Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kaffe, konditorkager og hjemmebagte boller: I dag åbner ny kaffebar i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

I dag, kl. 10.00, blev Aalborg officielt en ny kaffebar rigere.

Der var dog allerede kundestrøm kl. 9, da vi kiggede forbi for at lykønske Camilla og Carla, der sammen skal drive Mabel Kafferi på Boulevarden.

Udover at Camilla og Carla er mor og datter, så er det også deres fælles passion for god kaffe, lækre kager og skørt interiør, der fik dem til at kaste sig ud i et helt nyt eventyr.

Kvadratmetermæssigt er Mabel ikke overvældende – men det er den hjertevarme, der møder én, i samme sekund, man træder ind.

På væggene pryder sjove vægtæpper, vævet af en indisk familie, mens hylderne bugner af smukke kaffekopper og stel, unikke smykker og … kage.

Foruden kaffen, der kommer fra den lokale kaffe-pusher Bentax, bliver Mabels helt store trækplaster sandsynligvis de konditorkager, der hver dag står klar til at friste i montren.

Konditori i særklasse

Kagerne er blevet til virkelighed gennem et samarbejde med en tidligere spiller fra Det Danske Bagerlandshold, Annemette Møller Langthjem.

“Da vi skulle til at finde en leverandør af vores kager, så faldt jeg over Annemette på Instagram og tænkte hende skal vi have!” – og det fik de.

Annemette driver selv Café Victory i Frederikshavn, men Mabel Kafferi bliver det første sted, hun leverer kager til.

Camilla forventer især, at cheesecaken kommer til at tage de aalborgensiske hjerter med storm – men uanset din kagesmag er der råd for det hos Mabel.

“Vi kommer nok til at skifte lidt i vores udvalg af cheesecake, men ellers regner vi med, at de resterende bliver nogenlunde stationære.

I dag har vi en cheesecake med passionsfrugt, én med Oreo og ellers jordbærlagkage, gulerodskage og vores Chokochok,” fortæller Camilla.

Udover de famøse kager har Mabel også fået et fristende udvalg af flødeboller, der bl.a. byder på en variant med P-tærte, karamel, hindbær og kokos – alle lavet på marcipan.

Personligheden skinner igennem

Selvom Mabel Kafferi har allieret sig nogle af Nordjyllands bedste samarbejdspartnere, så taler duften af hjemmebag vist for sig selv.

Det absolut sidste, på Camillas to-do-liste, er nemlig hver aften at slå en dej op; sådan at Mabels kunder hver eneste dag kan nyde godt af hendes hjemmebagte boller, der serveres med enten pålæg, ost eller syltetøj.

Også Camillas personlighed skinner igennem på væggene, hvor plakater, vægtæpper og skævt interiør skriger på ens opmærksomhed.

Og ender du med at forelske dig, kan det hele købes med hjem.

“Tanken er, at alt hvad du spiser og drikker af, kan du købe med hjem. Det kan godt være, at vi udskifter lidt løbende i arrangementet – men til en start så prøver jeg med det, jeg selv kan lide,” siger Camilla med et grin.

Der er slet ingen tvivl om, at Aalborg har fået en ny kaffe-darling – og det vil du meget hurtigt opdage, efter et besøg her. Der er smil, krammere, kaffe og kage nok til alle; og vi kan uden tvivl anbefale, at man lægger vejen forbi.

Mabel Kafferi åbner alle hverdage kl. 10-17.30, 10-19 om fredagen og 9.30-15 om lørdagen.