Opfylder livslang drøm: Thomas åbner møbelpolstrer-butik midt i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der var engang … en møbelpolstrer med 20 års erfaring fra både ind- og udland, der havde en drøm om at åbne sin helt egen møbelpolstrerbutik.

Som et vaskeægte eventyr, går den drøm snart i opfyldelse for Thomas Dyg, der åbner butikken Møbelpolstrer Thomas Dyg på mandag den 5. oktober i Vingårdsgade 32.

“Der findes mange dygtige møbelpolstrere, men en decideret møbelpolstrerbutik har vi ikke her i byen.

Det bliver en butik, som man kender det fra gamle dage, hvor man kan komme ind og blive inspireret og selv have fingrene i materialerne.

Jeg vil gøre meget ud af, at folk får den helt rette vejledning i forhold til deres behov og stil.

Har man eksempelvis små børn, der sviner lidt, er det vigtigt at få noget slidstærkt stof, som kan holde til lidt af hvert.”

Læs også: Stadig billetter til Aalborgs største restaurant-festival: Tre retter for 225 kr. – se alle restauranterne her

Et arbejdende værksted

Butikken bliver et slags åbent og arbejdende værksted, hvor Thomas tryller med nål og tråd midt i butikken, når han giver nyt liv til alt fra gamle danske klassikere til yndlingssofaen, der måske både trænger til nyt fyld og betræk.

“Det er heldigvis blevet moderne at genbruge i stedet for at købe nyt hele tiden. Den tendens vil jeg gerne være med til at udbrede endnu mere.

Jeg håber, at jeg kan være med til at give møblerne et nyt udtryk, som folk bliver glade for i mange år,” siger Thomas.

Drømmer du eksempelvis om at få ombetrukket din sofa, så kan du blot kigge forbi Thomas og tage en snak om dine ønsker. Når I er blevet enige om en løsning bestiller Thomas materialer hjem og først herefter afleverer du møblerne i butikken.

“Der er jo ikke nogen grund til, at man skal sidde derhjemme på gulvet mere end højst nødvendigt,” siger Thomas med et grin.

Butikken er fyldt med alverdens stofprøver – lige fra det helt moderne, såsom velour, til rokoko, som Thomas beskriver det.

Udover muligheden for at få ompolstret møbler, vil der også været et udvalg af puder, stole mv., som Thomas har sat sit eget personlige præg på.

Et eventyrligt drys med Jonas Jensen

Apropos eventyr, føles det nærmest som at træde ind i ét, når man går ind i butikken.

Indretningen har fået et drys Jonas Jensen Blomsterdesign, for Thomas Dygs bedre halvdel af ingen ringere end hele byens blomsterkonge, der naturligvis har fået fri leg til at sætte sit personlige præg på butikken.

Det viser sig blandt andet i alverdens blomsterdekorationer, store vaser, guld og hele regnbuens farvetabel.

“Han er jo kendt for at være lidt pyntesyg,” siger Thomas med et smil.

En perfekt sammensurium af elementer, der gør Thomas’ nye butik til både et værksted og noget der minder om en eventyrlig skræddersal, hvor sakse, nåle og værktøj ligger placeret i et tydeligt velovervejet kaos.

Åbningstiderne kommer til at følge resten af byens butikker i hverdagene fra 9-30-17.00.

“Det er vigtigt for mig, at folk kan nå at komme forbi herinde i hverdagen, eksempelvis efter arbejde, så det er så fleksibelt som muligt at få ordnet de ting, man drømmer om.

Går man med en spirende tanke i hovedet, så er man også altid velkommen til bare at komme herind, så vi kan snakke om de muligheder, der måtte være.” slutter Thomas.

Hvad: Møbelpolstrer Thomas Dyg åbner
Hvor: Vingårdsgade 32, 9000 Aalborg
Hvornår: Mandag–fredag fra kl. 09.30 – 17.00