Kendt i hele Nordjylland: Berømte badehuse flyder rundt i stormen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Søren Fogsgaard
Foto: Søren Fogsgaard

De fleste fra Aalborg og øvrige Nordjylland kender dem.

De ikoniske badehuse der står ude på stranden om sommeren i både Løkken og Blokhus. Nu er de berømte badehuse i fare for at blive revet ud i vandet af stormen, som har ramt Nordjylland her mandag.

Flere fortæller MigogAalborg, at det er slemt i Løkken, hvor mange aalborgensere også har både sommerhuse og badehuse.

Foto: Mette Tipsmark
Foto: Søren Fogsgaard
Foto: Søren Fogsgaard

Skubber vandet helt op på stranden

På TV 2 Nord kan man lige nu se, hvordan ejerne af badehusene og folk der kommer ilende til hjælpes ad med at få “reddet” de ikoniske badehuse.

Det er ret sjældent, at der kommer vindstød af stormstyrke her om sommeren, og det minder mest af alt om en efterårsdag.

I Løkken blæser det voldsomt og skubber vandet helt op langs stranden, og det er hårdt arbejde at sikre badehusene mod blæsten og vandet.

“Det er frygteligt. Det rammer jo hele striben af badehuse her på stranden og ødelægger dem. Desværre er vi jo vant til det. Vi har tidligere oplevet, at der har været op til en meter sand i huset efter en storm, og det er ikke godt. Men vi vil gøre alt for at redde vores hus, siger Henrik Uhrenholdt til TV 2 Nord.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her