kaffekop i ler: Nyt keramikværksted står klar i Aalborg

Helt nye keramiklokaler

Keramikværkstedet er nyeste projekt i aftenskolen FOKUS.

 “Vi har længe drømt om at udvide vores keramikfaciliteter.

De var før placeret i et lille kælderværksted i Dannebrogsgade. Nu har vi ombygget de gamle backstagelokaler til Skråen, skråt overfor vores øvrige aftenskoleaktiviteter på Strandvejen. Værkstedet er 400 kvadratmeter stort.

Det er råt, hyggeligt og topgearet med alt, hvad en keramiker eller nybegynder i faget kunne drømme om,” fortæller Bjørn Salling, der er direktør i FOKUS.

Planen var egentlig, at åbningen skulle have været i januar og senere maj, men det satte  coronarestriktioner og senere en nedlukning af Vor Frelsers Sogn en stopper for.

I stedet er man nu klar i august med en perlerække af korte forløb og workshops.

Vin, hund og kaffekop i ler: Nyt keramikværksted står klar i Aalborg

Tag hund eller baby med

“Vi glæder os helt vildt til at åbne KERAMIKKEN med vores workshops efterfulgt af vores længerevarende forløb fra september.

Med vores workshops kan man få lov til at snuse til keramik, inden man melder sig på et længere kursus.

De korte formater giver mulighed for, at vores keramikere rigtig kan lade ideerne komme strømmende,” fortæller Ane Brix Hoffmann, der er tovholder for de kreative fag i FOKUS.

For Ane er det ikke svært at komme med et par eksempler, der favner stort set alle målgrupper;

“Nu kan man for eksempel tage sin hund eller baby med til keramik, man kan lave sin egen perfekte kaffe eller tekop eller tage sin bedste ven under armen til en aften med vin og ler.

Vi har noget for enhver smag, som man siger,” fortæller Ane Hoffmann, tovholder for de kreative fag i FOKUS.

Keramikkonceptet er – som tidligere nævnt – blevet enormt populært, og man satser i den grad på, at KERAMIKKEN fremover skal danne rammer for mange hyggelige stunder for aalborgenserne.

“Vi oplever meget stor interesse for vores nye keramikværksted og i særdeleshed for vores keramikkurser, så jeg vil nok sige, at folk skal booke deres workshop før, de går på sommerferie, hvis de vil sikre sig en plads.

Mange hold er allerede fyldte, og det er så dejligt at se, at vi i aftenskolen både kan understøtte og skabe en ny kreativ passion hos folk. Men det er også en sjov måde at være sammen på,” fortæller Ane Brix Hoffmann.

Vin, hund og kaffekop i ler: Nyt keramikværksted står klar i Aalborg

Genoptager succes med Vin & Ler

En af succeserne fra det gamle keramikværksted er workshoppen Vin og ler, hvor man kan tage sin ven eller veninde på en hyggelig krea-date, få fingrene ned i en klump ler og undervejs stille tørsten og sulten med pizza og vin.

Simpelt men knaldhyggeligt, fortæller underviserne Gitte Kalstrup og Gitte Haggren, der står bag konceptet.

Begge er erfarne keramikere, der lægger vægt på, at man også får et resultat med sig hjem.

Vil du vide mere om KERAMIKKENS kurser og tilmelding, finder du mere information lige her