Kæmpe hit i Aarhus: Nu rykker de Street Food Market til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg får et nyt Street Food Market. Her ses Torvehallerne i København
Aalborg får et nyt Street Food Market. Her ses Torvehallerne i København

Af Kathrine Larsen

Forleden præsenterede vi historien om BoxTown, som bliver et nyt foodmarket i byen ved Spritten. Og nu meldes et nyt kæmpe projekt på banen med det populære koncept Street Food.

Aarhus Street Food har taget Aarhus med storm efter åbningen for tre måneder siden, og det har medført, at de allerede rykker konceptet nordpå til Aalborg.

Med den store succes i Aarhus mener man, at der er samme potentiale i 9000.

”Vi har fået en del henvendelser fra iværksættere i Aalborg, så vi tænker, det er på tide, at rulle konceptet ud i Aalborg. Vi oplever, der er en efterspørgsel blandt folk, derfor mener vi, det er relevant at få aktiveret iværksættere i byen og starte op”, fortæller Thomas Bendtsen, som er en af bagmændene bag Aarhus Street Food.

Inspirationen bag Aarhus Street Food, og nu også Aalborg Street Food, er udenlandske madmarkeder, hvor det længe har været tradition at besøge madhaller eller foodtrucks.

Specielt madmarkedet Borough Market i London har inspireret Thomas Bendtsen, som ikke mente, det kunne passe, Aarhus ikke lige så godt kunne have noget lignende.

Et før-og-efter billede af hallen i Aarhus, hvor Street Food markedet rykkede ind
Et før-og-efter billede af hallen i Aarhus, hvor Street Food markedet rykkede ind

Det nye Streetfood-projekt kommer til Aalborg i løbet af 2017.

Der er endnu ikke sat en dato på, hvornår markedet åbner i Aalborg, da man stadig kigger på lokationer, som kan rumme et så stort projekt, men der vil blive meldt en dato ud efter nytår.

For Thomas Bendtsen har det været vigtigt at involvere iværksættere.

”Det jeg brænder for er at skabe faciliteter for mad-iværksættere. Give dem en mulighed for at komme i gang på en måde, hvorpå de ikke skal sætte sig i økonomisk gæld fra starten af. Det skal være et sted, hvor det er de lokale, der driver stedet. Vi stiller bare rammerne til rådighed i form af en hal, de kan benytte”, fortæller ildsjælen.



I Aarhus kan man opleve mad fra flere steder i verdenen, så som Asien, Frankrig, USA, Danmark og mange andre steder. Man håber på en lignende diversitet i Aalborg, men det kommer selvfølgelig helt an på, de mad-iværksættere, der ønsker at være en del af det spændende tiltag.

Aarhus Street Food bliver flittigt besøgt hver dag, og man vil i første omgang i Aalborg også forsøge at være åben alle dage i ugen, men der skal også være gæster til det.

Ideen med et Street Food marked er ret simpel for Thomas Bendtsen.

”Street food er for alle; gamle og unge, mødre og bankmænd. Alle kommer og sidder ved de samme borde. Så det er en stor fællesspisning, hvor man sidder otte personer ved et bord, og man kender ikke nødvendigvis hinanden, men det er det, der skaber den hyggelige atmosfære.

Street food er uformel og uprætentiøst. Det er et sted, hvor man får noget godt og lækkert at spise eller drikke, og så går man igen”, fortæller Thomas.

Men det handler ikke kun om mad.

”Vi ønsker at skabe et nyt byrum, hvor man kan komme og hygge sig og støtte det lokale. I Aarhus kan man blandt andet komme og spille bingo eller synge i kor, hvis man har lyst. Det skal være et sted for alle”, fortæller Thomas.

Men man er godt klar over, at Aalborg ikke er Aarhus.

”Det bliver et Aalborg-projekt. Det er ikke København, Hamborg eller Aarhus. Aalborg er en mindre by, så selvfølgelig er der nogle ting, der er og bliver anderledes.”, slår Thomas Bendtsen fast.

