Kalder unge iværksættere: Sælg din ide og vind 25.000 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi
Du kan komme op på samme scene som Bjarne Ingels, der har skabt et af verdens største arkitektfirmaer
Du kan komme op på samme scene som Bjarne Ingels, der har skabt et af verdens største arkitektfirmaer

Hvis man har en nystartet virksomhed, så vil 25.000 kr. lune godt i de fleste regnskaber.

Så det er nu, at du skal læse med videre.

For du kan vinde den rare pengepræmie som ung iværksætter under 28 år, og samtidig gøre opmærksom på din virksomhed foran en lang række iværksætter-profiler som Jacob Risgaard, Mads Peter Veiby, Andreas Helgstrand og Emil Thorup.

Det hele løber af stablen 14. marts til Innovationskick, der bliver et af årets fedeste iværksætter-events i hele Nordjylland i 2018.

Hvis du kan sætte et hak ud for følgende, så bliver det rigtigt interessant for netop dig;

– Du er under 28 år, og du eller din virksomhed er bosat i Region Nordjylland.
– Du har allerede et cvr-nummer
– Virksomheden må ikke have eksisteret mere end tre år

Er du stadig med så langt?

Godt!

Her er så missionen. Du skal levere varen til en såkaldt pitch-konkurrence. En pitch er den præsentation, som enhver iværksætter skal levere over for banker, samarbejdspartnere og potentielle investorer.

Du skal kunne skære ud i pap på ganske kort tid, hvad ideen bag virksomheden er, og hvilket mål du gerne vil opnå på længere sigt.

Starter med en kort video

Hele rejsen mod at vinde de 25.000 kr. starter med en video på 30-40 sekunder, som du sagtens kan optage på din smartphone. Her skal du præsentere din virksomhed. Gør det gerne engageret og lidt levende.

Herefter udvælges de tre-fire bedste præsentationer til at komme i Musikkens Hus på selve dagen, og så skal der leveres et perfekt pitch foran det skarpe dommerpanel bestående af flere store iværksætter-navne.

Jacob Risgaard

Når du kommer på scenen, skal der ikke bruges power point eller andre fancy hjælpemidler. Det handler om at have talegaverne helt i orden. Forestil dig at du møder spidserne fra Google i en elevator, og du skal sælge din ide på 90 sekunder.

I sidste ende er det salen, der stemmer på det bedste pitch, efter du har fået feedback fra dommerne.

Kun få krav skal opfyldes for at deltage

Innovationskick arrangeres af Region Nordjylland. De har oplevet flere misforståelser omkring Speak Up-konkurrencen, og dem ønsker de at få lagt ned.

“Vi har kun ganske få krav for, at man kan deltage. Er man ung iværksætter under 28 år i Nordjylland, så skulle der ikke være en hindring for, at man deltager. Det er virkelig vigtigt at understrege, at virksomheden ikke behøver et bestemt fokus. Vi kigger i stedet meget på evnerne til at formidle, og måden man sælger sin ide på,” siger specialkonsulent Louise Langbo Meyer fra Region Nordjylland.

Du kan uploade din video lige her og være med i feltet om at pitche i Musikkens Hus

Der er deadline i næste uge fredag den 16. februar.

Selve konkurrencen finder sted i Musikkens Hus 14. marts ca. mellem 15-16.

Flere erhvervs-helte kommer i Musikkens Hus

Det er noget af et felt af succesfulde iværksættere, der samles i Musikkens Hus onsdag den 14. marts.

Årets Innovationskick er stablet på benene af Region Nordjylland for at fremelske iværksætterånden hos unge i Nordjylland.

Der kommer både lokale erhvervs-helte som Jacob Risgaard, Andreas Helgstrand og Mads Peter Veiby der har formået at knække koden som succesfulde nordjyske iværksættere.

På plakaten finder man derudover kendte navne som sundhedsguruen Michelle Kristensen, Youtube-stjernen Kristine Sloth, Morten Resen og Emil Thorup.

Det er et sjældent stærk felt, der samles lige midt i Aalborg for at dele ud af deres viden og erfaringer inden for iværksætteri.

Det er gratis at deltage, og du kan læse mere om det lige her

Vejplejede negle og flotte vipper: Landsdækkende kæde åbner i Friis

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I går kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at multibrand-konceptet Kings & Queens åbner endnu en en butik i Friis.

Det kan du læse meget mere om her.

Men her stopper nyhederne ikke i Friis Shoppingcenter.

Neglesalon med stort udvalg

Der er en stigende interesse for personlig pleje og selvforkælelse, og snart er der mulighed for at få velplejede negle og flotte vipper i Friis Shoppingcenter, når neglesalonen Scandic Nails åbner.

Det skriver Friis i dag i en pressemeddelelse.

Scandic Nails tilbyder kunderne at få lavet negle, vipper samt manicure og pedicure til gode priser og ikke mindst i god kvalitet – noget de går meget op i.

