Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Iskold februar: Her kan du stå på ski i Nordjylland

Af Stine Kjølby Christensen

Brrrhhhh, det er koldt udenfor!

Ikke desto mindre er netop denne årstid helt ideel, hvis man er til skisport og kælketure. Godt nok er der i skrivende stund ikke så meget sne tilbage i Aalborg, men ifølge vejrprognoserne skulle den kommende uge gøre op for dette.

Og nu er der gode nyheder til dem, der måske har måttet aflyse årets skiferie: I øjeblikket lægger der nemlig nok sne flere steder i landet til, at man kan bruge langrendsskiene uden at skulle udenlands.

Da kulden har godt tag i landet, og sneen dermed bliver liggende, burde der være rig mulighed for at nå en tur inden foråret banker på.

“For en gang skyld har toppen af Danmark også nok sne til at lave skispor, så det er bare med at få spændt skiene og komme afsted.

Forholdene er rigtig gode lige nu, og forhåbentlig bliver sneen liggende et godt stykke ind i næste uge.

Og så en lille opfordring: Der er plads til alle i skovene, men undgå så vidt muligt at gå, ride eller cykle i de præparerede spor. Så holder de længere,” siger Helene Overby, skovfoged hos Naturstyrelsens kontor i Vendsyssel.

Her er der foreløbig udlagt spor i Skagen, Bunken og Tornby Klitplantage, men flere steder vil sikkert komme til. Sporene er enten udlagt med maskine eller af en person, der omhyggeligt træder sporet ned.

I det meste af landet står Naturstyrelsen i samarbejde med lokale skiklubber klar til at lave løjper, når der ligger nok sne.

udinaturen.dk kan du se, hvor de øvrige langrendsløjper ligger, men det kræver selvfølgelig en vis mængde sne. Hold øje med din lokale skiklubs og Naturstyrelsens hjemmeside, hvis du vil vide, hvornår løjperne i statens naturområder er klar til skiløb.

Uanset om der er præparerede spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.
Følg altid myndighederne råd omkring coronasmitte, husk at holde afstand og giv plads derude – så er der sne nok til alle.

Her kan du stå på ski:

I statsskovene er disse langrendsspor nu klar til skiløb – (opdateres hvis der kommer flere til):

Vendsyssel

  • I Bunken Klitplantage er der lagt et spor ud, som du kan starte fra p-pladsen på Råbjergvej.
  • I Skagen Klitplantage er der spor i både den østlige og vestlige del. Sporene kan startes ved p-pladsen ved Den tilsandede Kirke eller fra p-pladsen ved Rødstensvej.
  • I Tornby Klitplantage er der præpareret spor på stort set alle skovveje. Hvis man kører til p-pladserne i skoven vil der komme spor forbi alle skovveje på nær Tornby Strandvej, som er Tornby Plantagens nordskel.

Læs mere her.