Ny bydel skal summe af liv: Aalborg får et nyt foodmarket

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Kathrine Larsen

Aalborg er en by i konstant forandring. Der kommer hele tiden nye virksomheder og koncepter til.

Lige nu er et nyt spændende koncept ved at blive startet op. Et nyt fedt og trendy foodmarket skal tiltrække mange aalborgensere.

Det hedder BoxTown, som er et led i et større tiltag ved navn Byens Torv. Boxtown er så at sige forløberen, og når Byens Torv kommer, så bliver det Torvehaller, som vi kender det fra de to øvrige storbyer i Danmark.

Derudover er Byens Torv en del af et større byprojekt, der hedder Cloud City.

Det er ude ved de gamle Spritfabrikker, det hele kommer til at foregå, og det sker som et forsøg på at skabe en hel ny bydel.

BoxTown bliver bygget op af store containere, deraf navnet BoxTown. Containerne bliver dog midlertidigt, da planen er, det skal ende med at blive et overdækket torv med plads til familie-hygge, forretningsmøder, osv.

En tegning af hvordan BoxTown kommer til at se ud foran Spritten. Foto: Byens Torvs Facebook
En tegning af hvordan BoxTown kommer til at se ud foran Spritten. Foto: Byens Torvs Facebook

Her skal man kunne opleve lokal mad. Meningen er, at de lokale råvarer og fødevarer skal være mere tilgængelige for byens borgere, og andre der er interesseret. De skal ikke importeres fra udlandet, da Nordjylland har en masse spændende råvarer at byde på.

”Initiativet handler om, at Grønttorvet er ved at uddø. Producenterne dernede kommer fra en familiearv. De har hver deres speciale i at dyrke råvarerne, men hele den autenticitet skal videregives og blive alle mands eje.

Vi vil have fokus på, hvor råvarerne kommer fra. Vi vil lave installationer, hvor man træder ind i et såkaldt 360 graders-rum med virtual reality. Her vil man kunne følge mælken eller kyllingerne på en gård; hvordan de kommer fra gården og ind til os i byen. Så vi har stort fokus på storytelling”, fortæller Kathrine Skovsgaard, som er en del af projektet.



Kathrine Skovsgaard fortæller også, at BoxTown og Byens Torv ikke bliver Aalborgs svar på Torvehallerne i København, men at det bestemt er noget, de er inspireret af. Hun peger mere i retningen af Papirøen. Det skal blive et sted, hvor man kan sætte sig ned og smage alverdens forskellig mad, men i Aalborg skal der altså være fokus på lokale råvarer.

”Med det her projekt vil vi gerne slå et slag for, at alle råvarer og produkter, der er brugt og er en del af projektet, er produceret under gode forhold for både dyr og arbejdere. Vi påtænker også på sigt at komme til at køre non-emballage stilen, så folk selv medbringer bøtter, poser, osv.”, fortæller Kathrine Skovsgaard.

Skovsgaard Aalborg
Kathrine Skovsgaard som er en del af BoxTown-projektet og Byens Torv.
Foto: Events by Skovsgaard

Det er dog vigtigt for Kathrine at pointere, at det ikke skal blive et ”hippie-sted”, men stadig have en følelse af eksklusivitet, som kan tiltrække hele byens borgere.

Projektet har været længe undervejs, og der er blevet lagt mange kræfter i det.

”Initiativet er bygget op omkring en masse brugerundersøgelser, hvor man har inkluderet alle lige fra ældre til unge, fra Aalborg Øst til Hasseris. Vi har arbejdet på det gennem det sidste år, hvor vi virkelig forstod, der var en efterspørgsel og et behov i byen for et sådant initiativ som Byens Torv.

Vores undersøgelser har også inkluderet producenterne. Så vi har talt med producenterne på Grønt Torvet, på gårdene og Fødevareselskabet, for også at få deres vinkel på tingene.

Vi har været i kontakt med kommunen gennem et år, og set på mange forskellige bygninger, da det har været vigtigt for os at finde et sted, der favner lige præcis, det vi leder efter, og nu har vi fundet det”, fortæller Kathrine Skovsgaard.

Ambitionerne er, at BoxTown, Byen Torv og Cloudcity skal blive store turistattraktioner i Danmark. Sågar på lige fod med Den Lille Havfrue i København.

Mandag d. 31. oktober er der mulighed for at opleve BoxTown for første gang. Der er inviteret til Halloween-(u)hygge på Spritten, hvor der mulighed for en rundvisning, høre om de spændende projekter, smagsprøver på råvarer, skyder zombier og mange andre spændende ting. Læs mere om arrangementet her.

I april næste år bliver det første ”spadestik” til BoxTown taget, ved at de første containere bliver sat. Har man lyst til at bidrage til projektet, kan man gøre det her.