“Vi lægger vægt på service, faglighed og tilfredse medarbejdere. Vi ønsker at give en god oplevelse til vores kunder, og være det sted de foretrækker pga. vores gode priser, gode service og dygtige, kompetente medarbejdere,” fortæller ejer Vivian Duong.

Scandic Nails har saloner i Odense og Århus og er ekspert på netop personlig pleje og selvforkælelse. Og de har vokseværk.

Med tiden ønsker de at åbne flere saloner, og de starter med Aalborg, som de har store forventninger til.

“Aalborg er en virkelig spændende by med en attraktiv profil og mange turister. Der sker rigtig meget i byen, og det gør der også i Friis Shoppingcenter, særligt nu hvor en stor spiller som Magasin er kommet til. Så vi glæder os til at blive en del af det,” fortæller Vivian Duong.

Scandic Nails åbner i november på 1. sal ved siden af Tiger of Sweden. Kunder kan både kigge forbi og få behandlinger uden tidsbestilling, men det er også muligt at booke tid online.

Hotdogs og Fortnite: Hvem kan slå Jaxstyle i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fortnite
Foto: Fortnite

Er du under 30 år, eller har du børn i skolealderen, så har du med garanti hørt om spilfænomenet Fortnite.

Over 125 millioner verden over spiller allerede det gratis spil, som kan spilles fra både Playstation, PC’er, mobiler og tablets.

Fortnite er et skydespil, hvor man enten er på hold sammen med andre spillere online, eller spiller solo mod andre online-spillere på nogle fede baner.

Søndag har du mulighed for at kombinere det bedste fra både spil – og madverdenen.

Streetammo på Boulevarden inviterer nemlig til vaskeægte spilhygge på søndag fra kl. 10-16. Det skriver de på Facebook.

Kom forbi til en hotter og et spil Fortnite

Her kan man duellere i Fortnite mod nordjyden Jaxstyle, som blandt andet har over 100.000 følgere på YouTube.

Hans videoer om Fortnite er især yderst populære, hvor han på underholdende vis, fører seerne gennem en masse spil.

Fik du læst historien om den unge gut, fra Aalborg, som er blandt verdens 10 bedst Fortnite-spillere?

Udover en spændende duel mod internetfænomenet Jaxstyle og måske en præmie, kan man også se frem til at Streetammo sætter grillen op udenfor og byder på en hotdog til alle, der kigger forbi.

Streetammo opfordrer folk til at komme i god tid, da der sikkert vil være kø for at spille mod Jaxstyle.

Læs meget mere om begivenheden her.

Tidsplanen holder: Snart åbner Carl’s Jr i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle, at den store store amerikanske burgerrestaurant-kæde Carl’s Jr.  åbner på Boulevarden 8 i hjertet af Aalborg. Læs mere her.

Hvis man er gået forbi bygningen på Boulevarden på det seneste kan man se, at håndværkerne arbejder på højtryk i byggerod og støv i lange baner.

De har nemlig en stram deadline. MigogAalborg har været i kontakt med Carl’s Jr. og de fortæller, at de åbner i slutningen af november.

De fortæller videre, at de lige nu er i fuld gang med at ansætte det personale, som skal servicere aalborgenserne med burgere.

Sådan så Boulevarden 8 ud, inden renoveringen.

Optakt til endnu større burgerkrig

Hvis man følger med på MigogAalborg, er man vist ikke i tvivl om, at vi er ramt af en decideret burger-epidemi i midtbyen.

Foruden de mange caféer og restauranter, der serverer burgere, ligger her i forvejen følgende burgerkæder:

  • The Burger Shack
  • Burger Boom
  • Grillen Burgerbar
  • WeDoBurgers
  • McDonalds
  • Burger King.

Nu bliver der endnu vildere kamp om de burgerglade aalborgensere inde i byen. Carl’s Jr. er et populært spisested i Aalborg Storcenter i City Syd, hvor de trækker mange kunder, der blandt andet har været inde og handle i Bilka.

Carl’s Jr. er blandt verdens 50 største fastfoodkæder, og blev stiftet i 1940 af Carl Karcher.

Carl’s Jr. har mere end 3900 restauranter på verdensplan, heraf 12 i Danmark: Næstved, Hundige, Rødovre, Odense, Sønderborg, Kolding, Vejle, Aalborg, Aarhus, Tilst, Viborg, Holstebro.

Foto: Gastromand.dk

Burgere – chicken tenders og lækre milkshakes

Carl’s Jr. er kendt for sine autentiske amerikanske burgere fremstillet af 100% oksekød, hvor bøffen grilles over åben ild for at bevare saft og smag. En anden stor favorit – de sprøde Chicken Tenders – tilberedes af ferske stykker kvalitets kyllingebryst, der paneres og tilberedes i restauranten.

Derudover er Carl’s Jr. berømte for de lækre milkshakes, rørt af kugler på en base af vaniljeis.

Carl’s Jr. forsøger at differentiere sig fra konkurrenterne på mange områder.

Blandt andet tilberedes maden først i det øjeblik, gæsten bestiller og serveres efterfølgende ved bordet. Derudover er der gratis ”refill” på sodavand.