Derudover er man også opmærksom på, det nye BoxTown-projekt, hvor man ønsker at sætte stort fokus lokale nordjyske råvarer.

”BoxTown og Aalborg Street Food bliver to vidt forskellige ting. Vores fokusområder er meget forskellige, så jeg er sikker på, vi kommer til at styrke og komplimentere hinanden”, slutter Thomas af.

Som sagt, er der endnu ikke sat en dato på, hvornår Aalborg Street Food åbner, men hold øjne og ører åbne. Vi venter hvert fald i spænding.

Fik du læst?

Ny bydel skal summe af liv: Aalborg får et nyt foodmarket

Boxtown Aalborg

Let’s taco’ bout this: Menendez præsenterer ny sæsonmenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er sket meget, siden Restaurant Menendez for første gang sagde Hola! til aalborgenserne i slutningen af marts.

Kim Jeppesen og Anne Menendez, der også står bag Restaurant Nam og det nye SMAEK, har arbejdet intensivt på at skabe den helt rigtige mexi-stemning i Nordjyllands hovedstad – og det må sige at være lykkes.

Hver weekend bugner restauranten af sultne og nysgerrige gæster, der med fornøjelse går på opdagelse i alt, hvad den latinamerikanske gastronomi kan bære.

Anne, der selv har rødder i El Salvador og Bolivia, har haft et ønske om at skabe mad, der ikke er bundet til lande eller traditioner. Maden skabes ud fra hvad der inspirerer køkkenet fra de forskellige lande i Latin Amerika – og naturligvis hvilke råvarer, der er i sæson.

I anledning af, at sommersæsonen er ved at gå på hæld, sker der derfor også omrokeringer på Menendez’ menukort.

Helt ny sæsonmenu klar

I sidste uge bød de velkommen til en helt ny sæsonmenu, men den helt store nyhed er en splinterny veggie-version.

Den nye vegetariske touch er kommet både kommet på a la carte, den populære taco tasting, som takeaway og ikke mindst som en del af Menendez’ 9 serveringer.

I sidstnævnte tryller kokken efter køkkenets bedste kundskaber – og det har vi naturligvis været forbi og prøvesmage.

Hvis man tror, at dét at gøre en latinamerikansk menu vegetarisk, kommer til at efterlade huller og mangler, kan man godt tro om igen.

Hvis man ikke fik det at vide på forhånd, vil vi godt påstå, at du gennem aftenen vil glemme alt om, at dine tallerkener bliver serveret helt uden kød.

Aftenens 9 serveringer var som følger:

  • Patacones m. trøffelcreme, havgus og saltet lime
  • Veggie Anticucho grillspyd m. svampe & æggeblomme
  • Tostada m. røget kartoffel, ærter & salsa verde
  • Ceviche af tomat m. æble leche de tigre & chulpe majs
  • Taco m. butternut squash m. chipotle creme & cortido
  • Taco m. grillede løg, Ananas & salsa amarillo
  • Humitas m. svampe, gammelknas & creme fraiche
  • Stegt blomkål m. pimientos de padron & hasselnødder
  • “Bayas con crema” Bær m. karamelis, hvid chokoladefløde & makroner

Som tidligere nævnt, så var det ikke svært at “abstrahere” fra det faktum, at menuen var sammensat helt uden indblanding fra dyreriget – på trods af, at aftenens to udsendte begge er kødædere.

For at fremhæve nogle serveringer – selvom det måske ikke er nødvendigt, da du jo får dem alle – kan vi eksempelvis snakke lidt om “svampespydet”, der nærmest smeltede på tungen – tostada‘en, en form for sprødstegt tortilla, der knasede og fedtede på den helt perfekte måde – den sikre taco-vinder, der lå en perfekt bund for det spændende og velvalgte fyld … ja, vi kunne blive ved.

En særlig oplevelse var det også at møde humitas, der under sin majsindpakning gemte på en blød blanding af svampe, ost og creme fraiche.

