Kalder unge iværksættere: Sælg din ide og vind 25.000 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi
Du kan komme op på samme scene som Bjarne Ingels, der har skabt et af verdens største arkitektfirmaer
Du kan komme op på samme scene som Bjarne Ingels, der har skabt et af verdens største arkitektfirmaer

Hvis man har en nystartet virksomhed, så vil 25.000 kr. lune godt i de fleste regnskaber.

Så det er nu, at du skal læse med videre.

For du kan vinde den rare pengepræmie som ung iværksætter under 28 år, og samtidig gøre opmærksom på din virksomhed foran en lang række iværksætter-profiler som Jacob Risgaard, Mads Peter Veiby, Andreas Helgstrand og Emil Thorup.

Det hele løber af stablen 14. marts til Innovationskick, der bliver et af årets fedeste iværksætter-events i hele Nordjylland i 2018.

Hvis du kan sætte et hak ud for følgende, så bliver det rigtigt interessant for netop dig;

– Du er under 28 år, og du eller din virksomhed er bosat i Region Nordjylland.
– Du har allerede et cvr-nummer
– Virksomheden må ikke have eksisteret mere end tre år

Er du stadig med så langt?

Godt!

Her er så missionen. Du skal levere varen til en såkaldt pitch-konkurrence. En pitch er den præsentation, som enhver iværksætter skal levere over for banker, samarbejdspartnere og potentielle investorer.

Du skal kunne skære ud i pap på ganske kort tid, hvad ideen bag virksomheden er, og hvilket mål du gerne vil opnå på længere sigt.

Starter med en kort video

Hele rejsen mod at vinde de 25.000 kr. starter med en video på 30-40 sekunder, som du sagtens kan optage på din smartphone. Her skal du præsentere din virksomhed. Gør det gerne engageret og lidt levende.

Herefter udvælges de tre-fire bedste præsentationer til at komme i Musikkens Hus på selve dagen, og så skal der leveres et perfekt pitch foran det skarpe dommerpanel bestående af flere store iværksætter-navne.

Jacob Risgaard

Når du kommer på scenen, skal der ikke bruges power point eller andre fancy hjælpemidler. Det handler om at have talegaverne helt i orden. Forestil dig at du møder spidserne fra Google i en elevator, og du skal sælge din ide på 90 sekunder.

I sidste ende er det salen, der stemmer på det bedste pitch, efter du har fået feedback fra dommerne.

Kun få krav skal opfyldes for at deltage

Innovationskick arrangeres af Region Nordjylland. De har oplevet flere misforståelser omkring Speak Up-konkurrencen, og dem ønsker de at få lagt ned.

“Vi har kun ganske få krav for, at man kan deltage. Er man ung iværksætter under 28 år i Nordjylland, så skulle der ikke være en hindring for, at man deltager. Det er virkelig vigtigt at understrege, at virksomheden ikke behøver et bestemt fokus. Vi kigger i stedet meget på evnerne til at formidle, og måden man sælger sin ide på,” siger specialkonsulent Louise Langbo Meyer fra Region Nordjylland.

Du kan uploade din video lige her og være med i feltet om at pitche i Musikkens Hus

Der er deadline i næste uge fredag den 16. februar.

Selve konkurrencen finder sted i Musikkens Hus 14. marts ca. mellem 15-16.

Flere erhvervs-helte kommer i Musikkens Hus

Det er noget af et felt af succesfulde iværksættere, der samles i Musikkens Hus onsdag den 14. marts.

Årets Innovationskick er stablet på benene af Region Nordjylland for at fremelske iværksætterånden hos unge i Nordjylland.

Der kommer både lokale erhvervs-helte som Jacob Risgaard, Andreas Helgstrand og Mads Peter Veiby der har formået at knække koden som succesfulde nordjyske iværksættere.

På plakaten finder man derudover kendte navne som sundhedsguruen Michelle Kristensen, Youtube-stjernen Kristine Sloth, Morten Resen og Emil Thorup.

Det er et sjældent stærk felt, der samles lige midt i Aalborg for at dele ud af deres viden og erfaringer inden for iværksætteri.

Det er gratis at deltage, og du kan læse mere om det lige her