Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I Marilyn Monroes fodspor: Karla Rosendahl er klar til rollen som Sugar Kane

Af Stine Kjølby Christensen

Trods sine kun tre år som færdiguddannet skuespiller har hun allerede imponeret det nordjyske teaterpublikum med sit store talent, smukke stemme og vindende personlighed.

Karla Rosendahl er om et øjeblik aktuel i Aalborg Teaters helt store musicalsatsning Sugar, og i den forbindelse har MigogAalborg taget en snak med hende om, hvordan det bliver at skulle leve op til en hovedrolle, der jo tidligere har været besat af selveste Marilyn Monroe.

“Sugar udspiller sig i 1920’erne, hvor to musikere overværer et gangsteroprør og er nødt til at skjule sig. Det gør de ved at forklæde sig som kvinder og tage med på en turné til Florida, hvor de bliver veninder med forsangeren,” forklarer Karla.

Efterfølgende bliver publikum vidne til en lang række forviklinger på scenen, hvor folk forelsker sig, bliver jagtet af gangstere og ikke mindst bliver udfordret på, hvem de i virkeligheden er.

I Marilyn Monroes fodspor: Karla Rosendahl er klar til rollen som Sugar Kane

Mere rå end Marilyn

Musicalen udspringer af filmklassikeren Some Like It Hot fra 1959, hvor Marilyn Monroe altså var at finde i hovedrollen; noget som Karla har tænkt meget over, hvordan i alverden man lever op til.

“Det er nogle store fodspor at skulle gå i, må man sige. Marilyn Monroe er ikonisk, så jeg har skulle lægge ideen om hende fra mig, så jeg får plads til at lave min egen version af rollen.

Jeg er jo stadig bare lille mig, og når man først har den erkendelse, kan man begynde at arbejde – og starte med udgangspunkt i sig selv,” siger Karla.

Når Karla dykker ned i materialet får hun da også hurtigt nogle tanker omkring, hvordan hun vil adskille sig fra den rolle, som Marilyn havde.

“Marilyn er jo helt vildt sej, men hun er også lidt poleret og er i den grad lavet for et mandligt blik.

Det var jo bare en film af sin tid, men nu skal vi have den ind i 2020’erne, og her ser jeg Sugar Kane med nogle andre øjne,” forklarer Karla, der blandt andet har forberedt sig til rollen ved at lytte til en masse jazzsangere fra 1920’erne.

Jeg har fundet den her playliste med sangerinder fra 20’erne, og de er bare så rå ift. jazzstandarder fra 50’erne, hvor kvinderne er nogle små, uskyldige lam, der leder efter deres prins.

“De sange jeg har lyttet til er meget mere rå og beskidte, og det tager jeg med ind i min fortolkning af Sugar Kane.

At arbejde med musicals

Udover tematikker omkring roller, køn og identitet, så fylder musikken (selvfølgelig?) også rigtig meget i forestillingen.

Det kommer blandt andet til udtryk ved, at skuespillerne får selskab af et helt særligt, kvindeligt jazzband.

Netop arbejdet med musikken – og ikke mindst musicals – er langt fra nyt for Karla. Det var netop denne slags teater, der i første omgang fik hende til at drømme om skuespillet.

“Det er jo noget af det første, man får lov at spille i skolen, og det var det også for mig.

Selvom jeg også elsker at dykke ned i nogle mere dramatiske fortællinger på scenen, så stornyder jeg at få lov at fordybe mig i rollen som Sugar Kane – og så har jeg opdaget, hvor svært det er at både synge, danse og spille på én gang,” siger Karla.

En bombe af god energi

Karla kalder musicalen for en “bombe af god energi” og håber især, at publikum vil nyde den skønne musik, der i den grad kommer til at fylde på scenen – og måske også få nogle tanker omkring de mere alvorlige tematikker i løbet af forestillingen.

“Det skønne ved musicals er jo, at man godt kan have et politisk budskab, når man laver det. Det skal bare ikke stoppes ned i halsen på folk. Det er ikke forestillingens mål,” forklarer hun, og fortsætter:

“Målet er, at folk skal have en mega dejlig, sjov og lækker aften, og jeg håber, at de kommer til at dampe i sæderne, fordi det er så hot!”

Sugar får premiere på Aalborg Teater den 4. maj, og Karla glæder sig i den grad til at vise nordjyderne, hvad hende og det store hold har arbejdet på i månedsvis.

“Det bliver så godt! Vi har selvfølgelig lige nogle scener, der skal ses efter i sømmene, før vi er klar. Og så skal jeg lige lære at spille Ukulele …” slutter hun med et grin.

Du kan læse mere om Sugar og sikre dig din billet her. 

Del artikel

Andre læser også