Fik du læst?

Har åbnet steder i New York og Singapore: De står bag Aalborgs nye foodbar

Aalborg We Feat
Stifterne af Boulevardens nye Foodbar Frederik Løwe (til venstre) og Benjamin Hvid

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21

Fra kimchi til kefir: Kom til fermenteringskursus i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Fermentering er blevet det helt hotte inden for kulinariske teknikker, hvor især Noma i København er kendt for at bruge det i stort set alle retter – bl.a også i den nye burger, som du kan læse mere om her.

Fermentering er en ældgammel teknik, og det betyder helt simpelt “at gære”.

Det skulle være noget så sundt, og nu har du selv mulighed for at lære den ædle kunst.

ByLykke, som bl.a. står bag Kefirbrus, står nemlig bag et 3-times kursus lige her i Aalborg.

Det foregår torsdag d. 11. juni (18.30-21.30) og igen lørdag d. 13. juni (09.30-12.30).

Det kan du se frem til

“Vi gennemgår hvorfor fermentering er sundt, hvilke typer du kan inddrage i din hverdagskost og hvad dine tarmbakterier elsker du spiser eller drikker.

Dette foregår mens vi spiser nybagt brød hævet på surdej med mælkesyrebakterier samt hjemmelavet smør lavet på fløde der er fermenteret,” skriver de om arrangementet.

Udover ny inspiration og en masse viden om fermentering kommer du også hjem med to glas fermenterede grøntsager.

“Mellem de to fermenteringsmetoder i køkkenet, smager vi på forskellige ting fra mit køleskab, så du kan få fornemmelsen af hvilke muligheder der findes,” skriver de.

Inkluderet i prisen er al smagning, kaffe, the og kefirbrus ad libitum samt grøntsager og 2 weck glas.

Kurset koster 495 kr.

Det hele foregår på Porsvej 2B 1. sal, Aalborg.

Du skal selv medbringe forklæde, knive til at snitte og skrælle med, et bræt til at skære og snitte på.

Med fordel kan du medbringe en pose eller lignende til hjembringelse af de glas du laver, da de kan afgive væske under transport. Ønsker du at notere undervejs medbringes notesblok og skriveredskaber.

Hvad: Fermenteringskursus
Hvor: Porsvej 2B, 1. sal
Hvornår: 11. og 13. juni

Du finder mere info her.

Fødselsdagskonkurrence: Vind brunch eller middag for 3 personer på Aktuel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det hele startede den 30. maj 2016.

Vi havde en drøm om, at Aalborg var klar til et stærkt digitalt bymedie, hvor man kunne holde sig informeret om nyheder på mad, events, business, kultur, og alt det andet man søger af information omkring sin by.

Drømmen blev til virkelighed. Det var starten på MigogAalborg. Siden er det gået over stok og sten, og vi har siden fået søstermedier i både Odense og København.

I dag kan MigogAalborg så fejre sin 4 års-fødselsdag, og det skal naturligvis komme JER, vores uundværlige læsere, til gode.

Vind lækkert mad på byens bedste terrasse

Sommervejret er virkelig kommet til Nordens Paris, og et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke er på caféen Aktuel, som åbnede på nye Plads tilbage i november.

De har en fuldstændig fabelagtig terrasse, hvor der er sol og lækkert mad hele dagen.

Aktuel har fra start haft et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Morgenmad/brunch-kortet kører fra 9.30 – 12.30, hvor du kan vælge mellem alt fra hjemmelavet koldskål med friske jordbær og kammerjunker, 2 små vafler med serrano og aioli dip, mini smørcroissant med hønsesalat, ristet surdejsbrød med scrambled eggs, cheddar, avocado og karse og MEGET mere.

Frokost/aften-kortet tager over fra kl. 12.30 – 21.00, og her er valgmulighederne også mange; lige fra bagt laks med sommersquash og limesmør, dybstegte pankorejer med marineret violetkål og chilimayo, rustikke fritter med parmesan, timian og aioli dip, kartoffelsalat med røget laks og radiser mm.

Sådan vinder du

I samarbejde med Aktuel vil vi i anledningen af vores fødselsdag forkæle hele 2 heldige læsere med lækkert mad.

Du kan enten vinde Morgenmad/brunch for 3 personer eller Frokost/Aften for 3 personer.

Du deltager i konkurrencen på følgende måde:

  • Synes godt om opslaget lagt på Facebook 18.15 d. 30. maj
  • Skriv hvor mange år MigogAalborg fylder og hvem du vil tage med på Aktuel
  • Skriv også gerne hvilken af mulighederne du gerne vil vinde
  • Vi trækker en vinder lørdag d. 6. juni