Og det er det Menendez kan: Overraske og udvide ens madhorisont … hele vejen over Atlanten.

Bedste dessert nogensinde

Hvis vi absolut skal kåre en livret (det skal vi jo ikke … men det fortjener den altså), så bliver det uden tøven aftenens sidste.

Desserten, Bayas con crema med karamel-is, hvid chokoladefløde og makroner, var tæt på den bedste dessert, vi nogensinde har fået og alle ingredienser faldt ind i så smuk en synergi, at de mexicanske engle gav sig til at danse salsa på vores tunger.

En abolut must-try uanset om du er vegetar, kødæder, faldskærmsudspringer eller bare en ganske almindelig sofakartoffel.

Menendez har i hvert fald gjort sit ypperste for at bevise, at vegetarisk mad overhovedet ikke behøver at være et fravalg af noget – nærmere bare en helt ny smagsvej at gå, hvis du trænger til at blive forkælet og inspireret på ny.

Du kan booke dit næste besøg på Menendez lige her.

Buenas tardes!

Stor weekend i Fårup Sommerland: Koncert og sidste chance for en badetur

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto: Fårup Sommerland
PR-foto: Fårup Sommerland

Man kan roligt finde badetøjet frem igen.

I weekenden vender sommeren retur til Nordjylland med temperaturer over 25 grader, og endelig kan vi blive fri for regnbyger og vekslende skydække.

Fårup Sommerland forventer også, at deres store Aquapark bliver et trækplaster, når sensommeren viser sig fra sin allerbedste side.

Faktisk bliver det sidste chance for en badetur i Aquaparken. Vandkanonen, Vandslangen og alle de andre sjove vandrutschebaner i deres vandland lukker nemlig ned efter weekenden.

Store koncerter i vente

Det gør resten af Fårup Sommerland heldigvis ikke. Der er stadig noget tid tilbage af årets sæson, og på lørdag er der stor koncert med hitmageren Skinz.

I sidste weekend var det Joey Moe, der charmerede gæsterne i Danmarks sjoveste skov, og i den kommende weekend er det altså Skinz med flere af sine store hits.

Weekenden efter er der atter koncert, når Wafande og Shaka Loveless holder dobbelt-koncert.

Nomineret til en pris

Men det er ikke de eneste gode nyheder fra Fårup Sommerland.

De er nemlig blevet nomineret til en ret særlig pris. De er nemlig blevet nomineret til en Børn i byen Pris 2019 som Bedste Forlystelse.

Børn i Byen er et medie henvendt til børnefamilier, og de har mange kendte navne med i nomineringerne. Fårup Sommerland er i duel med Tivoli, Legoland, Djurs Sommerland og Bakken.

Den anerkendelse vækker glæde i Fårup Sommerland.

“Det er jo en af de største portaler for børnefamilier i Danmark, så vi er super glade for at blive nomineret til Danmarks bedste forlystelse af Børn i Byen.

Det her er jo en nominering som gæsterne giver os, så jeg håber meget at en masse nordjyder vil stemme på os, så vi kan trække prisen hjem til Nordjylland,” siger Rasmus Mortensen, Marketingchef i Fårup, til MigogAalborg.

Du kan se de nominerede og stemme her

14.000 gæster i sommerferien: Udstilling skaber stor fremgang for Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi.

Det er opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

“Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan – og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest.

Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

“Og de har alle forladt os glade og rumtossede, “tilføjer Lasse Andersson.

Pressefoto

Arkitektur er en leg

Rumtosset er en del af “Arkitektur er en leg”-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Et projekt, som både kommer gæster i Utzon Center og skolebørn over hele landet til glæde gennem inspirerende undervisning.

Hos Nordea-fonden er der stor tilfredshed med projektet.

“Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det tror vi giver en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

Rumtosset er en del af Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, mens udstillingen også er støttet af Statens Kunstfond og Keflico.

Udstillingen løber fra 27. juni 2019 til 23. februar 2020. Du kan finde mere info om Rumtosset her.