Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed?

Af Stine Kjølby Christensen

Der er legender i Aalborg. Og så er der Blomster Jonas.

Jonas Jensen, også kendt som “Blomster Jonas”, er efterhånden blevet en velkendt profil i Aalborgs bybillede.

Til dagligt driver Jonas sin egen blomsterbutik på hjørnet af Jernbanegade og Vingårdsgade. Det lille forretning er nærmest levende af de mange fortryllende blomsterdekorationer, som han til dagligt fremstiller til sine kunder.

Jonas er kendt og elsket for sin kærlige og udadvendte facon, der ofte understreges af et stort og imødekommende tandpastasmil – og ikke mindst outfits, der kan lyse selv den mest grå vinterdag op.

Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed?

Portvin og julepynt

Når Jonas ikke befinder sig i sin forretning, nyder han at bruge tiden i sin smukke lejlighed i Algade. Men holder han så fri her? Sjældent.

I stedet har Jonas dedikeret højtiden til at forvandle sin by-lejlighed til et sandt julelandskab. Og dét er faktisk næsten en underdrivelse.

Jonas plejer også at give den gas med julepynten, men i år var det faktisk meningen, at der skulle skrues lidt ned for glitter, guldpeniser og julekugler. Siden sidste jul er han nemlig flyttet sammen med sin partner Thomas,  der for nyligt åbnede sin egen forretning tæt på Jonas’.

“Vi har virkelig meget at se til begge to, så vi ville egentlig ikke bruge så meget tid på det. Men da jeg så spurgte Thomas, om vi skulle have to eller fire træer på spisebordet, så gav det jo alligevel sig selv,” siger Jonas med et grin, da vi besøger ham i Algade.

Krystalglassene er fyldt med portvin og outfittet er selvfølgelig også særligt udvalgt til vores besøg – hos Jonas er intet overladt til tilfældighederne.

Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed?Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed? Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed?

Minimalistisk er yt

I år er spisestuen flyttet ind i lejlighedens største rum, og det har altså givet plads til noget af en juleopstilling på det store bord.

Faktisk så tæt og omfattende, at du i hvert fald ikke skal bekymre dig om, om vedkommende overfor dig kan risikere at smitte dig med corona.

Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed? Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed?

Så selvom Jonas egentlig troede, at det skulle være en rolig jul i Algade, så er han alligevel ikke i tvivl om, hvad hans bedste pyntetip er:

“Mit bedste tip til folk er, at man bare skal gå all in.

Minimalistisk er yt, og maksimalistisk behøver overhovedet ikke at se rodet ud, hvis du sørger for at sammensætte tingene rigtigt,” forklarer Jonas.

“Det er eksempelvis en god idé at samle pynten i større grupper, hvor der så bare fyldes op.”

Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed?Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed? Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed?

Glad for at komme hjem

I stuen er et amerikanskinspireret træ rykket ind på sofabordet – så fyldigt, at der ikke engang er plads til en varm kakao.

“Jeg er ikke til sådan noget egoisme-indretning. Hvis man har en kop, så må man altså beholde den i hånden,” siger Jonas, mens han klemmer et par ekstra kugler ind på det gigantiske træ.

Jonas har selvfølgelig timet alle sine julelys, så de byder ham og Thomas velkommen, når de efter en lang arbejdsdag vender hjem til lejligheden. For som Jonas siger – så er der da ikke noget at være sur over.

Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed? Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed?

Aalborgs flotteste opgang?

Men det er selvfølgelig ikke kun i Jonas’ lejlighed, at der er skruet op for julestemningen.

I opgangen er der nemlig igen, igen givet den gas med oppyntningen. Noget, som Jonas’ startede stille og roligt ud med sidste år … og man skal selvfølgelig ikke nøjes med at give en finger, når man egentlig jo kan give den hele armen.

“Jeg vidste ikke, at det betød så meget for mine naboer, men det er det i hvert fald kommet til,” siger han.

Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed?

“I år er temaet gammeldags jul, og vi har hængt julesokker op, så man kan overraske hinanden. Det er så hyggeligt,” fortæller han on opgangen, der nok må være den smukkeste i hele Aalborg – måske i verden.

“Sidste år spurgte jeg lige om lov, før jeg slog et søm i væggen. I år fik jeg bare at vide, at jeg kunne gøre fuldstændig hvad jeg ville – og det skal man altså ikke sige to gange til mig!”

Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed?Jul hos Blomster Jonas: Er det her Aalborgs vildeste julelejlighed?

Inden længe flytter et par nye beboere ind i opgangen, og Jonas vil allerede gerne nu undskylde for, at de skal slæbe møbler og inventar op ad trappen.

“Der er vel ikke så meget andet at gøre, end at ønske dem held og lykke,” slutter han med sit karakteristiske og smittende grin.